Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
sosiaalisen median   värityskirja   tuleville  superbrändeille     -ELI NOIN 10 ASKELTA  menestykseen Skandaa...
Tämän vihkosen viisaus on siivilöity   kymmeniltä sisältömarkkinoinnin     osaajilta ympäri maailmaaja sopeutettu ...
KOLUMBUKSELLA   KÄVI MUnKKI
ÄLÄ REISSAA ILMAN KARTTAA       Oletko koskaan lentänyt New Yorkiin         ja jäänyt pyörimään terminaalii...
DOG’S BOLLOCKS
OLE KORVAAMATON            Tämä on voittajien strategia.Ei pelkästään jossain kummallisessa sosiaalisessa medi...
Ei mainoksia kiitos
Älä nyt hitto mainosta!          Ihmiset eivät ole sosiaalisessa mediassa        löytääkseen mainoksia tai...
Oletko istunut autossa jonkaperässä juoksee lauma kiljuvia     TEINITYTTÖJÄ? Jokaisen pitäisi kokea se joskus,    ...
HANKI OMA FANIREMMI Parasta mitä sinulle tässä elämässä voi tapahtua on   löytää ihmisiä jotka todella pitävät sinusta. ...
LOPETALÄSSYTTÄMINEN
KIRJOITUS VIRHE     Sosiaalinen media hukkuu tekstiin.  Sanat ovat oikein mukavia. Ne ovat helppoja.Sanojen ylituota...
JOS ET VOI NAURAA  BRÄNDILLESi      SE ON RIKKI
HYMIÖ PÄIVÄSSÄ AUTTAA            Sosiaalinen media on koti.        Kuinka moni meistä päästää kotisohval...
KILVOITTELEHITLERIN KANSSA
Älä ole laimeaMe emme kilpaile ihmisten rahoista vaan ihmisten rakkaudesta.     Mitä tahansa teetkin siellä täällä sos...
BULLSHIT TALKS
OLE AITO OMA MUSSUKKA Maailma on täynnä kliinisissä laboratorioissa siloteltuja brändejä.  Vuosikymmeniä markkinoijat ova...
ÄLÄ TUHLAARAHOJASI NÖSSÖILYYN
Mittaa kuume  Sisältöjä kehitellessäsi pidä silmät ja korvat auki.       Testaaminen kuuluu asiaan.   Mittaa ja...
HAPPY? OR THE END?
PISTÄ HYVÄ KIERTÄMÄÄN Ole puheenaihe. Ole mielipidejohtaja. Kasva ilmiömäiseksi.     Ohjaa keskustelua haluamaasi suun...
HYVÄÄ MATKAAKenneth Lindfors kenneth.lindfors@skandaali.com   Pasi Räihä pasi.raiha@skandaali.com
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Somesuperstar

1,817 views

Published on

Sosiaalisen median värityskirja tuleville superbrändeille

Published in: Education
 • Be the first to comment

Somesuperstar

 1. 1. sosiaalisen median värityskirja tuleville superbrändeille -ELI NOIN 10 ASKELTA menestykseen Skandaali Pasi Räihä/Marko Vainio/Kenneth Lindfors
 2. 2. Tämän vihkosen viisaus on siivilöity kymmeniltä sisältömarkkinoinnin osaajilta ympäri maailmaaja sopeutettu pohjoisen kylmiin olosuhteisiin.Vihkonen on tarkoitettu niille joilla on pokkaa.Ne joilla ei ole pokkaa eivät hyödy tästä mitään. Skandaalissa keväällä 2013
 3. 3. KOLUMBUKSELLA KÄVI MUnKKI
 4. 4. ÄLÄ REISSAA ILMAN KARTTAA Oletko koskaan lentänyt New Yorkiin ja jäänyt pyörimään terminaaliin koko loman ajaksi? Etkö? Miksi tekisit niin sosiaalisessa mediassa? Tee matkasuunnitelma. Joissakin piireissä sitä kutsutaan strategiaksi. Jätä liikkumatilaa yllätyksille.Ota mukaan seikkailumielesi ja sateenvarjo. On aika hankkia ystäviä. Ja se tapahtuu sisällöllä.
 5. 5. DOG’S BOLLOCKS
 6. 6. OLE KORVAAMATON Tämä on voittajien strategia.Ei pelkästään jossain kummallisessa sosiaalisessa mediassa vaan kaikkialla. Ole korvaamaton. Voit unohtaa kaikki muut säännöt jos noudatat tätä ohjetta. Sosiaalinen media on täynnä asennusohjeita ja sääntöjä joita tarvitaan erityisesti silloin kun sisältösi tai toimintasi ei ole korvaamatonta. Et tarvitse nimeksikään markkinointia jos onnistut olemaan korvaamaton. Tee maailmasta parempi paikka. Valmista kaikkien aikojen parasta hunajaa.
 7. 7. Ei mainoksia kiitos
 8. 8. Älä nyt hitto mainosta! Ihmiset eivät ole sosiaalisessa mediassa löytääkseen mainoksia tai seuratakseen firmoja. Sosiaalinen media on P2P. Ihmiseltä ihmiselle. Ajattele sosiaalista mediaa hyvinä kotibileinä. Juhlissa on ihmisiä jotka ovat tulleet tapaamaan ystäviään. Kaikilla on hauskaa keskenään. Sitten ovikello rikkoo rauhan. Oven takana seisoo brändi. Brändit edustavat näissä juhlissa kuokkavieraita. Ainoa keino kuokkavieraille lunastaa paikkansa on vetäistä mahtava show.Mutta sekin jää pelle-esityksen tasolle jos brändi ei paljasta oikeita kasvojaan.
 9. 9. Oletko istunut autossa jonkaperässä juoksee lauma kiljuvia TEINITYTTÖJÄ? Jokaisen pitäisi kokea se joskus, ETENKIN kaavoitusinsinöörieN.
 10. 10. HANKI OMA FANIREMMI Parasta mitä sinulle tässä elämässä voi tapahtua on löytää ihmisiä jotka todella pitävät sinusta. Brändit tavoittelevat tätä aivan liian laiskasti. Se paljastaa brändien suurimman ongelman. Mihin sitten sinä tai brändisi tarvitsette faneja? Sinusta pitävät ihmiset puhuvat hyvää brändistäsi vaikka se huojuisi liitoksissaan. Nämä ihmiset lyövät vetoa brändisi puolesta ja haluavat sen nousevan mestareiden liigaan. Kuuntele heitä kuin omaa sydäntäsi. Vaali heitä kuin kruununjalokiviä. He ovat tie, totuus ja elämä. Äläkä koskaan petä heitä.
 11. 11. LOPETALÄSSYTTÄMINEN
 12. 12. KIRJOITUS VIRHE Sosiaalinen media hukkuu tekstiin. Sanat ovat oikein mukavia. Ne ovat helppoja.Sanojen ylituotanto on johtanut niiden arvon laskuun.Ihmiset osaavat tehdä muutakin kuin lukea ja kirjoittaa. Tee ylistyslaulu asiakkaistasi. Tee laulusta hengästyttävä tanssi. Yhdistä nämä ja synnytä musiikkivideo. Kerää musiikkivideolla rahaa hyväntekeväisyyteen. Rakenna musiikkivideon ympärille elokuvafestivaali. Tee historiaa. Siitä brändisi ja sinut muistetaan. Jos uskot pelkkään tekstiin palkkaa teräviä kyniä.
 13. 13. JOS ET VOI NAURAA BRÄNDILLESi SE ON RIKKI
 14. 14. HYMIÖ PÄIVÄSSÄ AUTTAA Sosiaalinen media on koti. Kuinka moni meistä päästää kotisohvalleen tuntemattomia kauppiaita? Katso mitä ihmiset tekevät kotisohvillaan. Siinä on vastaus. Kotisohvalla katsotaan kiinnostavia sisältöjä.Sisällöt a) auttavat ihmistä kehittymään b)kutittavat elämäämme viihteellä.
 15. 15. KILVOITTELEHITLERIN KANSSA
 16. 16. Älä ole laimeaMe emme kilpaile ihmisten rahoista vaan ihmisten rakkaudesta. Mitä tahansa teetkin siellä täällä sosiaalisessa mediassa, muista että vastassasi on Lady Gaga ja tuhansia kissoja.Voit olla rakastettu tai vihattu, mutta älä ole mitään siltä väliltä. Tylsyyden markkinoilla käydään kovin kilpailu. Siellä ei ole mitään voitettavaa. Supersankareilla on pokkaa pukeutua oudosti. Tekemällä jotain pelottavaa kasvat rohkeaksi. Ja vain rohkea voittaa.
 17. 17. BULLSHIT TALKS
 18. 18. OLE AITO OMA MUSSUKKA Maailma on täynnä kliinisissä laboratorioissa siloteltuja brändejä. Vuosikymmeniä markkinoijat ovat keskittyneet poistamaan brändeistä sen kaikkein oleellisimman. Ihmisen. Se koneisto nikottelee nyt.Sosiaalisessa mediassa brändit ovat kotibileiden tylsimpiä tyyppejä.Ne ovat mauttomia kiiltokuvapoikia joiden hymy on varoitussignaali. Brändeillä on harvoin mitään mielenkiintoista sanottavaa. Siksi niille ei tarjoilla boolia. Aidot ihmiset kaikkine outouksineen ovat ne jotka tekevät brändistä tähden.
 19. 19. ÄLÄ TUHLAARAHOJASI NÖSSÖILYYN
 20. 20. Mittaa kuume Sisältöjä kehitellessäsi pidä silmät ja korvat auki. Testaaminen kuuluu asiaan. Mittaa jatkuvasti sitä mikä toimii ja mikä ei. Tavoittele katastrofia. Aiheutatko kuumeen? Älä pelästy negatiivisia reaktioita. Monen rokkitähden menestys perustuu tähän.Katso ketkä levittävät sisältöjäsi. Kuuntele heitä ja kiitä.
 21. 21. HAPPY? OR THE END?
 22. 22. PISTÄ HYVÄ KIERTÄMÄÄN Ole puheenaihe. Ole mielipidejohtaja. Kasva ilmiömäiseksi. Ohjaa keskustelua haluamaasi suuntaan. Älä tuputa hyviä tuotteitasi asiakkaille. Tee hyviä juttuja asiakkaillesi. Ole hyödyksi. Ja pian istut heidän kotisohvallaan juomassa boolia.
 23. 23. HYVÄÄ MATKAAKenneth Lindfors kenneth.lindfors@skandaali.com Pasi Räihä pasi.raiha@skandaali.com

×