Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Una gran experiencia

248 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Una gran experiencia

  1. 1. Un dia a l’escola Dijous dia 16 de Novembre vaig passar el dia a l’Escola Briantxa de Tordera. Aquesta escola va des de la llar d’infants fins a educació secundària obligatòria (p-2 fins a 4rt ESO). El meu horari va ser de 9:00 del mati fins a 13:00 i de 15:00 a 17:00h. Vaig estar amb la classe de P-3. Només arribar la mestre de la classe de P-3 em va ensenyar l’escola. És una escola petita i familiar on tothom és coneix. Les aules estan situades al voltant d’un pati central de columnes. De cada curs només hi ha una classe i tots surten al pati a un recinte que està a fora de l’escola. Abans aquesta escola era l’antiga escola de una colònia de treballadors. Està situada molt a prop d’una fàbrica i anteriorment estava destinada a els fills dels treballadors de la fàbrica del costat. Ara en canvi, és una escola per a tota la gent del poble. Vaig observar que les classes d’educació infantil estaven a prop de l’entrada i a prop de la sala de professors. A mida que t’anaves allunyant de l’entrada les classes que et trobaves eren de cicle mitjà i superior. Tenen biblioteca, aula per a persones discapacitades i gimnàs. El dia que jo vaig estar-hi era un dia diferent perquè estaven assajant Santa Cecilia.
  2. 2. La meva classe era un classe gran que és comunicava amb la ludoteca i que estava just a l’entrada de l’escola. Només entrar et trobaves un espai buit amb un cercle pintat de vermell on els nens s’asseien sempre en rotllana. Després ja trobàvem les taules distribuïdes per l’espai. A cada aula hi ha un ordinador que els nens també utilitzen. La mestre creu que l’ordinador és una eina molt important per tal de que els nens coneguin des de petits els nous mitjans de comunicació. A la classe cada nen tenia el seu penjador i cada classe tenia un lavabo.
  3. 3. Diari A les 9:00 del mati vam arribar a l’escola i vam deixar les coses a un armari i van començar a entrar tots els alumnes. Van deixar les jaquetes als penjadors i van anar seient en rotllana. Per tal de saber qui faltava, cada nen va agafar la seva fotografia i la va passar de casa a l’escola. Crec que és un recurs interessant per tal de no haver de passar llista. En el moment de passar llista els nens s’avorreixen i comencen a cridar, parlar i a aixecar-se; en canvi, d’aquesta manera els nens han d’estar atents perquè han de fer aquesta activitat i sinó se’ls hi passarà el torn.
  4. 4. Desprès de “passar llista” vam triar l’encarregat del temps i l’encarregat d’obrir la porta, quan aquests encarregats van estar triats vam explicar un conte. La mestre va seure a un raconet i vam explicar un conte. El nen encarregat del temps enganxava aquí el temps que feia cada dia. Desprès del conte vam realitzar una fitxa del número 1. Quan vam acabar la fitxa tots la van deixar al seu calaixet. Cada calaix tenia el nom del seu propietari i cada nen sabia perfectament on era el seu calaixet. Calaixos
  5. 5. Aquests són els calaixos on cada nen deixa els seus treballs un cop finalitzats. A la dreta de cada un, hi ha escrit en nom de cada alumne i la fotografia. En aquests calaixos hi trobem els treballs de cada infant des de que van començar el curs fins a que s’acabi el curs. Un cop acabada la fitxa vam sortir al pati a fer l’assaig i a cantar les cançons que ells cantarien el dilluns dia 22 a la tarda per celebrar Santa Cecilia. Després de fer l’assaig vam esmorzar i vam anar cap al pati. El que em va sorprendre més del pati o temps d’esbarjo va ser que la mestra dedica 1 hora de pati cada mati perquè creu que és el moment més important perquè els nens interactuïn entre ells, descobreixin, experimentin etc... Després del pati tots van marxar cap a casa i d’altres és van quedar al menjador de l’escola. A la tarda quan vam arribar vam llegir un conte i desprès vam decidir anar a veure els nens grans com assajaven el concert de Sants Cecilia. Al llarg d’aquesta setmana els nens treballlaven els racons de:  Els cotxes  La pissarra  La plastelina  Les constucions: de fusta o d’espuma  Els pius.  Els contes
  6. 6. Desprès de anar a veure els grans com cantaven vam treballar tots aquests racons. Alguns infants feien plastelina, d’altres construccions, d’altres contes etc Hi havia dos racons que sempre els podien utilitzar quan feien racons: 1. Unes sanefes enganxades a la paret de la tardor 2. Uns arbres amb fulles diferents i aquestes s’enganxen en funció de l’arbre que sigui. Després d’estar una estona treballat els racons, vam sortir al pati fins a l’hora de marxar a casa.
  7. 7. Opinió personal El dia a l’escola va ser un dia molt interessant. Vaig veure com és comportaven els nens i com l’educador els tractava. Em va agradar molt l’escola i vaig troba molt interessant aquesta experiència. M’ha agradat molt el dia que he passat i l’escola on he estat. És una escola que m’ha agradat molt perquè l’he trobat molt familiar. Tots els alumnes és relacionen entre ells en la mesura que poden i comparteixen opinions i maneres de veure les coses depenen de l’edat. Vaig veure una molt bona relació entre mestres i alumnes degut a que els alumnes que hi han estan en aquesta escola des de ben petits. La experiència ha estat molt gratificant perquè he vist com era el dia a dia d’una mestre i com aquesta interactuava amb els infants. Crec que la feina d’educador és una feina que t’omple i t’autorealitza molt com a persona perquè aprens moltes coses i és molt interessant veure com els nens es relacionen entre ells i s’ajuden.

×