Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Treball Biblioteca

451 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Treball Biblioteca

 1. 1. VISITA LA BIBLIOTECA Només entrar a la Biblioteca de la facultat a la dreta trobem els ordinadors, la sala d’estudi i la recepció. Els despatxos i les taules d’estudi, en canvi, estan situades a l’esquerra. Darrera els ordinadors trobem organitzats els prestatges on hi trobem tots els llibres ordenats seguin aquest ordre: 1er: Pedagogia 2n: Logopèdia 3er: Psicologia 4rt: Obres generals/ Filosofia/Religió. 5è: Ciències Socials 6è: Lingüística 7è: Filosofia 8è: Llengua Anglesa 9è: Ciències Pures Tots aquests prestatges estan organitzats per cursos i seguin l’ordre alfabètic. Davant la recepció i al costat dels prestatges trobem les publicacions gratuïtes i a la dreta totes les revistes de l’any 2010.
 2. 2. A la banda esquerra, davant les taules d’estudi trobem els diaris i els CD’s tots organitzats per edat. També hi ha un ordinador amb el catàleg de la biblioteca on pots buscar tota l’ informació que necessitis sobre llibres, revistes, música etc... Darrera aquestes taules trobem més prestatges: Jocs i Esports, Literatura i Història, Geografia i per últim trobem les revistes del 2009 o de anys anteriors. Tornant a l’entrada de la Biblioteca i fins al final de la sala; tota la paret està plena de llibres d’educació Infantil, Primària i de Literatura Infantil i al final de tot de la Biblioteca trobem els DVD’s i les pel·lícules endreçades per ordre d’abecedari segons el director i el títol.
 3. 3. LLIBRE Tema: Aquest llibre tracta d’una jove adolescent que s’enamora per primera vegada i comença a veure que l’amor no és tant fàcil com ella es pensava. Comença a descobrir que significa l’amor i a enamorar-se. • ISO: MATTHEWS, A. Somni d’una nit d’hivern. 3a ed. Barcelona: Editorial Cruïlla,1998. ISBN:84-762-94815 • APA: Mattews, A. (1998). Somni d’una nit d’hivern. (3a ed). Barcelona: Editorial Cruïlla. CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA -Autor: Mattews, Andrew -Títol: Somni d’una nit d’hivern/ Andew Matthews Traducció de Cristina Beltran i Rius. -Publicació: Barcelona; Cruïlla, 1998 Detalls: -Descripció: 143 p ; 21 cm. -Col.lecció: Gran angular. Alerta Roja; 19. -Altres autors: Beltran Rius, Cristina. -ISBN: 84-762-94815 -Matèria: Novel·la.
 4. 4. UN ARTICLE DE REVISTA Tema: Aquest article ens informa i ens dóna un perfil dels nens de 0 a 14 anys amb trastorns mentals. Ens explica en que consisteix el programa que realitzen per tal de descobrir aquests perfils, com el duen a terme i els resultats que aquest genera. • ISO: ÁLVAREZ FERNANDEZ, A.; MENENDÉZ MIRANDA, I.; GARCÍA GARCÍA,E; FERNANDEZ VILLAR,A. “Perfil de los niños del programa de transtornos mentales graves (0-14 años) del CSMJ de Avilés, Asturias”. Infanto juvenil. Vol.27 (2010), núm.2, p.157. • APA: Álvarez Fernandez, A.J., Menendez Miranda, I., García García, E. i Fernández Villar. A. (2010). Perfil de los niños del programa de transtornos mentales graves (0-14 años) del CSMJ de Avilés, Astúries”. Infanto juvenil, 27 (2), 157. CATÀLEG BIBLIOTECA Detalls -Descripció: 28 cm -Periodicitat actual: Trimestral -Data de publicació: Nº 1 al 1983 -Nota: Descripció feta a partir del número 1 publicat al 1995. -Indexat en: Sociedad Española de la Psiquiatría infanto-juvenil. -Matèria: Psiquiatria Infantil. -Gènere/ Format: Revista.
 5. 5. LLIBRE EDUCATIU Tema: Aquest llibre va dirigit a infants de 5-6 anys i els hi ensenya a contar, a fer grups de nombres... mitjançant dibuixos, activitats de pintar i adhesius. • ISO: FRAILE,J. Comptar i Escriure. 1a ed. Vicens Vives primària. ISBN: 84-316-4939-9 • APA: Fraile, J. Comptar i Escriure: Els nombres. (1a ed.). Vicens Vives primària CATÀLEG BIBLIOTECA -Descripció:238p./; 28cm -ISBN: 84-316-53167 -Matèria: Educació Infantil , Parvulari, Llibre d’educació primària, Guia didàctica.
 6. 6. VÍDEO Tema: Aquesta pel·lícula parla d’un jove que l’únic que fa a la seva vida és violar, barallar-se i escoltar Beethoven. La policia l’enxampa realitzant una pràctica prohibida i el porten a la presó on el sotmeten a un tractament per deixar de ser violent • ISO: STANLEY,K. La naranja mecanica [DVD]. Warner Bros and Polaris Production,1971. • APA: Stanley, K. (ed). La naranja mecanica. Warner Bros and Polaris Production. CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA: -Autor:Marzal Felici, José Javier -Títol: La naranja mecanica: Stanley Kubrick (1971/ José Javier Marzal Felici, Salvador Rubio Marco. -Publicació: València: Nau; Barcelona: Octaedro, DL 2002. Detalls -Descripció: 77p.:il.,fot.;24cm. -Col·lecció: Guías para ver y analizar el cine. -Nota: Precedeix el títol: “Guia para ver”. -Bibliografia: Bibliografia -Títol secundari: A clockwork orange. -ISBN: 84-764-25678/ 8480633689 -Matèria: Kubrick, Stanley. A clockwork orange/ Pel·lícula/ Anàlisi del contingut.
 7. 7. CD Tema: Aquest CD ens explica contes, ens canta cançons on el protagonista és un gat anomenat Bernat. • ISO: El barri d’en Bernat [Disc Sonor]. Barcelona: Editorial Teide. • APA: El barri d’en Bernat. Barcelona: Editorial Teide. CATÀLEG BIBLIOTECA -Títol: El barri d’en Bernat. -Publicació: Ben: Teide, DL 2003. Detalls -Descripció: 1CD; 12 cm -Col·lecció: Els contes d’en Bernat -Nota: Conté la locució de contes: El barri d’en Bernat; Anem a comprar; La rateta que escombrava la escaleta; Patates fregides. -Títol secundari: Anem a comprar/ La rateta que escombrava l’escaleta/ Patates Fregides.
 8. 8. WEB Tema: Aquesta pàgina és una pàgina web educativa on hi apareixen tots els temes relacionats amb l’educació. És una pàgina de la Generalitat de Catalunya amb recursos molt interessants sobre totes les matèries. • ISO: GENERALITAT DE CATALUNYA. Xtec: Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.[Consulta: 12 d’Octubre de 2010] • APA: Generalitat de Catalunya. Xtec: Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Recuperat el 12 d’Octubre de 2010, a http://www.txec.cat.
 9. 9. ARTICLE ANALITZAT La revista escollida ha sigut “In-fàn-cia de 0 a 6 anys” (pertany a l’any 2006). Aquesta revista està basada en una sèrie d’articles, tots ells relacionats amb els infants de 0 a 6 anys. En el seu desenvolupament, els seu joc, el seu aprenentatge...etc. Jo he escollit un article de la pàgina 4 que té com a títol “ Un mateix Objectiu... Educar” la seva autora és Teresa Boronat, una mestra de l’escola d’Educació infantil El Barrufet de Reus.
 10. 10. UN MATEIX OBJECTIU... EDUCAR Aquest article està escrit per una educadora polivalent que va acceptar aquesta proposta per tal de poder contestar un seguit de preguntes sobre les educadores polivalent i per tal d’afavorir la dinàmica de treball va realitzar una sèrie de propostes: - Compartir l’educació de l’Infant i del grup en qualsevol moment de la jornada i independentment del grup. - Assistir a totes les reunions. - Assistir a totes les reunions amb la família que es realitzen al llarg del curs. Totes les companyes van estar d’acord en duu a terme aquestes propostes però a mesura que passava el curs van anar apareixent una sèrie de dificultats: L’educadora polivalent sempre havia de ser a tot arreu per tal de resoldre tots els conflictes, malentesos, substituir a l’educadora que aquell dia havia faltat etc... Però això significava que mentre estava a un lloc concret no podia estar amb els altres nens. Al llarg del curs, la feina d’aquesta educadora va ser estar cada dia amb un grup d’infants, col·laborar amb la mestra i compartir amb ella i el grup d’infants els diferents moments del dia. Intentava interactuar amb tots els nens, amb tots els educadors per tal d’analitzar tots els comportaments, les actituds etc... Un cop acabat el curs l’educadora s’ha adonat que les seves propostes s’han tingut en compte i que la figura de l’educadora
 11. 11. polivalent s’ha començat a veure com a algú que col·labora en l’educació dels infants amb la mateixa responsabilitat que els infants, els altres educadors i les famílies. Ha vist que l’observació, el diàleg, l’escolta, la comprensió i el respecte ha de fer-se notar en tots els àmbits perquè si entre els adults aquest fet és duu a terme farà possible una bona comunicació amb els infants. Teresa Boronat, acaba l’article amb aquesta expressió “Educar tal com ho entenc és possible per l’interès, inquietud i gaudi que sentim les educadores i les mestres per la nostra feina”.
 12. 12. Opinió personal Aquest article m’ha cridat l’atenció perquè no havia sentit a parlar mai d’una educadora polivalent. No sabia que existia ni que rebia aquest nom. Considero que les propostes que realitza són molt interessants però són propostes que ja s’haurien de realitzar sempre, és a dir, que no caldria dir res sinó que crec que ja els hi haurien de sortir als educadors per ells mateixos. Per una banda, m’ha semblat molt interessant que analitzés a tots els grups d’infants de l’escola per tal de veure la seva evolució i anar-los coneixent a tots mica en mica i conèixer a la vegada la mestra dels diferents grups i interactuar amb ella per tal de poder aprendre l’una de l’altre. Per altre banda, el que també he trobat molt interessant és el petit anàlisi que a anat realitzant a les famílies perquè crec que a partir de les famílies pots extreure molta informació sobre l’Infant i sobre l’entorn en el que conviu. També crec que compartir amb el teu equip de mestres les teves experiències, les situacions que has viscut, les coses que has après, les teves opinions sobre un tema, les teves reflexions etc.. també ajuden a enfortir la teva relació amb aquelles persones i sempre t’ajudarà a veure altres punts de vista i a formar-te com a educadora i a aprendre dels demes que considero que es molt important per créixer com a mestre.

×