Successfully reported this slideshow.

Täyttä sisältöä (sisällöntuotantokoulutus TTL:ssa)

3

Share

Loading in …3
×
1 of 75
1 of 75

Täyttä sisältöä (sisällöntuotantokoulutus TTL:ssa)

3

Share

Download to read offline

Pidin TTL:ssä kaksituntisen sisällöntuotantokoulutuksen. Lisäsin dioille hieman tekstiä, jotta ne avautuvat paremmin myös ulkopuolisille. Jos et saa selvää, kysy toki.

Pidin TTL:ssä kaksituntisen sisällöntuotantokoulutuksen. Lisäsin dioille hieman tekstiä, jotta ne avautuvat paremmin myös ulkopuolisille. Jos et saa selvää, kysy toki.

More Related Content

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Täyttä sisältöä (sisällöntuotantokoulutus TTL:ssa)

 1. 1. Täyttä sisältöä sisällöntuotantokoulutus TTL 1.6.2016 © Katleena, eioototta.9i
 2. 2. Aamupäivän teemat Tekstiä, videota, kuvaa, ääntä, piirrosta? Tunne kanavan konventiot Asiantuntijan ase: faktaviihde Kolme niksiä kirjoittamiseen Kenelle suuntaan viestini? Kolme niksiä kuvailmaisuun
 3. 3. Tekstiä, videota, kuvaa, ääntä, piirrosta? © Katleena, eioototta.9i
 4. 4. Asiantuntija tuottaa liian usein vain tekstiä.
 5. 5. Tämä olisi tehostunut infogra9iikan avulla.
 6. 6. Asiantuntijavideo tavoittaa myös maallikon.
 7. 7. Asiantuntijavideo tavoittaa myös maallikon. Infograa9it on helppo jakaa kuvana Twitterissä.
 8. 8. Asiantuntijavideo tavoittaa myös maallikon. Infograa9it on helppo jakaa kuvana Twitterissä. Usein piirros tai kaavio selkeyttää tekstin.
 9. 9. Asiantuntijavideo tavoittaa myös maallikon. Infograa9it on helppo jakaa kuvana Twitterissä. Usein piirros tai kaavio selkeyttää tekstin. Diaesityskin voi olla viraalihitti.
 10. 10. Tunnista roolisi ja sinulle sallitut retoriset kehät.
 11. 11. Kaikki mahdolliset retoriset keinot Kaikki ee0set retoriset keinot Vain julkisen roolin sallimat retoriset keinot Polii%kko, iso organisaa%o, järjestöjohtaja Mitä retorisia keinoja voit käy0ää? Kuka olet? Yri5äjä, viihdejulkkis, mielipidevaiku5aja, asiantun%ja Trolli, maallikko tai yksi5äinen kansalainen
 12. 12. Kaikki mahdolliset retoriset keinot Kaikki ee0set retoriset keinot Vain julkisen roolin sallimat retoriset keinot Polii%kko, iso organisaa%o, järjestöjohtaja Mitä retorisia keinoja voit käy0ää? Kuka olet? Yri5äjä, viihdejulkkis, mielipidevaiku5aja, asiantun%ja Trolli, maallikko tai yksi5äinen kansalainen Asiantuntija yksityisroolissaan voi halutessaan käyttää sarkasmia, ironiaa ja joskus jopa kirosanoja tai mustaa huumoria. Retorisia keinoja ovat myös valehtelu, disinformaatio, argumenttivirheet, solvaukset sekä seksistinen ja rasistinen "huumori". Julkisen roolin sallimia keinoja ovat esimerkiksi rytmiikka, toisto, kysymykset, sinuttelu, riimit, vertaukset...
 13. 13. Kenelle suuntaan viestini? © Katleena, eioototta.9i
 14. 14. Markkinointi- tekstin teitittely kuuluu 1950- luvulle.
 15. 15. J sisällöntuottaja
 16. 16. J sisällöntuottaja J kollega J esimies J kilpailija
 17. 17. J sisällöntuottaja J kollega J esimies J kilpailija
 18. 18. J sisällöntuottaja
 19. 19. J sisällöntuottaja J asiakas
 20. 20. J sisällöntuottaja J asiakas L asiakkaan asiakas
 21. 21. Tunne kanavan konventiot © Katleena, eioototta.9i
 22. 22. Twitterissä ei virkakieltä, vaan puhekieltä.
 23. 23. Twitterissä ei virkakieltä, vaan puhekieltä. Blogi rinnastuu kolumniin ja pakinaan: muista kirjoittajan persoona.
 24. 24. Twitterissä ei virkakieltä, vaan puhekieltä. Blogi rinnastuu kolumniin ja pakinaan: muista kirjoittajan persoona. Facebook vaatii kuvia.
 25. 25. Twitterissä ei virkakieltä, vaan puhekieltä. Jos olet yksin videolla, katso kameraan. Blogi rinnastuu kolumniin ja pakinaan: muista kirjoittajan persoona. Facebook vaatii kuvia.
 26. 26. Twitterissä ei virkakieltä, vaan puhekieltä. Jos olet yksin videolla, katso kameraan. Jos sinua haastatellaan videolle, katso haastattelijaan. Blogi rinnastuu kolumniin ja pakinaan: muista kirjoittajan persoona. Facebook vaatii kuvia.
 27. 27. Asiantuntijan ase: faktaviihde © Katleena, eioototta.9i
 28. 28. Tuo huumoria itseironialla
 29. 29. Tuo huumoria itseironialla Kompastuin läppärini virtajohtoon ja nitkau%n selkäni. Aja5elin he% %lata työturvallisuuskoulutuksen itseltäni.
 30. 30. Tuo huumoria itseironialla Kompastuin läppärini virtajohtoon ja nitkau%n selkäni. Aja5elin he% %lata työturvallisuuskoulutuksen itseltäni. Kompastuin läppärini virtajohtoon ja nitkau%n selkäni. Pidin he% itselleni diaesityksen työpaikan turvallisuusriskeistä.
 31. 31. Tuo huumoria itseironialla Kompastuin läppärini virtajohtoon ja nitkau%n selkäni. Aja5elin he% %lata työturvallisuuskoulutuksen itseltäni. Kompastuin läppärini virtajohtoon ja nitkau%n selkäni. Pidin he% itselleni diaesityksen työpaikan turvallisuusriskeistä. Kompastuin läppärini virtajohtoon ja nitkau%n selkäni. Isäni on suutari, ja siksi jäi kengät hankkima5a.
 32. 32. Huumori syntyy myös erikoisista sana- valinnoista
 33. 33. Huumori syntyy myös erikoisista sana- valinnoista Tänään oli STM:ssä uuden tutkimuksen julkistus%laisuus. Lähdimme sinne porukalla parveilemaan.
 34. 34. Huumori syntyy myös erikoisista sana- valinnoista Tänään oli STM:ssä uuden tutkimuksen julkistus%laisuus. Lähdimme sinne porukalla parveilemaan. Tänään oli STM:ssä uuden tutkimuksen julkistus%laisuus. Suuntasimme sinne nuorekkaan kepeät askeleemme.
 35. 35. Huumori syntyy myös erikoisista sana- valinnoista Tänään oli STM:ssä uuden tutkimuksen julkistus%laisuus. Lähdimme sinne porukalla parveilemaan. Tänään oli STM:ssä uuden tutkimuksen julkistus%laisuus. Suuntasimme sinne nuorekkaan kepeät askeleemme. Tänään oli STM:ssä uuden tutkimuksen julkistus%laisuus. Söimme tuhdin lounaan ja vyöryimme paikalle.
 36. 36. Yllätys luo huvittavuutta
 37. 37. Pakkasin työmatkalle mukaan läppärin, vaihtovaa5eet ja pehmoleluni. Yllätys luo huvittavuutta
 38. 38. Pakkasin työmatkalle mukaan läppärin, vaihtovaa5eet ja pehmoleluni. Tämä tutkimustulos au5aa hallitsemaan omaa kalenteria, oman työn priorisoin%a ja varmas% myös koko universumia. Yllätys luo huvittavuutta
 39. 39. Yllätys luo huvittavuutta Pakkasin työmatkalle mukaan läppärin, vaihtovaa5eet ja pehmoleluni. Tämä tutkimustulos au5aa hallitsemaan omaa kalenteria, oman työn priorisoin%a ja varmas% myös koko universumia. Vaikeimpia kohderyhmiä terveysvalistukselle saa5avat olla murrosikäiset, eläkeläiset sekä ihmiset ylipäätään.
 40. 40. Kolme niksiä kuvailmaisuun © Katleena, eioototta.9i
 41. 41. 1
 42. 42. Tunne meemit ja käytä niitä h5ps://memegenerator.net/ 1
 43. 43. Minun versioni Työtikselle
 44. 44. 2
 45. 45. Huono kuva on aito kuva. 2
 46. 46. 3
 47. 47. Infogra9iikka on uusi musta 3
 48. 48. Kolme niksiä kirjoittamiseen © Katleena, eioototta.9i
 49. 49. 1
 50. 50. Huudahdukset ja emojit ovat sallittuja tietyissä tekstilajeissa. 1
 51. 51. Huudahdukset viestivät aitoutta ja välittömyyttä
 52. 52. Huudahdukset viestivät aitoutta ja välittömyyttä Jee, kiitos kivasta palau5eesta!
 53. 53. Huudahdukset viestivät aitoutta ja välittömyyttä Jee, kiitos kivasta palau5eesta! Voi ei, anteeksi sähläys!
 54. 54. Huudahdukset viestivät aitoutta ja välittömyyttä Jee, kiitos kivasta palau5eesta! Voi ei, anteeksi sähläys! Oooh, nyt on tärkeä tutkimustulos!
 55. 55. 2
 56. 56. Kolmen sarja toimii, toimii ja toimii. 2
 57. 57. Ryyditä kolmen sarjaa rytmillä, alkusoinnulla tai toistuvalla rakenteella.
 58. 58. Ryyditä kolmen sarjaa rytmillä, alkusoinnulla tai toistuvalla rakenteella. Jäikö aamupala taas syömä5ä? Meneekö lounaaksi tuplala5e? Ja iltapalaksi lasi viiniä, eikö niin?
 59. 59. Ryyditä kolmen sarjaa rytmillä, alkusoinnulla tai toistuvalla rakenteella. Jäikö aamupala taas syömä5ä? Meneekö lounaaksi tuplala5e? Ja iltapalaksi lasi viiniä, eikö niin? Sellaisista hankkeista ei ole hyötyä, joiden tulokset unohtuvat intraan, maatuvat mappeihin ja päätyvät paperinkeräykseen.
 60. 60. Ryyditä kolmen sarjaa rytmillä, alkusoinnulla tai toistuvalla rakenteella. Jäikö aamupala taas syömä5ä? Meneekö lounaaksi tuplala5e? Ja iltapalaksi lasi viiniä, eikö niin? Sellaisista hankkeista ei ole hyötyä, joiden tulokset unohtuvat intraan, maatuvat mappeihin ja päätyvät paperinkeräykseen. Lyhyen elämän salaisuus on sokerissa, savukkeissa ja Saaremaa Vodkassa.
 61. 61. 3
 62. 62. Keksi uusi sana 3
 63. 63. vatuloida jytky kökkötraktori turata
 64. 64. Juhlalliset päätössanat © Katleena, eioototta.9i
 65. 65. Asiantuntijan substanssi- osaaminen on kuin vettä janoiselle.
 66. 66. Asiantuntijan substanssi- osaaminen on kuin vettä janoiselle. Viestintätaidot ovat astia, jossa viet veden perille.
 67. 67. Asiantuntijan substanssi- osaaminen on kuin vettä janoiselle. Viestintätaidot ovat astia, jossa viet veden perille. Vain ehjä astia vie veden janoiselle.
 68. 68. Asiantuntijan substanssi- osaaminen on kuin vettä janoiselle. Viestintätaidot ovat astia, jossa viet veden perille. Vain ehjä astia vie veden janoiselle. Vain puhdas astia pitää veden raikkaana.

×