iRecruitment: Popular Extensions to
    Solve Common Issues



    Harsh Mirchandani
    Principal Software Engineer, KBAC...
Presenter

    Harsh Mirchandani, Principal Software Engineer,
    KBACE Nashua Head Office
    Mr. Mirchandani runs the I...
Agenda
    • iRecruitment Map
    • Notifications to Applicant
    • Job Board Interfaces
    • Unapproved Vacancy Report
...
iRecruitment Map
    • Issue:
       •   The visitor home page does not have country based search
    • Solution:
       •...
Notifications to Applicant
    • Issue:
       •   iRecruitment does not communicate with applicant about progression of
 ...
Job Board Interfaces
    • Issues:
       •   The seeded HRXML interface provided by Oracle does not satisfy the requireme...
Unapproved Vacancy Report
    • Issue:
       •   In 11.5.10 it is difficult and cumbersome to find the status of vacancy ...
Vacancy Approval History
    • Issue:
       •   It is difficult and cumbersome to find the approval history of the vacanc...
Disable Posting on Approval
    • Issue:
       •   Vacancy is posted to External Site upon approval; iRecruitment does no...
Default Recruiting Team Member
     • Issue:
        •   When complex security is implemented in iRecruitment, it is possi...
Vacancy and Applicant Report
     • Issue:
        •   The seeded discoverer report does not provide any useful data for c...
Conversion
     • Candidate Profile:
         •   Basic Details
         •   Resume
         •   Address
         •   Phon...
Questions & Answers
               Speaker:
               Harsh Mirchandani
               Email: hmirchandani@kbace.com
...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

KBACE Common Extensions for Oracle iRecruitment

1,771 views

Published on

View slides from the KBACE Webinar on common extensions for Oracle iRecruitment

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,771
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

KBACE Common Extensions for Oracle iRecruitment

  1. 1. iRecruitment: Popular Extensions to Solve Common Issues Harsh Mirchandani Principal Software Engineer, KBACE 1 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  2. 2. Presenter Harsh Mirchandani, Principal Software Engineer, KBACE Nashua Head Office Mr. Mirchandani runs the Internet Applications Technical group of KBACE in Nashua, NH which specializes in the design and implementation of web-based Oracle software solutions. These modules most notably include Learning Management, iRecruitment, Self Service HR and Performance Management. Mr. Mirchandani brings nine years of implementation experience with HRMS applications. 2 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  3. 3. Agenda • iRecruitment Map • Notifications to Applicant • Job Board Interfaces • Unapproved Vacancy Report • Vacancy Approval History • Disable Posting on Approval • Default Recruiting Team Member • Vacancy and Applicant Report • Conversion • Questions and Answers 3 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  4. 4. iRecruitment Map • Issue: • The visitor home page does not have country based search • Solution: • Create additional search criteria • Create flash-based search on the additional search criteria 4 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  5. 5. Notifications to Applicant • Issue: • iRecruitment does not communicate with applicant about progression of application • Solution: • Enable business events • Create custom workflow to send notification when employee registers, applies for job • Create custom workflow to send notification when the status of application is changed 5 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  6. 6. Job Board Interfaces • Issues: • The seeded HRXML interface provided by Oracle does not satisfy the requirements of most of Job Boards • Solution: • Create custom job board interface • XML based Real time job board interface • XML based batch interface send by email or file 6 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  7. 7. Unapproved Vacancy Report • Issue: • In 11.5.10 it is difficult and cumbersome to find the status of vacancy pending for approval. • Solution: • Create an OAF page that provided the Unapproved Vacancy Report for different users 7 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  8. 8. Vacancy Approval History • Issue: • It is difficult and cumbersome to find the approval history of the vacancy • Solution: • Create an OAF page that get the approval history of the vacancy 8 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  9. 9. Disable Posting on Approval • Issue: • Vacancy is posted to External Site upon approval; iRecruitment does not have the posting step. • Solution: • Default the Posting End Date to either sysdate or a date in future 9 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  10. 10. Default Recruiting Team Member • Issue: • When complex security is implemented in iRecruitment, it is possible that for certain scenarios the participants of vacancy do not have access to vacancy. • Solution: • Default manager, creator and recruiter in recruiting team after the vacancy is created or updated. 10 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  11. 11. Vacancy and Applicant Report • Issue: • The seeded discoverer report does not provide any useful data for complex reporting. • Solution: • Create vacancy dump • Create applicant dump • Create application progression dump • Create Pivot table report based on these dumps. 11 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  12. 12. Conversion • Candidate Profile: • Basic Details • Resume • Address • Phone Numbers • Employment History • Education • Additional Qualification • Skills • Candidate Notes • Vacancy • Applications 12 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  13. 13. Questions & Answers Speaker: Harsh Mirchandani Email: hmirchandani@kbace.com Phone: 650-248-9657 Recording & Presentation: http://kbace.com/index.php/events/ webinars/online-archives 13 © 2009 KBACE Technologies, Inc.

×