Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Drama Bahasa Jawa

33,704 views

Published on

SMA Negeri 1 Talun

Published in: Education
  • Dating for everyone is here: ♥♥♥ http://bit.ly/2Qu6Caa ♥♥♥
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/2Qu6Caa ❤❤❤
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here

Drama Bahasa Jawa

  1. 1. Gosip Ora Jelas Ing deso Jabalekat, Genjong ono 4 sekawan sing demenane gosipne uwong lan ngelokne uwong. Ing dino minggu . . . Jelita : E.... cah reneo tak omongi !!! Ferin lan Lusi : Nyapo? (Bareng) Jelita : Nyaplok. Lusi : Tuman !!! Ferin : Njo, nggosip cah !!! Lusi : Eh cah enek SS anyar lho ng sekolahe adewe !!! Ferin : Opo – opo? (Karo kaget) Jelita : Pengen ngerti? Ferin lan Lusi : Ketik REG (Bareng) Meneng sedelo karo mrengut !! Kiki : E cah !! (Karo nggepuk pundake Ferin) Jelitar, Ferin, Lusi : Opo lo ki? (Bareng) Kiki : Enek SS anyar ning sekolahe adewe! Jelita, Ferin, Lusi : Wes ngerti keles. Kiki : Y owes tak balik ae lek wes ngerti. Jelita, Ferin, Lusi : Ojo – ojo!!! Kiki : Arepe nyapo, Aku yowes nggak dibutuhne ae lho. Lusi : Ojo ngno mas, ojo ngno (Karo nyanyi) Jelita : Pie mau SS e? Kiki : La jare mau wes ngerti, nyapo saiki ndadak takok neh?
  2. 2. Ferin : Kepo og e cah wi !! Cah telu mau (Ferin, Jelita, karo Lusi) ng mburi njupuk jajan lan ngombe dingge nggosip. Mara – mara . . . . . Kiki : Penggaweyan kok nggosip ae to Rin – Rin !!! Ferin : Yo bene to, timbang nyabe pie jal? Lusi : Nyabe ki opo to? (Bingung) Jelita :Cabe ki koyo Mikko wi lo. (Karo ngguyu) Kiki : Ho’oh – Ho’oh, Kui kan ketuane SS AC karo FC. (Karo ngguyu) Ferin : Wi opo neh to cah? (Bingung) Kiki : Awakmu kok kudet to!!! Ferin : BN (Ben) !!! Oiy oiyy. . . . Jelita : Opo? Ferin : Awakmu ngerti gak boy band mbek girl band jaman saiki? Lusi : Yo ngerti lah. Kiki : Ngomong opo to wei cah, ra mudeng aku. (Bingung) Ferin : Duh, boy band mberk girl band ae awakmu nggak ngerti lo ki, jan bacut wei !! Kiki : Hehehe, sepurane lah. Ojo gampang nesu nko ndang tuwek awakmu rin. (Karo ngguyu) Lusi : Wes – wes lanjutno critomu rin. Ferin : Aku sueneng karo boy band mbek girl band rok cekak, clono dowo aku seneng kabeh. Jelita : Gak sah uluy deh. (Karo mrengut) Ferin : Bene, awakmu ngerti gak cah lagune JKT? Lusi : Ngerti lah !! Kiki : Opo neh kui jane JKT, enek singkatane to?
  3. 3. Jelita : Enek, JKT ki artine Jomblo Kurang Turu. Hahaha. . . Ferin : Ora lucu keles, tapi bakale lek aku seng gae girl band mesti berkualitas Kiki, Lusi, Jelita : Ngapusi !! (Bareng) Ferin : Leg, nggak percoyo to. Rungokno lagune iki (Di lanjut karo nyanyi) Venomenal to laguku (Karo ngguyu) Jelita : Kowe ki kok GJ men Rin – Rin. Ferin : Hahahah, bene to !! Lusi : Wes – wes ojo tukaran ae. Ayo ndang dipangan jajane cah, wes keluen aku. Hehehe Jelita : Ayo!! Sampek lali aku, kakean omong tapi nggak enek intine blas iki mau. Hahahaha Bocah papat mau mangan jajan sampek kwareken lan sampek lali am. Padahal PR e dino sesok akeh banget. Moro – moro . . . . Lusi : O iyo cah, sesuk enek PR gak? Kiki : Oiyo lali aku, PR e uakeh lo dino sesuk. Gek aku ugung nggarap blas. Jelita : Opo ae ki kok akeh jaremu? Kiki : Matematika enek, Basa Jawa enek, Fisika enek, akeh wes pokok e PR e. Ferin : Duh – duh . . . carane ngene aku yo mumet lak’an !!! Lusi : Makane sinau rin, ojo nggosip ae. Ferin : Eh, ora yo Lus. Tapi cah lek urip sedino ra nggosip sediluk ae koyo ra enek rasane. Cara Bahasa Indonesia ki HAMBAR RASANE. Kiki : Iyo jane rin. Cah papat mau ngguyu kabeh, lan podo buyar, Mergo akeh tugas seng ugungdilakoni.

×