Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hotel Sheraton (Detyre Kursi)

4,667 views

Published on

1947-Sheraton zinxhiri I, i hoteleve në New York Stock Exchange.
1949-zgjerohet ndërkombëtarisht dhe rritet me shpejtësi nëpër botë
1998-Starwood® Hotels & Resorts worldwide, merr Sheraton
2015-400 destinacione përreth botës, përfshirë 180 hotele të reja, 70,000 dhoma.

Published in: Marketing
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/2u6xbL5 ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Follow the link, new dating source: ❶❶❶ http://bit.ly/2u6xbL5 ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Hotel Sheraton (Detyre Kursi)

 1. 1. HOTEL SHERATON ERGENA KACORRI ERMINA TEQJA FLAVIA SKENDERI INA TASE LORENA DOKU
 2. 2. Data të rëndësishme • 1947-Sheraton zinxhiri I, i hoteleve në New York Stock Exchange. • 1949-zgjerohet ndërkombëtarisht dhe rritet me shpejtësi nëpër botë • 1998-Starwood® Hotels & Resorts worldwide, merr Sheraton • 2015-400 destinacione përreth botës, përfshirë 180 hotele të reja, 70,000 dhoma. 1937 70 vjet Sheraton Ernest Henderson dhe Robert Moore Springfield, Massachusetts
 3. 3. 1 MAJ 2003 SHERATON NE SHQIPERI
 4. 4. Hotel “ Sheraton” e segmenton tregun sipas :  Individë / Bisnez  Treg i huaj apo vendas  Stilit të jetës  Statusit  Të ardhurave
 5. 5.  Produkti  Vendi  Çmimi  Promocioni  Njerëzit  Proçesi  Evidencat fizike
 6. 6. CLUB LOUNGE QENDRA E MESAZHIT THAI KINEMA IMPERIAL
 7. 7. RESTORANT METROPOLITAN IL POMODORO BAR INFINITY
 8. 8. VENDODHJE STRATEGJIKE “Deluxe Room” – 126 Euro “Deluxe Club Room” – 181 Euro + shërbim më i lartë, + ambientet club, + Wi-Fi falas.
 9. 9. PROMOCIONI – NJERËZIT – Staf profesional & i kualifikuar PROÇESI – Sheraton operon pothuajse në të gjithë botën me rreth 526 hotele. 70% e pronave Sheraton janë të reja apo të sapo rinovuar. TREGUESIT FIZIKË – dizanj bashkohor, elegant dhe modern. Dhoma të arreduara me shumë kujdes, pajisje moderne, ambiente të dizenjuara deri në detajin më të vogël, niveli i lartë i pastërtisë, cilësisë, dhe atmosfera e “ngrohtë” që mbizotëron janë ato që përbëjnë diferencën.
 10. 10. Mekanizmat e izolimit Kapaciteti fizik, komoditeti, shërbimi Të imitueshme Pozicioni gjeografik Strategjik Kultura, imazhi, marka, patenta Jo të imitueshme
 11. 11. 1.Politik 2.Ekonomik 3. Socio Kulturor 4. Teknologjik STABILITETI POLITIK POLITIKA E TAKSAVE LEGJISLACIONI MONOPOL RRITJA EKONOMIKE TË ARDHURAT E DISPONUESHME CIKLI I BIZNESIT DEMOGRAFA E POPULLSISË SITLI E JETËS PAISJET ELEKTRONIKE PROGRAMET KOMPJUTERIKE KOSTO E ENERGJISË KURSI KËMBIMIT
 12. 12. Fuqi relativisht e larte Hotel “Rogner” Tirana International Rivaliteti konkurrues Hyresit e rinj ZevendesuesitBleresit Furnitoret Kanë fuqi të ulët Nuk ka një furnitor specifik të mirfilltë Klientelë e huaj, biznesmenë Fuqi relativisht të lartë Përfitueshmëri e lartë Kanë fuqi të ulët Shërbimet që ofrohen kanë zëvendësues me një fuqi relative Të papërfillshëm per “Sheraton” Patenta
 13. 13. Pozic konk / Fuqia baze Pesha Rëndësia ( 1- 5 ) Mes Ponderuar 1.Patenta 0.25 5 1.25 2. Burimet njerëzore 0.10 3 0.3 3. Shërbimi 0.20 4 0.8 4. Cilësia 0.20 4 0.8 5. Pozicioni gjeografik 0.10 4 0.4 6. Pjesa e tregut 0.15 4 0.6 Total 100 % VleraƩ 4.15 Atraktiviteti Tregut Pesha Rëndësia ( 1- 5 ) Mes Ponderuar 1. Kursi i këmbimit 0.20 3 0.6 2. Stili i jetës 0.10 3 0.3 3. Demografia 0.10 4 0.4 4. Kostot e energjisë 0.05 3 0.15 5. Stabiliteti politik 0.20 5 1 6. Rritja ekonomike 0.20 5 1 7. Teknologjia 0.15 4 0.6 Total 100 % Vlera Ʃ 4.05
 14. 14. 0 1.67 1.67 3.35 5 3.35 5 Pozicionimi i Hotel “Sheraton “ në matricën GE Atraktiviteti i tregut Pozic konkurrues / Fuqia bazë L M U
 15. 15. Pozicionimi i Hotel “Sheraton “ në matricën BCG % e rritjes së tregut / Atraktiviteti Pjesa e tregut që zotëron biznesi krahasuar me konkurentët U L L U
 16. 16. ANALIZA SWOT
 17. 17. Kombinimi i teknologjisë më të fundit me shërbimin Kombinimi i burimeve njerezore me shërbimin
 18. 18. Kombinimi i Logjistikës së jashtme (pozicioni gjeografik strategjik i hotelit ) me shërbimin
 19. 19. Kombinimi i logjistikës së brëndshme me shërbimin dhe marketingun
 20. 20. CRM në Hotel “SHERATON” Vëmendje e vecantë Menaxhimit të Marrdhënies me Klientin Review Komentet Rekomandimet Booking Online Sygjerime StarGuest GUEST EXPERIENCE TEAM Different Things To Different People!
 21. 21. CRM në Hotel “SHERATON” Guest Reviews 4.3 out of 5 Room Comfort  Staff Responsiveness  Quality of Sleep  Facilities Met My Expectations  SP Recognition  Food & Beverage I'd recommend this hotel to others for:Music and nightlife, Museums and art, Sitting poolside, Exploration and adventure, Meeting and event facilities, restaurants, Local food,Weddings, Business travelers, Local attractions, Historical landmarks and culture  Në gjuhën angleze në faqen zyrtare : www.sheratontiranahotel.com
 22. 22. Përgjegjësia Sociale në Hotel “SHERATON” Operation Innovation Awareness Week Celebrating Earth Hour! Nje dite ne Sheraton Tirana me femijet e fshatit SOS

×