Les avantguardes són l’expressió d’una societat industrial basada en

  el progrés.
  Incorporen a la creació artísti...
Dalí, L’ocell dels
desitjos líquids
Les senyoretes
d’avignon, Pabl
o Picasso
      Guernika, Pablo Picasso
Creació d’una anti-art o
rebel·lió contra l’ordre
establert.
Marinetti, Le
futurisme
Aquest poema pertany a Joan
Salvat-Papasseit. És un poema
avantguardista, utilitza la tècnica del
collage, salts de falla,...
Aquest poema pertany a Joan Salvat-
Papasseit. També utilitza les
tècniques del avantguardisme: el
cal·ligrama, el collage...
Exercici 2



  Redós: Recer .

  Bec: Punta comparable a un bec amb la que acaben alguns objectes.

  Escata: Pe...
Exercici 9

  Tècniques avantguardistes
  Salt de falla, absència de signes de puntuació, espais en blanc.


   Exe...
Exercici 14

  Personificació: Els vidres de la sala tremolen rondinen sobre els sotracs dels
  trams.

   Exercici...
Decisió – Anabel Vidal
A vegades oblidem les petites alegries…
                 … per trobar una Gaudir
             ...
Avantguardisme
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Avantguardisme

2,638 views

Published on

Published in: Education, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Avantguardisme

 1. 1. Les avantguardes són l’expressió d’una societat industrial basada en  el progrés. Incorporen a la creació artística elements del món modern i també  s’endinsen en camps inexplorats, com per exemple el món dels somnis, l’absurd... Inicien una recerca de noves formes expressives , el cal·ligrama, el  poema visual i el poema objecte. Els seus orígens poden trobar-se en el Romanticisme, pel valor que  aquest moviment donava a la inspiració, al sentimentalisme, la llibertat del llenguatge i el trencament de les fronteres entre el que és real i el que és irreal, és a dir, imaginari. Els moviments que més van influir a Catalunya són: el cubisme, el  surrealisme, el dadaisme i el futurisme.
 2. 2. Dalí, L’ocell dels desitjos líquids
 3. 3. Les senyoretes d’avignon, Pabl o Picasso Guernika, Pablo Picasso
 4. 4. Creació d’una anti-art o rebel·lió contra l’ordre establert.
 5. 5. Marinetti, Le futurisme
 6. 6. Aquest poema pertany a Joan Salvat-Papasseit. És un poema avantguardista, utilitza la tècnica del collage, salts de falla, els espais en blanc a l’inici o a l’interior de vers, ús dels parèntesis i la manca de signes de puntuació. Utilitza les tècniques futuristes i cubistes. Aquest poema descriu les sensacions o pensaments que va tenint al llarg d’un viatge en tramvia. Per el que descriu podem saber com són les persones que l’envolten, que passa per l’Arc de Triomf... ens explica tot el que veu, el seu trajecte en el tramvia. El poema acaba que veu que no té la cartera i no sap si se l’han pres o se l’ha deixat a casa.
 7. 7. Aquest poema pertany a Joan Salvat- Papasseit. També utilitza les tècniques del avantguardisme: el cal·ligrama, el collage... Aquest poema representa la ciutat de Barcelona que està entre mig de la lluna i el mar. La lluna representa que és el cercle i els versos del mig són la ciutat de Barcelona, i les ones del final representen la platja de la ciutat.
 8. 8. Exercici 2  Redós: Recer .  Bec: Punta comparable a un bec amb la que acaben alguns objectes.  Escata: Petites plaques de metall que formen un ornament.  Trams: Tramvia.  M’apar: (verb aparer) Aparèixer.  Espectre: Imatge d’una persona que ha mort i apareix.  Suara: Ara mateix, ara fa poc.  Superstició: Excessiva reverència o por per les coses desconegudes o  misterioses.
 9. 9. Exercici 9  Tècniques avantguardistes Salt de falla, absència de signes de puntuació, espais en blanc. Exercici 5  - Quins són els protagonistes del poema i la seva ubicació dins la casa? El poeta i la seva estimada. - Què observa el poeta? El poeta observa la seva estimada - Que fa i què provoca? El poeta esta assegut observant la seva enamorada i fa caure el tinter per l’aparició d’un espectre.
 10. 10. Exercici 14  Personificació: Els vidres de la sala tremolen rondinen sobre els sotracs dels trams. Exercici 15  - Amb quin moviment avantguardista en poden relacionar? Justifica resposta. Amb el cubisme, ja que la tècnica que utilitza en tot el poema és el salt de falla, és a dir, fa un tall en els versos, els quals formen un esglaó. - Valora les tècniques avantguardistes usades per l’autor. T’han ajudat a copsar-ne millor el tema? No molt, per que podríem dir que el tema d’aquest poema és refent allò misteriós, la supersitició, l’aparició del espectre.
 11. 11. Decisió – Anabel Vidal
 12. 12. A vegades oblidem les petites alegries… … per trobar una Gaudir Relacionar-se Amistad Noblesa Fantasia Entendrir Lluitar Il·lusionar Coratge Inèdit Tensió Amor La felicitat – Lara Martínez Tendresa

×