Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa)
KONSUMERISAATIO
JOULUKUU 2016
“Consumerization is the specific impact that
consumer-originated technologies can have on
enterprises. It reflects how ent...
FYYSISESSÄ MAAILMASSA PALVELUSEKTORIT ELÄVÄT OMAA ELÄMÄÄNSÄ
KULUTTAJA
Etäisyys kuluttajasta
TERVEYSKESKUS
PANKKIKONTTORI
E...
©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa)
DIGITAALISESSA MAAILMASSA KULUTTAJALLA ON KAIKKI AUKI
ÄLYPUHELIMEN RUUDULLA...
PALVELUTUOTTAJIEN NÄKÖKULMASTA DIGITALISAATIO KONVERGOI
TOIMIALAT KULUTTAJAN YMPÄRILLE YHDEKSI PISTEEKSI
©JussiJärvinenCon...
KONSUMERISAATION JA SIITÄ SEURAAVAN KONVERGENSSIN ASETTAMAT
HAASTEET YRITYKSILLE
KULUTTAJA ON EDELLÄ
Koska miljoonilla kul...
YRITYSTEN ON TULTAVA ULOS TOIMIALOJEN SIILOISTA JA ALOITETTAVA
TAISTELU GLOBAALISTA KULUTTAJASTA USEALLA RINTAMALLA
KULUTT...
©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa)
JUSSI JÄRVINEN
PERUSTAJA / KONSULTTI
GSM: +358 40 7725 840
EMAIL: Jussi.x.J...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Konsumerisaatio presentaatio joulukuu 2016

312 views

Published on

Presentation on consumerization megatrend

Published in: Leadership & Management
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Konsumerisaatio presentaatio joulukuu 2016

  1. 1. ©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa) KONSUMERISAATIO JOULUKUU 2016
  2. 2. “Consumerization is the specific impact that consumer-originated technologies can have on enterprises. It reflects how enterprises will be affected by, and can take advantage of, new technologies and models that originate and develop in the consumer space, rather than in the enterprise IT sector. Consumerization is not a strategy or something to be “adopted.” Consumerization can be embraced and it must be dealt with, but it cannot be stopped.” Gartner ©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa) JA SAMA SUOMEKSI: “Kuluttaja voittaa digitalisaatiossa.”
  3. 3. FYYSISESSÄ MAAILMASSA PALVELUSEKTORIT ELÄVÄT OMAA ELÄMÄÄNSÄ KULUTTAJA Etäisyys kuluttajasta TERVEYSKESKUS PANKKIKONTTORI ELOKUVATEATTERI 500m300m 5000m2000m LÄHIKAUPPA ©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa) AIKA ENNEN DIGITALISAATIOTA Kuluttaja asioi palveluntuottajien kanssa fyysisesti, jotka luonnollisesti sijaitsivat eri paikoissa. Kuluttajan vaihtoehto, mennäkö a) kauppaan, b) leffaan, ei ollut tasavertainen valinta verrattuna näppäimen painallukseen älypuhelimessa kahdesta rinnakkaisesta sovelluksesta. Fyysiset rajoitteet vaikuttivat kuluttajan tosiasiallisiin mahdollisuuksiin käyttää ja vertailla eri palveluita, lisäksi muodostivat hintaesteitä. Maailma oli jäsennelty ja dynamiikka oli vähäistä.
  4. 4. ©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa) DIGITAALISESSA MAAILMASSA KULUTTAJALLA ON KAIKKI AUKI ÄLYPUHELIMEN RUUDULLA ESIMERKKEJÄ PALVELUSEKTOREISTA JOTKA OVAT NÄPPÄIMEN PÄÄSSÄ: • LIIKKUMINEN • SISÄLLÖT JA VIIHDE • VIESTINTÄ • VÄHITTÄISKAUPPA • PANKKI JA VAKUUTUS • ASUMINEN • TERVEYDENHOITO DIGITALISAATIO Nyt kuluttajalla on käytännössä yhteismitallisesti useita eri toimialan palveluita käytettävissä yhdellä laitteella, usein älypuhelin tai tabletti. Eri toimialojen palvelut ovat suoraan vertailtavissa ja usein yhteismitallisesti myös hinnoiteltu. Kuluttaja voi aidosti, vapaasti valita mihin käyttää aikansa ja rahansa juuri nyt.
  5. 5. PALVELUTUOTTAJIEN NÄKÖKULMASTA DIGITALISAATIO KONVERGOI TOIMIALAT KULUTTAJAN YMPÄRILLE YHDEKSI PISTEEKSI ©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa) KULUTTAJA PANKKI JA VAKUUTUS MATKAILU TERVEYDENHOITO LIIKKUMINEN VIESTINTÄASUMINEN VÄHITTÄISKAUPPA SISÄLLÖT
  6. 6. KONSUMERISAATION JA SIITÄ SEURAAVAN KONVERGENSSIN ASETTAMAT HAASTEET YRITYKSILLE KULUTTAJA ON EDELLÄ Koska miljoonilla kuluttajilla on palvelut saatavilla älypuhelimen ruudulla, voi syntyä verkostoitumisella nopeasti uutta kysyntää johonkin sektoriin, ja se on pois muualta. Esimerkiksi Pokemon Go hysteria. Fyysisessä maailmassa tällaiset massaryntäykset eivät olleet mahdollisia ilman vahvaa ennakkomarkkinointia, joka oli yritysten itsensä aikaansaamaa. Nyt kysyntää johtavat kuluttajat itse ja yritykset yrittävät seurata perässä, jos ehtivät. UUSI JA EPÄSYMMETRINEN KILPAILU KULUTTAJASTA Koska digitalisaatiossa toimialojen raja-aidat kaatuvat, teoriassa mikä tahansa yritys voi lanseerata minkä tahansa palvelun (unohdan regulaation tässä). Syntyy epäsymmetrisiä kilpailuasetelmia kun yritykset menevät toistensa tonteille, tai luovat kokonaan uutta, seuraten kuluttajakysyntää. Epäsymmetrisyys johtuu siitä, että markkinaa ei voi voida enää yksiselitteisesti määritellä ja siten yritysten todelliset voimasuhteet hämärtyvät. VAATIMUKSET ASIAKASKOKEMUKSELLE Asiakaskokemus ei ole enää toimialoittain mitattava suure, vaan konvergoituneessa digitaalisessa palveluliiketoiminnassa kaikki toimijat ovat saman mittarin alla. Jos Netflix on asettanut mittapuun asiakaskokemukselle, tämä on se taso mihin kuluttaja tulee vertaamaan kaikkia digitaalisia palveluita, sektorista riippumatta. Tämä vertailu alan johtaviin toimijoihin luonnollisesti nostaa kuluttajan odotukset aivan eri tasolle kuin fyysisen maailman rajoitetussa kilpailuasetelmassa. ©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa)
  7. 7. YRITYSTEN ON TULTAVA ULOS TOIMIALOJEN SIILOISTA JA ALOITETTAVA TAISTELU GLOBAALISTA KULUTTAJASTA USEALLA RINTAMALLA KULUTTAJA PÄÄMARKKINA RINNAKKAISET MARKKINAT RINNAKKAISET MARKKINAT ALUSTAT, TEKNOLOGIA JA DATA Liiketoiminta Mahdollistajat MITÄ PITÄÄ TEHDÄ? Kuluttajat liikkuvat – yritysten pitää seurata perässä. Ei voi jäädä yhteen laatikkoon vaan on rinnakkaisia markkinoita hyödyntämällä pyrittävä laajentamaan ”ekosysteemiä”, jossa on suora pääsy kuluttajaan. Taistelu on kuluttajan ajasta ja rahasta. Alustat ja data auttavat pääsemään rinnakkaisille markkinoille (”route-to-market”), esimerkiksi hyödyntämällä kumppanuuksia. Koska monet kuluttajayritykset ovat saman ongelman edessä, kumppanuudet yhdistäen uudenlaisen kuluttajan arvolupauksen ovat ”win-win”. ©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa)
  8. 8. ©JussiJärvinenConsultingOy (2795841-1, Vantaa) JUSSI JÄRVINEN PERUSTAJA / KONSULTTI GSM: +358 40 7725 840 EMAIL: Jussi.x.Jarvinen@gmail.com WEB: www.jussijarvinenconsulting.net LINKEDIN: https://fi.linkedin.com/in/jussijarvinen2 TWITTER: https://twitter.com/jrvinen_j

×