Power article 5

223 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
223
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power article 5

 1. 1. GUIA PARA PADRES CONHIJOS EN EDUCACIÓNPRIMARIA SOBRE EL USOSALUDABLE DE LAS NNTT•Creat per Obra social Caja Madrid•Pretén que els pares ajuden i ensenyen alsseus fills les coses negatives i les positivesde les NNTT.
 2. 2. Quan els nostres fills en saben més que nosaltres. Vivim en una societat de les noves tecnologies. Els fills saben més sobre NNTT que els pares. S’han realitzats estudis per la Comisió Europea sobre l’ús que fan els xiquets de internet i han estret conclusions sobre l’utilització d’aquest segons l’edat i el sexe.
 3. 3. •Característiques evolutives del’etapa entre els 6 i els 12 anys o Els xiquets adquereixen un coneixement d’ells mateixos que roman durant tota la seua vida. o Adquireixen conceptes com: el sentit de la pròpia eficàcia, el sentit de pertenença al grup, la responsabilitat i el concepte de ell mateix. o El xiquet es fa una avaluació sobre ell mateix. o Comença a desenvolupar-se la necessitat de la intimitat.
 4. 4. Internet Característiques: o Accés a una gran cantita de informació (Google). o Ús de correu electrònic. o Conversacions a temps real (Messenger). o Fins lúdics com: descarregar pel·lícules, música… o Reds solcials per a l’entreteniment i comunicació (Tuenti, Facebook, Twitter…)
 5. 5. •Ús que realitzen els menors entreels 6 i 12 anys. o Ús que realitzen els menors entre els 6 i 12 anys. o A partir del 10 o 11 anys els xiquets es conecten de manera regular a la red. o Cada vegada s’incorporen més prompte als canals de comunicació instantànea, no permitides als menos de 14 anys. o És precís que els pares estiguen assabentats del que fan els seus fills a les reds socials, sobretot si no tenen l’edat establida.
 6. 6. •Avantatges front a riscs.o Internet a revolucionat el mon de la informació, l’entreteniment, la comunicació… però açò pot resultar un inconvenient.  Inconvenients: -ciberbullying (acós a través de les rets socials) -l’exposició de informació personal (pot ser utilitzada per qualsevol usuari en la ret) -falta de protecció davant de desconeguts (persones que es fan passar per altres) -el grooming (acós sexual a través de Internet) -riscs de la descarrega d’arxius (descarregar arxius que no volies) -informació abundant i de fàcil accés (informació n ociva per al menor)
 7. 7. •Pautes d’ús adecuat Els pares han de parlar amb els seus fills per a protegir-los del mal ús de internet. Establir normes d’ús de internet segons l’edat del xiquet. Informar als seus fills de tot el que pot ocorrer pel mal ús de internet. …
 8. 8. Videojocs Característiques: o En Europa s’ha creat un còdic de regulació de videojocs; el “PEGI”, el seu objectiu és proporcionar informació sobre els continguts i les edats recomanades. o Existeixen diferents PEGI segons l’edat a la que es recomana el videojoc: -PEGI 3, PEGI 7, PEGI 12, PEGI 16, PEGI 18. Quan major siga el nombre més violencia conté el videojoc.
 9. 9. •Ús que realitzen els menors, de 6a 12 anys: o L’ús de videojocs en xiquets menos d’edat és molt alt, inclós en els menors de 6 anys. o Destaca sobretot en xiquets, no en xiquetes.
 10. 10. •Avantatges front a riscs o L’oci dels xiquets és cada vegada més tecnològic. o Els videojocs monopolitzen el temps lliure dels xiquets. o Els xiquets han de gastar el seu temps lliure en altres jocs o fer esports. o Abusar dels videojocs pot fer que apareguen dolors físics (d’esquena, d’ulls…) i baix rendiment acadèmic. o Els videojocs de violéncia poden fer que els xiquets també la generen. o La pirateria pot ser perillosa.
 11. 11. •Pautes d’ús adecuat: o Limitar el temps de joc a les videoconsoles. o Conèixer les normes PEGI. o Mostrar interés els pares pels videojocs. o Que la videoconsola no esté en l’habitació del xiquet. o Ajudar-los a planificar el seu temps lliure. o No utilitzar les videoconsoles com recompensa o càstic. o Ajudar-los a jugar de forma sana. o Que el xiquet no jugue amb desconeguts per la red. o Informar al teu fill sobre el que és bo i el que és roí dels videojocs.
 12. 12. Telèfon movil Característiques: o Cada vegada el telèfon movil s’utilitza més per a jugar i per a navegar per internet
 13. 13. •Ús que realitzen els menors, de 6a 12 anys. Quasi no utilizen el movil per cridar. Els pares li dónen el movil per a tenir-los localitzats. Utilitzen el movil per a jugar, enviar imatges, música…
 14. 14. •Avantatges front a riscs. o El movil és un aparell que proporciona als xiquets popularitat, integració en el grup… o La mala utilització d’aquest pot portar problemes. o No poder utilitzar els telèfons movils a l’aula, a la taula quan estan menjant…
 15. 15. •Pautes per a l’ús adecuat: o Observar l’ús que fa el xiquet del movil. o Que l’utilitze soles quan siga necessari. o Límite de gast mensual. o Que apague el movil mentre estudia i està amb la familia. o Que no faça descarrega de música, imatges… o …
 16. 16. Conclusions i decàleg per a pares i mares. Els pares han d’estar assabentats de l’ús de les NNTT i dels videjocs dels seus fills per a bona bona educació. Ells han de informar-los dels avantatges i els incovenients d’aquestos per guiar-los a una bona utilització d’aquestos per a que no siguen perjudicials per a ells.

×