Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου


Published on

Γ2 ΤΑΞΗ 2014-15

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου

  1. 1. Δώδεκα θεοί του Ολύμπου Νικόλας Εμμανουέλλα Αλέξανδρος Γ2
  2. 2. Δίας Ο Δίας ήταν θεός του ουρανού και ο Βασιλιάς των θεών
  3. 3. Απόλλωνας Ο Απόλλωνας ήταν θεός της μουσικής της μαντικής και του φωτός και ήταν αδερφός με την Άρτεμης.
  4. 4. Ήφαιστος Ο Ήφαιστος ήταν θεός της φωτιάς και των ηφαιστείων
  5. 5. Άρης • Ο Άρης ήταν θεός του πολέμου
  6. 6. Διόνυσος • Ό Διόνυσος ήταν θεός του αμπελιού και του κρασιού
  7. 7. Ποσειδώνας • Ο Ποσειδώνας ήταν θεός της θάλασσας και είχε σύμβολο μια τρίαινα και έκανε μια μεγάλη μάχη με την
  8. 8. Πλούτωνας • Ο Πλούτωνας ήταν θεός του κάτω κόσμου και είχε γυναίκα την Περσεφόνη και το μισό χρόνο κατέβαινε στον κάτω κόσμο.
  9. 9. Ήρα • Η Ήρα ήταν θεά του κόσμου και γυναίκα του Δία
  10. 10. Δήμητρα • Η Δήμητρα ήταν θεά της γεωργίας και ήταν κόρη της η Περσεφόνη.
  11. 11. Αθηνά • Η Αθηνά ήταν θεά της σοφίας και των τεχνών.
  12. 12. Άρτεμης • Η Άρτεμης ήταν θεά του κυνηγιού και είχε σύμβολο ένα ελάφι.