Mostra documental del procés del projecte

256 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
256
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
94
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mostra documental del procés del projecte

 1. 1. Mostra documental del procés delprojecteCóm elaborar un PowerPoint   Laura Fdez-Cavada Pérez 22/12/2012
 2. 2. Qui i amb que treballaremDescripció dels Tecnologia agents personals: mediadora:Aprenents: Càmeres de fotos- educadora digitals, connexió a Internet, cercador de Google;Mediadora: jo
 3. 3. Sessions per delimitar el problema:  Primera sessió: pensar què és vol treballar. A partir d’una reunió els vaig reconduir la convers per tal de fer conscients dels buits que hi havia i de cercar les possibles solucions, amb preguntes del tipus: -Què és el que heu detectat que necessiten les famílies de classe? Cóm aquests punts poden ajudar a totes les famílies? Quins són els temes que més preocupen? On es determinen les necessitats a cada nivell i per temes. Però com podem fer-ho? Si ja fem coses? Pregunta algun company, recondueixo la pregunta tot preguntant. I com hem fet fins ara? I si aprofitem espais i moments que ja tenim però re enfocant-los? Al llarg de la conversa es va delimitar la feina :en re enfocar el PowerPoint de la reunió de les famílies; la finestra al món es reorganitza per exposar fotografies; es realitzen tríptics; es cerquen articles; possibilitat de projecta Tv alguns muntatges, per controlar la complexitat del problema. Tot fent us de les noves tecnologies i d’espais ja pensats per la comunicació. D’aquesta manera donem títol i forma al projecte inicial: com fer visible allò invisible a l’escola bressol?    Segona sessió: es determina qui, cóm, quan i què es treballarà el PowerPoint per projectar a la reunió. (també els altres punts esmentats) contingut del PowerPoint de la reunió de famílies: canviar l’estructura del PowerPoint inicial (l’antic PowerPoint està elaborat seguint un guió per part de l’educadora de l’aula de l’any); és determina una hora per cercar com fer PowerPoint i fer un llistat de coses a modificar, i una segona sessió per l’elaboració. Ho farà una mestra de l’escola que té molt interès per la seva realitat d’aula.   Com he comentat en el fòrum i al blogg aquest projecte s’inicia i es realitzarà de manera complerta tractant els tres aspectes; però que per ajustar-nos en el temps un cop iniciat aquest procés, ens centrem en un cóm elaborar el PowerPoint. es re-formula així la descripció del Problema segons Jonassen (2003): D’aquesta manera donem títol i forma al projecte final: Cóm elabora un PowerPoint que comuniqui els aprenentatges dels infants (0-3)?
 4. 4. Iniciant la resolució delproblema Tercera sessió (PowerPoint famílies):Per tant aquesta tercera sessió és per decidir què vol canviar i per cercar cóm treballar amb el programa PowerPoint.Coneixements prèvis:La companya que realitza aquest procés no coneix el PowerPoint. Anys enreretan sols modificava el text o escrivia en llapis les modificacions i direcció se’ncarregava de fer els canvis. Ruta de treball:Buscar informació elaborar un PowerPoint prova Powerfinal - es pregunta quin seria la presentació del PowerPoint més optima.Decideix provar de posar al cercador que hi ha a la part superior dreta de lapantalla el següent text: com treballar amb PowerPoint .
 5. 5. El resultat no és sobre contingut sinó com treballar amb el programa.
 6. 6. Ajuda d’un companyUn company li aconsella un doc en PDF i li envia l’adreça. Cerca la pagina: http://fpcee.blanquerna.url.edu/ntae/docas/do
 7. 7. Ha destacar del elnllaçD’aquest document i amb el temps real que tenim decideix tenir en compte de no caure en el llistat de desavantatges que formula Jordi Simón i Llovet (2005) que són els següents aspectes.“A més també podríem afegir-hi els desavantatges següents:• Moltes vegades hi ha massa informació en les diapositives i que no es llegeix amb claredat.• L’orador ja no explica o relata sinó que es limita a llegir la pantalla.• Els colors i les formes es col·loquen en pantalla de forma indiscriminada sense atenir-se a cap ordre estètic ni utilitat.• Hi pot haver un abús dels elements multimedia. El cas més clar seria la repetició indiscriminada de determinats tipus de sons.• Si no hi ha un bon sistema de projecció, l’aula sempre estarà a les fosques amb el cansament que això provoca als alumnes.• Una idea generalitzada és que si incorporem molt efectes d’animació i transició en la presentació, aquesta serà més interessant, en aquest cas correm el risc que, en el millor dels casos, l’auditori miri els efectes i no escolti el discurs.• Els oradors tenen tendència a incloure més continguts amb la falsa creença que els alumnes ho assimilen més ràpid.• S’estableix a classe un doble discurs, el de l’orador que va explicant i el de l’oient que va llegint a un ritme diferent les diapositives que li mostren.”
 8. 8. Iniciant PowerPoint de Prova
 9. 9. 4a sessió treballant en elPowerPoint final
 10. 10. 5a sessió: Importar les fotografies.
 11. 11. comparació
 12. 12. Fi de la presentacióVol aprendre a posar Es decideix que en moviment a les aquest cas no es imatges, inserir tanca com a vídeos, hipervincles presentació per que en un futur poder passar d’una facilitin l’ús del diapositives a una PowerPoint altre en funció de les necessitats.

×