Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hoe ik diabetes type 2 heb overwonnen

1,485 views

Published on

hierbij het voorbeeld van Lee die op basis van zelfmetingen tot een aanpak kwam. Lee ontdekte dat als hij een maaltijd oversloeg, zijn bloedglucose lager was.
Hij ging hiermee experimenteren en genas zichzelf van diabetes type 2 door te wachten met eten totdat zijn bloedglucose in de normale range lag.
Zie hier zijn aanpak en de resultaten:

Published in: Health & Medicine

Hoe ik diabetes type 2 heb overwonnen

 1. 1. “ Hoe ik Diabetes type 2 heb overwonnen” Het verhaal van Lee, die zelf ontdekte hoe hij Diabetes type 2 kon genezen door periodiek vasten Website: diabetesgezond.com
 2. 2. In 1988 (leeftijd 34) had ik een verhoogde bloedsuikerspiegel , maar mijn toenmalige dokter heeft dit niet met mij besproken en ook geen behandeling gestart. Vele jaren later veranderde ik van arts en werd ik onmiddellijk gediagnosticeerd met type 2 diabetes. Na de diabetes voorlichting werd het mij duidelijk dat de langzame ellendige achteruitgang die samen gaat met langdurige diabetes een slechte toekomst voorspelde. Die daling zou voor mij pas na 5 of 10 jaar beginnen, maar zou zeker komen, tenzij ik op een of andere manier iets kon vinden om te genezen - of op zijn minst een diabetes programma dat de ziekte permanent onder controle kon houden.
 3. 3. Omdat de medische professie me geen genezing kon bieden, was ik vastbesloten om zelf een manier te vinden. Zoals elke diabetes patiënt weet, is bewaking en beheersing van de bloedsuikerspiegel van groot belang, dus ik zorgde voor een bloedglucosemeter en begon testen. Ik hield ook een dagelijkse registratie bij van alles wat ik eet, inclusief de hoeveelheden, tijd van de dag, calorieën, eiwitten , koolhydraten, vetten, en het vezelgehalte. Ik registreer ook oefeningen , bloedsuikerspiegel, gewicht, en notities over mijn mentale en fysieke conditie.
 4. 4. Voeding Zoals verwacht, ontdekte ik dat de verschillende voedingsmiddelen verschillende effecten op de bloedsuikerspiegel hebben in de uren na eten ervan. Deze veranderingen kwamen redelijk overeen met de glycemische index, hoewel mijn lichaam (en dat van u ook) niet per se op elk voedingsmiddel reageert op de manier die de glycemische index voorspelt .
 5. 5. Dit is begrijpelijk, omdat de index een gemiddelde is in plaats van een nauwkeurige meting op maat per persoon. Het is wel een goed uitgangspunt. Ik adviseer je te experimenteren om uit te vinden hoe je eigen lichaam reageert op verschillende voeding, zodat je dieet op maat kan instellen. Natuurlijk moet je een bloedglucosemeter hebben om dit te kunnen doen.
 6. 6. Ik volgde een strikt regime voor maanden en maanden, gedurende deze tijd at ik alleen lage glycemische index voeding en viel ongeveer 7 kg af. Helaas was de overschakeling naar lage glycemische voedingsmiddelen en het gewichtsverlies niet voldoende om de ziekte volledig te neutraliseren. Mijn bloedsuikerspiegel verbeterde ongeveer 5 %, maar er moest nog veel gebeuren.
 7. 7. Training Het volgende waaraan ik werkte was training. Dieet en lichaamsbeweging zijn de twee aanbevelingen van de traditionele medische gemeenschap, dus ik wilde weten of ze effectief zijn. Daarom heb ik hard gewerkt om mijn levensstijl te veranderen door genoeg tijd aan training te besteden.
 8. 8. Training Dit was niet gemakkelijk, want ik heb twee jonge kinderen, veel sociale verplichtingen, en ik ben directeur van een technologie bedrijf - een veeleisende functie. Maar ik vond dat het absoluut noodzakelijk voor mijn toekomstige gezondheid was. Ik geniet van actieve buitensporten zoals duiken, kajakken, golfen, tuinieren, enzovoort, en wilde GEEN oude dag zonder de mogelijkheid om deze dingen te blijven doen.
 9. 9. Toen was ik redelijk actief voor iemand van mijn leeftijd, gemiddeld 4 uur per week matige tot zware lichaamsbeweging, zoals gewicht training en schaatsen. Maar sommige van mijn dagelijkse hobby's waren zittend, net zoals mijn werk, dus ik verminderde de tijd van passieve hobby's en richtte me meer op actieve hobby's zoals kajakken. Ik verhoogde mijn wekelijkse gemiddelde naar meer dan 8 uur van intensieve lichaamsbeweging.
 10. 10. Ik bleef mijn bloedsuikerspiegel, mentale en fysieke toestand, en voedselinname bijhouden. Ik heb verder geen gewicht verloren tijdens deze periode, maar kreeg meer lichamelijk uithoudingsvermogen en spierweefsel. Helaas, de omschakeling naar een intensief trainingsprogramma was voor mij niet voldoende om de ziekte volledig tegen te gaan. Mijn bloedsuikerspiegel verbeterde met nog eens 5 %, maar ik was er nog niet.
 11. 11. Eerste resultaten Ik had gewicht verloren, hield een laag glycemisch dieet, had de inname van koolhydraten drastisch verminderd, en mijn lichaamsbeweging duidelijk vergroot. Ik had alle aanbevelingen van de traditionele geneeskunde gevolgd. Er was enige verbetering, maar de ziekte was niet weg. Ik had een beetje meer energie dan ervoor, maar had nog steeds hoogte-en dieptepunten tijdens de dag. Mijn bloedsuikerspiegels waren niet normaal. De kwaliteit van mijn leven was een beetje verbeterd door het gewichtsverlies en de training, maar het was geen dramatisch, schokkend resultaat.
 12. 12. Verder dan dieet en training Nadat ik maandenlang elke dag mijn bloedsuikerspiegel controleerde, merkte ik herhalende patronen. Je zal dit zelf ook zien, als je je suikerspiegel nauwlettend volgt en vastlegt in een dagboek. Een ding dat me opviel, is het effect van het overslaan van maaltijden.
 13. 13. Verder dan dieet en training Als ik maaltijden oversloeg voelde ik me hongerig, maar mijn bloedsuikerspiegel daalde - soms helemaal tot het normale niveau! Op hetzelfde moment, was mijn energie hoger en had ik heb geen last van de ups en downs die je ervaart als de dag vordert. Uitgaande van alle traditionele adviezen over het eten van een stevig ontbijt, geen maaltijden overslaan, en het opdelen van maaltijden in meerdere, maar kleinere hoeveelheden, was ik aarzelend om dit te geloven. Maar, feiten zijn feiten, en ik besloot om dit voorzichtig verder te onderzoeken.
 14. 14. Zoals je kon zien in de grafiek, was mijn bloedsuikerspiegel niet constant voordat ik begon mijn dieet en training te veranderingen. Na deze veranderingen was er een duidelijke verbetering te zien, maar de glucose niveaus waren zelden binnen de normale waarden. Ik was hiermee niet tevreden. Ik besloot een enigszins nieuw experiment te doen. Ik wacht tot mijn suiker niveaus in het normale bereik vallen VOORDAT ik ga eten. Ik bleef dezelfde lage glycemische voedingsmiddelen eten en hield de training hetzelfde om het resultaat van deze nieuwe aanpak onafhankelijk van andere veranderingen te meten.
 15. 15. Bij het wakker worden in de ochtend testte ik mijn glucose spiegel, deze was meestal rond de 150 mg/dl. Ik verwachtte dat ze tegen de middag zouden dalen, maar het verbaasde me dat ze geruime tijd boven normaal bleven. Naarmate de dag vorderde werd ik ongerust (en hongerig !). Maar ik stelde het eten uit tot bijna 18:00u, toen mijn bloedsuikerspiegel normaal was. Op dit moment had ik behoefte om een enorme maaltijd te eten, maar ik at toch een normale avondmaaltijd. Toen de avond vorderde snackte ik gezond, laag glycemisch eten. Nadat ik dit dagen, die zich uitstrekten tot weken, had volgehouden, ontdekte ik dat dit een geheel nieuw niveau van fysieke energie en mentale alertheid gaf. Na de eerste paar dagen had ik mijn lichaam al 'ontwend’ om op vaste etenstijden voedsel te verwachten.
 16. 16. Na een week of zo voelde ik geen honger meer tot ongeveer 4 uur ‘s middags. Op sommige dagen heb ik geen honger tot 7 of 8 uur, maar als ik eerder honger krijg, wacht ik tot 6 uur ‘s avonds met eten. De enige uitzondering op dit schema is als ik intensief train, dan neem ik een kleine middag snack (een appel of een paar noten). Ik was voorzichtig met dit schema als ik de hele dag lichamelijk actief was, maar door te experimenteren merkte ik dat het lichaam heel goed zonder voedsel kan - zelfs tijdens het sporten. Dit staat in tegenstelling tot het gebruikelijke sportvoeding advies , maar het werkt goed voor mij. Ik ben vaak gaan kajakken op zee van 9:00 tot 16:00 (7 uur) zonder ervoor of gedurende de activiteit te eten.
 17. 17. Ik heb altijd snacks bij me voor het geval dat ik ze nodig heb, maar gebruik ze zelden. Ik stop vaak voor een half uur rust rond de middag en neem per uur 5 minuten pauze – verder peddel ik voortdurend. Gedurende deze tijd is mijn gemiddelde hartslag ongeveer 125, met pieken rond 160. Tegen de tijd dat ik terug ben, mijn spullen ingeladen en terug naar huis ben gereden, het is zo 18:00 u voordat ik het diner eet. Natuurlijk blijf ik gehydrateerd met water of een geencalorie drank, maar ik heb geen voedsel of sportdranken gebruikt gedurende de dag.
 18. 18. Resultaten Ik had eindelijk een methode ontdekt waarmee mijn bloedsuiker spiegel op of dicht bij de normale waarde blijft. Diabetes werd verslagen! Ik verloor gewicht op een natuurlijke manier, en begon ook veel verbeteringen in de kwaliteit-van-leven te ervaren die ik niet had verwacht, ook was er een duidelijke verbetering in de metingen zoals cholesterol en bloeddruk te zien.
 19. 19. Ik bleef mijn aanpak volhouden en merkte dat ik vanzelf veel minder calorieën at dan ervoor. Hierdoor werd het belangrijker voedingsmiddelen te kiezen die een goede voedingsbasis geven. Na experimenteren en aanpassen, eindigde ik met op een calorie beperkt dieet met goede voeding. Een voordeel van deze manier van eten is de verbetering van de bloedsuikerspiegel die ik per ongeluk had ontdekt.
 20. 20. Vergeleken met vroeger, heb ik nu veel meer uithoudingsvermogen en energie, kan gemakkelijk mijn optimaal gewicht houden, en heb vele andere gezondheidsvoordelen ervaren. Enkele van de voordelen zijn meetbaar, sommige zijn kwaliteitvan-leven winst die, naar mijn mening, van onschatbare waarde zijn!
 21. 21. Conclusies • Periodiek vasten is een effectieve methode om de insuline gevoeligheid te herstellen • Uit de grafiek is te zien dat pas bij “meal timing” de bloedglucosespiegel in de normale range kwam. • Je went aan het vasten, je krijgt verhoogde fysieke energie en mentale alertheid. Website: Diabetesgezond.com

×