Katleena-täti näyttää: Näin teet surkean kyselytutkimuksen

19,581 views

Published on

Sain meilitse kutsun huonoon kyselytutkimukseen. Mittani täyttyi, joten kyselystä syntyi diaesitys

Published in: Business
4 Comments
13 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
19,581
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9,661
Actions
Shares
0
Downloads
28
Comments
4
Likes
13
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Katleena-täti näyttää: Näin teet surkean kyselytutkimuksen

 1. 1. Puhuttele kankean virallisesti ja vanhah- tavasti.
 2. 2. Puhuttele kankean virallisesti ja vanhah- tavasti. Aloita itsekeskeisesti omalla yritykselläsi, äläkä missään nimessä asiakkaalla saati vastaajan roolilla. Sinähän olet tärkeämpi.
 3. 3. Yhdistä sekavasti kaksi lausetta, jotka käsittelevät eri asioita. Jätä pilkku välistä pois. Puhuttele kankean virallisesti ja vanhah- tavasti. Aloita itsekeskeisesti omalla yritykselläsi, äläkä missään nimessä asiakkaalla saati vastaajan roolilla. Sinähän olet tärkeämpi.
 4. 4. Yhdistä sekavasti kaksi lausetta, jotka käsittelevät eri asioita. Jätä pilkku välistä pois. Puhuttele kankean virallisesti ja vanhah- tavasti. Aloita itsekeskeisesti omalla yritykselläsi, äläkä missään nimessä asiakkaalla saati vastaajan roolilla. Sinähän olet tärkeämpi. Tee vastauslinkki sellaiseksi, että jos asiakas vahingossa sulkee kyselyn selainikkunan, hän ei enää pääse takaisin kyselyyn.
 5. 5. Yhdistä sekavasti kaksi lausetta, jotka käsittelevät eri asioita. Jätä pilkku välistä pois. Puhuttele kankean virallisesti ja vanhah- tavasti. Aloita itsekeskeisesti omalla yritykselläsi, äläkä missään nimessä asiakkaalla saati vastaajan roolilla. Sinähän olet tärkeämpi. Tee vastauslinkki sellaiseksi, että jos asiakas vahingossa sulkee kyselyn selainikkunan, hän ei enää pääse takaisin kyselyyn. Arvo mitätön palkkio siitä hyvästä, että asiakas käyttää työaikaansa sinun hyväksesi. Pidä palkkion saamisen todennäköisyys alle 0,01 %:n.
 6. 6. Yhdistä sekavasti kaksi lausetta, jotka käsittelevät eri asioita. Jätä pilkku välistä pois. Puhuttele kankean virallisesti ja vanhah- tavasti. Aloita itsekeskeisesti omalla yritykselläsi, äläkä missään nimessä asiakkaalla saati vastaajan roolilla. Sinähän olet tärkeämpi. Tee vastauslinkki sellaiseksi, että jos asiakas vahingossa sulkee kyselyn selainikkunan, hän ei enää pääse takaisin kyselyyn. Arvo mitätön palkkio siitä hyvästä, että asiakas käyttää työaikaansa sinun hyväksesi. Pidä palkkion saamisen todennäköisyys alle 0,01 %:n. Jätä oma nimesi kertomatta, koska on parempi piilotella anonyyminä huonon kyselyn takana.
 7. 7. Tämä oli kyselyn neljäs sivu.
 8. 8. Tunge yhdelle sivulle 30 kysymystä. Tämä oli kyselyn neljäs sivu.
 9. 9. Tunge yhdelle sivulle 30 kysymystä. Tämä oli kyselyn neljäs sivu. Kysy samaa asiaa eri sanoin.
 10. 10. Tunge yhdelle sivulle 30 kysymystä. Tämä oli kyselyn neljäs sivu. Levitä sama aihe eri puolille kyselyä. Kysy samaa asiaa eri sanoin.
 11. 11. Tunge yhdelle sivulle 30 kysymystä. Tämä oli kyselyn neljäs sivu. Levitä sama aihe eri puolille kyselyä. Kysy samaa asiaa eri sanoin. Jaa yksi kokonaisuus lukuisiin eri detaljeihin, joita asiakas ei voi ulko- muistista vertailla.
 12. 12. Pidä huoli, että asiakas ei selviä kyselystä alle puolen tunnin. Tunge yhdelle sivulle 30 kysymystä. Tämä oli kyselyn neljäs sivu. Levitä sama aihe eri puolille kyselyä. Kysy samaa asiaa eri sanoin. Jaa yksi kokonaisuus lukuisiin eri detaljeihin, joita asiakas ei voi ulko- muistista vertailla.
 13. 13. kuva: Mikaela Löfroth
 14. 14. kuva: Mikaela Löfroth
 15. 15. kuva: Mikaela Löfroth

×