Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Koulutusseteli työnantajalle

404 views

Published on

Koulutusseteli on uusi innovaatio työntekijöiden kouluttautumiseen

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Koulutusseteli työnantajalle

 1. 1. Adinum Koulutussetelin esittely Vapaus kasvaa
 2. 2. Koulutusseteli on eettinen, nykyaikainen ja motivoiva ratkaisu työntekijöille ja samalla kustannustehokas ratkaisu työnantajille. Koulutusseteli sopii: • Irtisanomistilanteisiin liittyvän koulutusvelvollisuuden täyttämiseksi. • työsuhde-eduksi Koulutusseteli on sähköinen seteli, jolla maksaminen onnistuu ilmoittautumisen yhteydessä suoraan verkossa.
 3. 3. Koulutussetelillä voidaan antaa työntekijöille vapaus valita itselleen juuri oikeat koulutukset Ihmiset tietävät usein itse parhaiten mitä heidän tulisi oppia seuraavaksi, tai sitten kaipaavat tähän sparrausta. Me autamme molemmissa tarjoamalla koulutusten lisäksi myös uracoachausta ja psykologisia testejä. Työntekijöille annetaan virtuaalisia koulutusseteleitä, joiden avulla he saavat itse vapauden ja vastuun kasvaa ja oppia.
 4. 4. Työnantajalle: Näin Adinum Koulutusseteli toimii Työntekijä ilmoittautuu koulutukseen suoraan koulutuksen järjestäjälle ja maksaa Koulutusseteleillä. Työnantaja tekee sopimuksen Adinum Oy:n kanssa. Työnantaja voi itse määrittää summan. Työntekijälle luodaan profiili Koulutussetelin sivuille ja maksetaan summa. Koulutusraportointi verotusta varten onnistuu helposti kauttamme. 1 4 2 3 Työnantajalta säästyy aikaa ja rahaa kun vain nämä kaksi asiaa vie hänen aikaansa.
 5. 5. Työntekijälle: Näin Adinum Koulutusseteli toimii Koulutuksia voidaan käyttää myös uuden työpaikan hankinnassa: Työnhakija voi ilmoittaa tulevalle työnantajalle, että hänellä on seteleitä, joita voi käyttää lisäkouluttautumiseen. Työntekijä ilmoittautuu koulutukseen suoraan koulutuksen järjestäjälle ja maksaa Koulutusseteleillä. Työntekijälle luodaan profiili Koulutussetelin sivuille ja maksetaan summa. Työntekijäosallistuukurssille 2 3 1 4
 6. 6. Koulutuskumppanille: Näin Adinum Koulutusseteli toimii Koulutusjärjestetään Työntekijä löytää kiinnostavan koulutuksen Koulutuksentarjoajan nettisivuilta. Koulutuksen järjestäjä lähettää laskun Koulutussetelille. Koulutusseteli maksaa koulutuksen sopimuksen mukaisesti. Työntekijä ilmoittautuu koulutukseen suoraan koulutuksen järjestäjälle ja maksaa Koulutusseteleillä. Koulutuksen järjestäjä on yhteydessä Koulutusseteliin ja varaa koulutussetelin summan. 1 2 4 3
 7. 7. Kumppaniverkostomme kasvaa koko ajan Adinum Koulutussetelin kumppaneina on useita koulutusyrityksiä, yliopistoja, korkeakouluja ja ammattioppilaitoksia. Yhteistyöverkostomme kasvaa koko ajan. Koulutussetelillä voit maksaa koulutuksia, valmennuksia ja uraan liittyviä verkkotestejä. Jos koulutuksen järjestäjällä on kanssamme sopimus, maksat Koulutussetelillä suoraan verkossa ilmoittautumisen yhteydessä. Jos koulutuksen järjestäjällä ei vielä ole kanssamme sopimusta, ole meihin yhteydessä.
 8. 8. Kumppaniverkostomme kasvaa koko ajan: Mukana nyt myös Nordic Business Forum
 9. 9. Koulutussetelin verotus irtisanomistilanteessa TVL 69 a §:n mukaan veronalaista tuloa ei synny työllistymiseen edistävästä valmennuksesta tai koulutuksesta, jonka työnantaja on velvollinen tarjoamaan irtisanotulle työntekijälle, viranhaltijalle tai virkamiehelle työsopimuslain (55/2001) 7 luvun 13 §:n, merityösopimuslain (756/2011) 8 luvun 11 §:n, kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 37 b §:n tai valtion virkamieslain (750/1994) 27 a §:n perusteella. Työnantajan edellä mainitulla perusteella työntekijälle kustantamat Koulutussetelit eivät siten ole saajalleen veronalaista tuloa. Koulutusseteli työsuhde-etuna TVL 69 b § Veronalaista tuloa ei synny työnantajan kustantamasta työntekijän koulutuksesta, joka tapahtuu työnantajan tai samaan konserniin kuuluvan työnantajan intressissä. Verottajan ohjeen mukaan säännöstä tulkitaan laajasti ja lähtökohtaisesti koulutuksen katsotaan tapahtuvan työnantajan intressissä aina, kun työnantaja päättää kustantaa työntekijälle koulutusta, joka olisi hyödyllistä työntekijän nykyisten tai tulevien työtehtävien kannalta saman työnantajan tai samaan konserniin kuuluvan työnantajan palveluksessa. Verovapauden kannalta ei sen sijaan ole merkitystä sillä, kenen aloitteesta koulutus käynnistyy, eikä sillä, missä muodossa koulutus tapahtuu tai millaiseen tutkintoon tai ammattinimikkeeseen koulutus mahdollisesti johtaa. Työnantajan ei myöskään välttämättä tarvitse tarjota sitä kaikille työntekijöille, jotta verovapauden edellytykset täyttyisivät. Silloin, kun työnantaja ei maksa koulutuskustannuksia suoraan koulutuksen järjestäjälle, kuten on käytettäessä Koulutusseteleitä, verovapaus edellyttää, että työnantaja voi kontrolloida seteleiden käyttötarkoituksen, eli että työnantajalle toimitetaan kirjanpitoon lasku tai maksutosite työntekijän hankkimasta koulutuksesta. Myös Koulutussetelit ovat saajalleen verovapaa etu edellä mainittujen edellytysten täyttyessä. Lisätietoja antaa tarvittaessa: Esa Schön Asianajaja, OTL, VT +358 40 823 4892 Koulutussetelin verotus: Koulutussetelit ovat saajalleen verovapaa etu tiettyjen edellytysten täyttyessä.
 10. 10. Helene Auramo Toimitusjohtaja & osakas Helene.auramo@koulutusseteli.com Puh: 0401530082

×