Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Persondata på foto kb

264 views

Published on

Lene Hedegaard Johansen – Chefkonsulent, Det Kgl. Bibliotek: Når fotografiets motiv er et menneske. Er et fotografi og/eller en film ”persondata” og kan der være persondata på foto? Og hvad er retten til eget billede? Oplægget tager udgangspunkt i konkrete fotos.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Persondata på foto kb

  1. 1. Persondata på foto Lene Hedegaard Johansen chefkonsulent, juridisk rådgiver Det Kgl. Bibliotek Odense 24. Januar 2018
  2. 2. Persondata – og så på en onsdag i januar…………. Jura er tørt stof Persondata er noget bøvl EU er – laaangt væk januar 2018 © Tom Wikborg/VISDA, Det Kgl. Bibliotek
  3. 3. Persondata - what’s in it for you and me? januar 2018
  4. 4. Hvem er det, vi skal beskyttes mod ? januar 2018
  5. 5. ”Fysiske personer bør have kontrol over deres personoplysninger” citat fra præamblen til EU-Forordningen januar 2018
  6. 6. EU-regler om persondata januar 2018 Hvor er vi lige nu ? ― Fra EU-direktiv + dansk persondatalov ― Datatilsynets praksis Hvor er på vej hen ? ― Til EU-Persondataforordning + databeskyttelseslov (incl. praksis) ― Ny praksis fra et større og stærkere Datatilsynet
  7. 7. Hvad er persondata ? januar 2018
  8. 8. Og nu til dagens emne… foto af mennesker januar 2018
  9. 9. Øvelse: Hvilken data kan vi finde på et foto af et menneske ? januar 2018
  10. 10. Kan et foto afsløre folks hemmeligheder ? januar 2018
  11. 11. Persondataloven –gældende ret januar 2018
  12. 12. Behandling af persondata Behandling er er meget bredt begreb, bl.a.: ―Indsamling ―Opbevaring/bevaring ―Visning ―Offentliggørelse ―Formidling januar 2018
  13. 13. Hvornår må offentlige myndigheder behandle persondata ? januar 2018
  14. 14. Datatilsynet er myndighed i DK januar 2018
  15. 15. Portrætbilleder januar 2018 Billeder med det formål at afbillede bestemte personer. Portrætter kan være af en eller flere personer, evt. en hel skoleklasse.
  16. 16. Situationsbilleder januar 2018 Billeder, hvor en aktivitet eller en situation er det egentlige formål med billedet. Fx publikum til en koncert, børn i en skolegård, gæster i Zoo
  17. 17. Hvor længe varer beskyttelsen af persondata ? januar 2018
  18. 18. De 5 vigtige ting I skal huske 1. Reglernes formål er at beskytte dig og mig og alle fysiske personer 2. Foto og film af mennesker er også ”persondata” 3. Datatilsynet er myndighed 4. Offentlige myndigheder skal have en hjemmel til at behandle persondata. Ellers kun behandling af persondata, hvis samtykke 5. Persondatabeskyttelsen gælder i 10 år efter en persons død. (lovforslag!) januar 2018
  19. 19. Retten til eget billede januar 2018

×