Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Eekels Brochure (Nederlands)

726 views

Published on

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Eekels Brochure (Nederlands)

 1. 1. Inhoud 2
 2. 2. Inhoud Eekels partner in pumps Introductie 4 Diensten van Eekels Verkoop 8 Verhuur 10 Service Reparatie 12 Pompoplossingen Projecten 14 Handig om te weten 16 Informatie Contact 20
 3. 3. 4 Eekels partner in pumps Introductie
 4. 4. Introductie Eekels partner in pumps Met bijna 100 jaar ervaring en passie leveren we trefzekere pompoplossingen aan overheid, aannemerij én industrie. Dat doen we wereldwijd in elke denkbare situatie en op alle mogelijke werkterreinen. Met maar één doel voor ogen: de beste pomp- oplossing leveren. Eekels past altijd de nieuwste ontwikkelingen toe in haar oplossingen. Hierdoor kunnen wij onze klanten extra voordelen bieden, zoals een lager energieverbruik, milieuvriendelijkheid, korte levertijden en een betere prijs-kwaliteitverhouding. Continuïteit en veiligheid Eekels weet als geen ander hoe belangrijk continuïteit en veiligheid in bedrijfs- processen zijn. Al onze activiteiten zijn dan ook gericht op duurzame kwaliteit van uw bedrijfsvoering. Of het nu gaat om advies, speciale producten of acute wateroverlast: wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar! Specialist op uw werkterrein Door onze jarenlange ervaring en actuele expertise zijn we direct thuis in alle mogelijke situaties en toepassingen. Dat zorgt voor snelle en adequate oplossingen en bespaart u tijd en geld. Merkonafhankelijk en innovatief Eekels werkt merkonafhankelijk om voor iedere situatie de beste oplossing te kunnen bieden. Elk pompvraagstuk vereist immers andere technieken of materialen. Continue innovatie en verbetering zijn daarbij vanzelfsprekend: Eekels ontwikkelt voortdurend nieuwe oplossingen om te voldoen aan de hoge eisen van haar klanten en de actuele wet- en regelgeving.
 5. 5. 6 Producten Altijd de beste pompoplossing. Snel, professioneel en trefzeker.
 6. 6. 7 Producten Eekels levert een uitgebreide selectie pompen, zoals: 1 Dompelpompen 7 Centrifugaalpompen - Lichtgewicht bouwklokpompen voor het - Een gunstig geprijsd programma verpompen van kwel- en regenwater. eenvoudige centrifugaalpompen. - Rioolklokpompen voor rioolwater en slib. - Normpompen met vrij aseind, - Axial flow pompen voor oppervlakte- normblocpompen en water. meertrapspompen. 2 Droogzelfaanzuigende pompen 8 Hogedrukpompen - Voor het snel aanzuigen en verpompen - Een programma hogedruk centrifugaal- van verontreinigd water met vaste delen. pompen. Toepassingen: reinigen en - Veelzijdig inzetbaar. spoelen van leidingsystemen, vullen - Met diesel- of elektromotor. en afpersen van pijpleidingen en opslagtanks, palen en damwanden 3 Rioolwaterpompen inspuiten en trekken, boosterpomp. - Schroefcentrifugaalpompen voor droge of onderwateropstelling. 9 Slijtvaste pompen - Verstoppingvrije pompen met grote - Voor vloeistoffen met slijtende kogeldoorlaat en hoog rendement. bestanddelen (zand, grind- en - Zeer geschikt voor viskeuze vloeistoffen. ertsmengsels en bentoniet). 4 Zuigerpompen 10 Chemiepompen - Voor een rustig functionerende, - Voor corrosieve vloeistoffen binnen continue bronbemaling. industrie en (petro)chemie. - Constant hoog vacuüm voor een goede luchtverwerking. 11 Speciale pompen - Eekels ontwikkelt voortdurend nieuwe 5 Foodpompen pompsets. U kunt altijd rekenen op - Sanitaire roterende verdringerpomp gericht advies en een pasklare voor viskeuze en kwetsbare vloeistoffen oplossing. zoals melkproducten, pasta’s, sauzen of kwetsbare chemicaliën. 12 Toebehoren - Een compleet programma: 6 Verdringerpompen slangen, leidingen, appendages, - Geluidgedempte membraanpompen koppelingen, schakelkasten, voor algemeen aannemerswerk. niveauregelingen, stroomkabels etc. - Mono-pompen voor gelijkmatig verpompen van viskeuze vloeistoffen. - Luchtgedreven membraanpompen voor vrijwel elk viskeus, abrasief of corrosief medium met kleine vaste bestanddelen. Advies op maat Eekels adviseert u over de juiste pompoplossing voor uw specifieke situatie. Dat vereist kennis en creativiteit die verder gaan dan standaardoplossingen: Eekels Maatwerk noemen we dat. Eekels heeft altijd een vestiging bij u in de buurt met een eigen werkplaats en service- dienst. Hierdoor bent u verzekerd van lage transportkosten en een korte reactietijd. Onze medewerkers kunnen zo hun expertise snel en efficiënt met u delen!
 7. 7. 8 Verkoop Wij begrijpen uw pompvraagstuk en ondernemen adequate stappen. U weet waar u aan toe bent.
 8. 8. 9 Verkoop De meeste klanten willen een duurzame oplossing en dan is de aanschaf van een pomp en toebehoren vaak het voordeligst. Onze verkoopafdeling adviseert u graag over de voordelen van koop en alle facetten die hierbij komen kijken. Alleen de beste pompoplossingen Eekels wil vanzelfsprekend uw eerste keus zijn in pompoplossingen. Daarom verkopen wij uitsluitend kwaliteitsproducten. Vooraanstaande producten in ons assortiment zijn onder meer de Hidrostal schroefcentrifugaalpompen van Zwitserse makelij en de robuuste Grindex dompelpompen. Voor complexere vraagstukken ontwikkelt Eekels zelf oplossingen. Dit heeft onder meer geleid tot de Betsy dieselmotorpomp en de supergeluidgedempte bronneringpomp. Betsy De Betsy is een uiterst stille, droogzelfaanzuigende schroefcentrifugaalpomp. De geluidgedempte Betsy heeft een extreem laag brandstof verbruik door toepassing van een hoge rendementpomp en een geavanceerd elektronisch vacuümsysteem. Veelzijdig in gebruiksmogelijkheid De pompen die Eekels levert, kennen uiteenlopende toepassingen. Zo worden onze pompen gebruikt door de overheid in rioolgemalen, in de weg- en waterbouw en op rioolwaterzuiveringen. Veel projecten worden door Eekels turnkey uitgevoerd zowel in de aannemerij als in de industrie, zoals de voedingsmiddelenproductie, de chemische industrie, de afvalverwerking of de energiesector. Internationaal inzetbaar Eekels heeft vestigingen in Nederland en België maar we leveren onze producten ook aan andere landen. We hebben onder meer ervaring met de export naar Azië en naar landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Zo bent u overal ter wereld verzekerd van Eekels pompoplossingen. De voordelen van onze verkoop: l Bijna 100 jaar ervaring met pompoplossingen. l Eigen ontwikkelafdeling en productiefaciliteit. l Ruime ervaring met vraagstukken bij overheid, aannemerij en industrie. l Turnkey verzorging van projecten. l Internationaal inzetbaar door een wereldwijd netwerk. l Gerenommeerde merken in ons assortiment. l Veel pompen uit voorraad leverbaar.
 9. 9. 10 Verhuur Wij bedienen u altijd optimaal en controleren dat continu.
 10. 10. 11 Verhuur Veel projecten vragen om tijdelijke pompoplossingen. Dan biedt de uitgebreide ver- huurservice van Eekels uitkomst. Door onze ruime ervaring weten we precies welke pomp geschikt is voor uw situatie. En als u bij ons huurt, krijgt u veel meer dan alleen een pomp. Eekels heeft meerdere vestigingen. Er is dus altijd een vestiging bij u in de buurt met een eigen werkplaats en servicedienst. Hierdoor bent u verzekerd van lage transportkosten en een korte reactietijd. U profiteert dus snel en efficiënt van onze kennis, service en het ruime assortiment accessoires. Grote huurvloot en uitgebreide diensten Eekels heeft een moderne huurvloot van ruim 800 pompen. Onze adviseurs helpen u bij de keuze voor de beste pomp voor uw project. Daarnaast verhuren we alle benodigde toebehoren zoals: stroomaggregaten, leidingwerk en volautomatische besturingen. En wilt u het volledige pompprobleem uitbesteden, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wij brengen uw wensen en verwachtingen in kaart en zorgen dat het hele traject van A tot Z geregeld wordt, inclusief montage, kraanwerk, transporten, etc. Innovatie Door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling, kunnen we inspelen op de specifieke vragen van onze klanten, op elk werkterrein. Daarnaast vernieuwen we onze huurvloot voortdurend met pompen die zijn gebouwd en opgesteld volgens de nieuwste technologie. De voordelen van onze verhuur: l Bijna 100 jaar ervaring met pompoplossingen. l Moderne huurvloot van 800 pompen. l Ruime ervaring met applicaties bij overheid, aannemerij en industrie. l Turnkey verzorging van projecten inclusief al het leidingwerk, stroomvoorzieningen en (de)montage. l Ook internationaal inzetbaar, zowel onshore als offshore. l Eigen vestigingen in Nederland en België.
 11. 11. 12 Service Reparatie Wij willen bij ieder contact bewijzen dat wij uw vertrouwen waard zijn.
 12. 12. 1 Service Reparatie Ook de beste systemen hebben reparatie en onderhoud nodig. Door onze ruime expertise weten wij de oorzaken van problemen feilloos op te sporen en snel op te lossen. Onderhoudsabonnementen Zorgvuldig en regelmatig onderhoud van uw pompen en pompsystemen bespaart kosten op de lange termijn. Een Eekels onderhoudsabonnement verdient zich daarom altijd terug en draagt bij aan de bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid van uw bedrijfsproces. Hiermee zijn het periodieke onderhoud en de werking van uw pompen gegarandeerd. Onze exclusieve vertegenwoordigingen garanderen daarbij het gebruik van originele onderdelen. Nauwkeurige statusrapportages zorgen ervoor dat u weet waar u aan toe bent. 24-uur service Mocht er onverwachts een storing ontstaan, neemt u dan direct contact met ons op. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. De voordelen van onze service: l Wij verzorgen onderhoud en reparatie, op locatie of in onze werkplaats. l Eekels gaat bewust om met veiligheid, gezondheid en milieu. Niet voor niets zijn wij VCA-gecertificeerd. l Een onderhoudsabonnement biedt zekerheid en extra voordelen. l Gebruik van originele pomponderdelen. l Onze vakkundige servicemonteurs zijn snel ter plaatse omdat ze inzetbaar zijn vanuit verschillende locaties. l Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar en inzetbaar. l Eekels werkt met de meest geavanceerde apparatuur, zoals laser uitlijnapparatuur en digitale drukverschilmeters. Leveringen en contact Wij leveren en installeren pompen en toebehoren op maat, waar en wanneer u maar wilt. Als u zelf de installatie wilt uitvoeren, kan dat natuurlijk ook. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze adviseurs op de locatie van uw keuze.
 13. 13. Pompoplossingen Projecten 14
 14. 14. 1 Pompoplossingen Projecten Turnkey oplossingen Eekels houdt van een uitdaging. Overheid, aannemerij en industrie hebben uiteen- lopende wensen en complexe vraagstukken. Door onze flexibiliteit en jarenlange ervaring zetten wij uw uitdagingen om in successen. Ongeacht uw vraagstuk, zorgt Eekels voor een volledige oplossing. Vanaf de inven- tarisatie van de projecteisen en de technische engineering tot en met de uitvoering. Wij kennen en begrijpen alle mogelijke situaties, variërend van pompbesturingen en milieuvraagstukken tot 24-uur servicedienst. Wij letten op kwaliteit, rendement en duurzaamheid. Grensverleggend Eekels biedt vakkundige begeleiding bij gecompliceerde projecten, ook over lands- grenzen heen. Wij benutten hierbij de specifieke kennis en ervaring van ons inter- nationale netwerk van partnerbedrijven. Zo bent u overal ter wereld verzekerd van een kwaliteitsoplossing voor uw vraagstuk. Maatwerk voor uw wensen Eekels analyseert uw situatie en realiseert een passende oplossing. Wij maken ons sterk voor u en staan garant voor een snelle en vakkundige maatwerkoplossing. Voor elke situatie. Totaaloplossing Onze expertise en innovatiekracht helpen u verder in complexe projecten, wereldwijd, in elke denkbare situatie en op alle mogelijke werkterreinen. Onze vakmensen installeren en testen ter plaatse. En wanneer uw eigen installatie operationeel is, kunnen wij voor u ook het periodieke onderhoud verzorgen. U bent verzekerd van een totaaloplossing voor uw gehele project. Zo kunt u zich concentreren op uw corebusiness. Wij doen de rest. De voordelen van onze pompoplossingen: l Complete pompinstallaties (eenvoudig of complex). l Inclusief leidingwerk en toebehoren. l Complete engineering, begeleiding en uitvoering. l Desgewenst met eigen energievoorziening (stroomaggregaten). l Inclusief aansluiting op onze 24-uur servicedienst. l Periodieke controle- en onderhoudsbeurten. l Periodiek aftanken van brandstof op locatie. l Detachering van personeel op uw locatie.
 15. 15. Handig om te weten 16
 16. 16. 17 Handig om te weten De juiste pomp De pomp is het hart van elke installatie. Daarom is het belangrijk dat de juiste pomp voor de juiste toepassing wordt gebruikt. Een goed geselecteerde en gedimensioneerde pomp bespaart u zorgen en kosten. Hierbij kunt u denken aan productcontinuïteit, effectiviteit en efficiëntie. U wilt bijvoorbeeld geen uitval, productieverlies, onnodige slijtage of een te kleine opbrengst. Het is dus noodzakelijk te onderzoeken aan welke criteria een pomp moet voldoen. Daarom staan onze experts voor u klaar: Eekels denkt met u mee en biedt u vergaande technische vakkennis. Hoe kiezen we de juiste pomp? Om voor een bepaald werk de juiste pomp te selecteren, moeten we niet alleen de capaciteit weten, maar ook de benodigde opvoerhoogte (druk) die een pomp moet leveren. Omdat we bij het gebruik van een pomp vaak te maken hebben met een bepaalde zuighoogte en pershoogte, werken we in de praktijk met de volgende begrippen: Hzstat = verticale statische zuighoogte in m.w.k. (meter waterkolom) Hpstat = verticale statische pershoogte in m.w.k. Hw = de leidingweerstand in m.w.k. Hman = de manometrische opvoerhoogte die kan worden afgelezen op de manometers van de zuig- en persaansluiting van de pomp. In de praktijk meten we het verticale hoogteverschil tussen het vloeistofniveau in de bouwput en het einde van de persleiding, uitgedrukt in m.w.k. (= Hstat). Dit hoogteverschil, opgeteld met de leidingweerstand (= Hw uitgedrukt in m.w.k.), levert Hman in m.w.k. (zie onderstaande figuur).
 17. 17. Handig om te weten 18
 18. 18. 19 De leidingweerstand (Hw) kunnen we aflezen van onderstaande leidingweerstandstabel. Deze geeft de relatie aan tussen de hoeveelheid vloeistof die door een leiding stroomt, de diameter van deze leiding en de weerstand die de vloeistof ondervindt in deze leiding, uitgedrukt in m.w.k. Handige pompformules Krachtverbruik aan de pomp-as bij niet-viskeuze vloeistoffen Q (m3/uur) x Hman(m) x sg P= kW 3.67 x rendement (%) ca. 0.27 liter / kW per uur Brandstofverbruik van een dieselmotor = ca. 0.2 liter / pk per uur Inhoud van een leiding (Ø in cm)2 x π = ltr / mtr leiding 40 Oppervlakte van een leiding (Ø in cm)2 x π = cm2 4 Q Snelheid (V) in een leiding = m/sec opp.leid. (m2) x 3600 Verandering van capaciteit (Q), opvoerhoogte (H) en vermogen (P) bij ander toerental (n) ( n2 ) ( n2 ) ( n2 ) 2 3 Q2 = Q1 x n1 H2 = H1 x n1 P2 = P1 x n1 π = 3,14
 19. 19. www.eekels.eu Nederland België Eekels Pompen B.V. Eekels Belgium N.V. Hoofdkantoor Barendrecht Hoofdkantoor Zele Koopliedenweg 25 Warandestraat 2 2991 LN Barendrecht 9240 Zele Postbus 299 België 2990 AG Barendrecht Tel: +32 (0) 52 44 67 35 Nederland Fax: +32 (0) 52 44 74 51 Tel: +31 (0) 180 69 69 69 Email: info@eekels.be Fax: +31 (0) 180 69 69 70 Website: www.eekels.eu Email: info@eekels.nl Website: www.eekels.eu Vestiging Amsterdam Portsmuiden 90 1046 AM Amsterdam Nederland Tel: +31 (0) 20 615 50 50 Fax: +31 (0) 20 615 98 78 Email: info@eekels.nl Website: www.eekels.eu Vestiging Weert Graafschap Hornelaan 129 6001 AC Weert Nederland Tel: +31 (0) 495 52 19 56 Fax: +31 (0) 495 53 22 50 Email: info@eekels.nl Website: www.eekels.eu

×