Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Propositie en elevator pitch

2,626 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Propositie en elevator pitch

 1. 1. Een propositie opstellen Hoe doe je dat? Leeuwendaal Mireille Stuart | © Leeuwendaal | 31-01-2014
 2. 2. Waarom propositie en elevator pitch? Als je weet …  Wie je klanten zijn en waar zij behoefte aan hebben maar ook:  Wat je te bieden hebt als persoon en als organisatie .. is het tijd om naar buiten te gaan! In een paar minuten glashelder verwoorden waarom een klant met jou in contact zou moeten komen valt niet mee. Dat vraagt voorbereiding en oefening. Hoe je dat aanpakt leer je nu.
 3. 3. Stappenplan propositie en elevator pitch
 4. 4. Het model
 5. 5. 1. Naam en organisatie Bij elke verkooppropositie en dus ook de elevator pitch (EP) behoort de introductie te bestaan uit de naam van de organisatie en de naam van de verkoper (of andere medewerker)
 Voorbeeld: Mijn naam is Mike Hoogveld van RedFoxBlue en ik ben gespecialiseerd in het doorlichten en beter laten presteren van verkooporganisaties.
 6. 6. 2. Kernbehoefte/motief De start van elke verkooppropositie is niet het product maar wel de kernbehoefte die het vervult.
 Voorbeeld: Klanten vragen RedFoxBlue om begeleiding bij het blijvend verbeteren van hun verkoopresultaten.
 7. 7. 3. Kernproducten en -diensten De kernbehoefte wordt vervuld door concrete producten en/of diensten
 Voorbeeld: Deze resultaatverbetering wordt gerealiseerd door een maatwerk sales acceleratie aanpak met de best passende mix van analyse, advies, training, coachi ng en interim.
 8. 8. 4. Services De producten en/of diensten worden versterkt met “services” die de kernbehoefte en de producten en/of diensten verder versterken (bewijslast).
 Voorbeeld: Waarbij klanten aangeven dat onze professionals allen zeer ervaren zijn, opgeleid in alle cruciale salesacceleratie onderdelen en in staat zijn hun organisatie naar borging en dus blijvend betere verkoopresultaten te leiden.
 9. 9. 5. Extra’s of aanbod De producten en/of diensten worden versterkt met “extra’s” en eventueel een gericht “aanbod” welke de kernbehoefte nog verder invullen en de producten en/of diensten verder versterken (bewijslast)
 Voorbeeld: Een doorslaggevende factor waarom veel bedrijven kiezen voor RedFoxBlue tenslotte is onze voorkeur om met resultaatgerichte afspraken te werken.
 10. 10. 7. Ik ben en ik doe... Sluit de verkooppropositie en je elevator pitch altijd af met wie je bent en wat je kunt betekenen voor deze klant/doelgroep.
 Voorbeeld: Kortom, ik ben u namens RedFoxBlue graag van dienst om uw verbeterpotentieel op verkoopgebied in kaart te brengen en dit samen met u binnen drie maanden om te zetten in meer omzet tegen lagere verkoopkosten.
 
.
 11. 11. Toepassingen
 12. 12. Toepassingen  Brochureteksten  Emails aan nieuwe én bestaande klanten  Verkoopgesprekken  Wanneer je toevallig iemand ontmoet die je graag als klant zou hebben  Als iemand je vraagt naar je werk  De website van je organisatie  Je LinkedIn-profiel
 13. 13. Nog een keer het model

×