Advertisement
Advertisement

More Related Content

Advertisement
Advertisement

La terra1

  1. ELS PLANETES
  2. LA LLUNA Com que a la lluna no hi ha atmosfera, tampoc no hi ha aire. La lluna no pesa prou per retenir al seu voltant els gasos que formen l’ atmosfera.
  3. PLANETES Són astres que giren al voltant del Sol . No tenen llum pròpia, sinó que reflecteixen la llum solar. Els planetes tenen diversos moviments. Els més importants són el de rotació i el de translació. Pel moviment de rotació, giren sobre ells mateixos pel seu eix. Això determina la durada del dia del planeta.
  4. Pel de translació, descriuen òrbites en cercle a l'entorn del Sol. Cada òrbita és l' any del planeta . Actualment, els planetes que millor coneixem són els del nostre Sistema Solar que són vuit: Mercuri , Venus , la Terra , Mart , Júpiter , Saturn , Urà i Neptú . Però s'han descobert altres planetes. Es coneixen com a « planetes extrasolars ». Són planetes que orbiten al voltant d'altres estrelles que no són el Sol .
  5. PLANETAS Un planeta és un cos sense llum pròpia (que no és, per tant una estrella) que gira al voltant d'una estrella . Són planetes del sistema solar: Mercuri , Venus , la Terra , Mart , Júpiter , Saturn , Urà i Neptú .
Advertisement