Digitala Kanaler

421 views

Published on

Ett fiktivt skolprojekt som beskriver hur korskoppling och irl kan användas på ett effektivt vis.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
421
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • En miljömässig blöja som är mindre och på alla sätt bättre än en konventionell blöja. Förutom detta är den lite fräckt designad. Tänk er polarn och pyret randig eller kanske bara lite chickt geggamojja svart.
 • Jag kommer att prata om två essentiella delar idag.
  Dels närvaro och korskoppling som speglar hur man kan gå till väga när man korskopplar bloggar med andra sociala nätverk och vad som kan vara bra att tänka på.
  Del 2 kommer handla om hur man i ett kampanjsyfte gör liknande korskopplingar för att får en interaktiv effekt som berör målgruppen online och offline.
 • Närvaro då.
  Det finns ju flera olika sorters sociala nätverk och jag har valt att kalla youtube flickr och delicious för innehållsnichade nätverk för den huvudsakliga uppgiften för dessa nätverk anser jag vara lagring av information som man på något sätt vill sprida.
  Vi skapade konton på dessa och provade på att ladda upp Bilder Videos och Länkar. Som vi sedan skulle koppla med automatisk ström in i andra nätverk, men det kommer vi till strax.
 • Först måste jag nämna den andra formen av sociala nätverk som vi använde oss av. Jag har valt att kalla dessa för kommunikationsbaserade nätverk, och för vår del använde vi facebook och twitter.
  Två verktyg som inte ska förväxlas, dessa två skiljer sig åt på ett uppenbart sätt.
  Kan ni gissa vad jag vill komma till?
  Just det Facebook är statusuppdateringarnas förlovade land och twitter är mer en plats för dialog.
  Nu säger inte jag att det är uteslitande skrik på det ena och frågor på det andra men många användare föredrar att kommmunicera på dessa två vis i de olika nätverken.
 • Hit är det vi kopplar allt vi gör.
  Detta handlade mycket om trial n error men till slut kom vi fram till ett sätt som funkade.
  Vi bestämde oss för att bilder, videos, länkar, tweets, och facebook uppdateringar skulle poppa upp i sidebaren och själva bloggen skulle vara en sig själv, en blogg.

 • Vad gjorde vi då vad det gäller korskoppling?
  Innehåll kopplades direkt till sidebaren på bloggen men dessutom via en tjänst som hete twitterfeed som hjälpte till att göra om filmerna, bilderna eller länkarna till facebook och twitterformat och samtidigt sprida dem i dessa nätverk automatiskt.
  Twitter och facebook hamnade som jag sa tidigare i sidebaren på bloggen, och när bloggen uppdaterades så gick det automatiskt ut till facebook och twitter via plugins.
  Är ni med eller ska jag ta det igen?
 • Del 2 kampanjen är i sig uppdelad i 4 steg varav detta är det första.
  Det handlar om en lansering av en ny blöja. Så vad vi vill är att lattemammorna på söder och vasastanpapporna ska fä kanna uppleva och pilla på blöjan, men framförallt veta om att den finns.
 • Var finns då dessa människor?
  Jo då visst läser de mamma och pappa bloggar. Det finns oändligt mycket bloggar innom dett område och här har vi bara några utvalda. Dessa läses inte bara av föräldrar utan även av bliande föräldrar och till och med av mig ibland som bara tänker på barn ibland.
  Men många av läsarna är i alla fall i behov av blöja på ett eller annat sätt.
 • När vi nu vet var de finns måste vi ju göra något som gör att vi sticker ut hakan lite och syns.
  För det första måste vi ha insikten om att om man länkar in kommentarer på bloggar är det svårt att hålla sig borta från att läsa vad det det står i kommentaren. Så bloggarna har vi på kroken nästan direkt. Men det är klart att vi inte bara ska länka till vår egen blogg. Vi måste ju ha lite content också. Vad ska vi berätta för historia? Vi har ju ingen egen.
  Jo, Vi tar de redan skrivna historier om stress, vardag och mellanmål som bloggarna själva producerat och skriver om med ett blöjperspektiv.
  Säg att Alex Scholman skriver att Charlie och han stressat runt på stan och ätit kakor på foam.
  Då skulle inlägget/kommentaren kunna låta ungefär så här:
  Charlie fick i sig nån underlig söt smet idag som jag är mycket nyfiken på hur den kommer att behandla mig imorgon här å baksidan. Har hört av några kollegor att foam har bra kvalitet på sina grejjor så jag kanske kan hoppas på en nästan luktfri morgondag.
  Detta kommer som ett inlägg i vår blogg och en kommentar på alex/charlies blogg.
  Alex läser självklart detta drar lite på smilbanden och ser info om Steg 2.
 • Steg 2 är AFK möter K eller som vi säger på svenska det riktiga livet möter världen på internet.
  Nästa dag är alex på stan igen och erinrar sig vad han läst undergårdagen om att man kan twittra fram en twitterbil som kommer och byte blöjar på barn i nöd. Han bestämmer sig för att testa om det verkligen funkar.
  Skickar ett tweet om att han även idag sitter på Foam som inte har skötbord och blöjorna har blivit kvar hemma. Doodie-superhjältarna rycker ut med sin twittervan och byter blöja på Charlie som blir luktfri, torr och snygg. Inte nog med att vi hjälpt Charlie och hans far med en ny fräck blöja utan vi har fått en oppinionsbildare att prova vår produkt och på samma gång genom twitter och bloggar spridit kännedom om att doodie finns.

 • Men det är inte slut där. Alex vill ju så klart skriva om dom fantastiska hjältar som kommer och hjälper barn i nöd, eller nödiga barn.
  Vi fotar varje blöjbyte och meddelar att bilderna kommer att ligga på flickr så man kan använda dem bäst man vill. man kan lägga upp dem på facebook eller använda dem i bloggen.
  På detta sätt skapar vi ett arkiv med bilder på glada barn i våra blöjor och en hjälp för att bloggarna ska kunna skriva lite extra om oss.
 • I förlängningen kommer ju nyhetsvärdet i Twittervanen att dö ut, men bara för det behöver inte kampanjen dö.
  Vi har nämligen under tiden doodie-superhjältarna åkt runt och räddat nödiga barn, filmat det hela. I ren Dicoveryanda med en VBS touch gör vi en mockumentär följetång om ”världens bajsjobb”. eftersom vi när blöjorna byts får in twitteruppgifter på de som gillar vår produkt så använder vi dessa för en initial spridning och med ett par hållna tummar så kanske käre Alex skriver om oss igen.
 • Tack för oss!
  Vi var Lina Mandarva Helena och Jag.
 • Digitala Kanaler

  1. 1. DOODIE Digitala Kanaler http://www.slideshare.net/LeEldin/digitala-kanaler
  2. 2. Upplägg Närvaro Korskoppling Kampanj Steg 1 Steg 2 Steg 3 Steg 4 Vad? Hur? Återkoppling? Förlängning? Var? Varför?
  3. 3. Närvaro Innehållsnichade nätverk
  4. 4. Närvaro ! ? Kommunikationsbaserade nätverk
  5. 5. Närvaro Navet Wordpress.org doodie.heat.sixserve.com
  6. 6. Korskoppling Twitterfeed doodie.heat.sixserve.com
  7. 7. Kampanj Ste g 1 Vad går den ut på? Vi vill uppmärksamma blivande föräldrar på att Doodie finns tillhands när barnen är i nöd.
  8. 8. Kampanj Ste g 1 Var är målgruppen? De nyblivna föräldrarna hittar vi på t.ex. dessa bloggar: 110 000 läsare/vecka 5000 läsare 250 000 läsare/vecka 120 000 läsare/vecka
  9. 9. Kampanj Ste g 1 Varför skulle bloggare och föräldrar bry sig om oss? Vi utnyttjar teman och redan producerade inlägg och skapar ett blöjperspektiv på dem. Detta lockar bloggare att läsa vår blogg och på samma gång blir de informerade om steg 2 i kampanjen.
  10. 10. Kampanj Ste g 2 Hur får vi folk att testa Doodie? På bloggen informerar vi om vår twitterbil. Twitterbilen: bilen åker runt i staden och räddar barn i nöd (byter nedbajsade blöjor) Med hjälp av twitter och facebook alt. en blöjbytar app får vi in requests på var det är akut behov av nya blöjor.
  11. 11. Kampanj Ste g 3 Återkopplingen då? När vi träffat mammorna och lämnat barnen glada dokumenteras det hela och läggs upp på flickr så man kan använda bilderna i sin blogg ett lägga upp i sitt facebook bibliotek.
  12. 12. Kampanj Ste g 4 Förlängningen? Twitterbilen och dess arbetare dokumenterar deras dag på ett komiskt sätt och lägger ut en följetång på YouTube. ”Världens bajsjobb”
  13. 13. Vi som jobbade med Doodie var Tack för oss!

  ×