Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

No re-privatització

163 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No re-privatització

 1. 1. No a la re-privatització de la costa de Calvià La costa és de totes i de tots
 2. 2. El rector encarregat de l’oratori i el Bisbat, acollint-se a la Llei del Turisme, han projectat un nou restaurant damunt el penya-segat que amb l’excusa de “desestacionalitzar” acabarà amb aquesta estampa, una de les més belles de la costa calvianera. Malgrat l’oposició dels veïns i veïnes, el projecte segueix.
 3. 3. Gràcies a la Llei del Turisme autonòmica i la Llei de Costes estatal, la reforma de l’antic hotel Aiguamarina i l’hostal-bar Los Pinos, actualment “Kameha Bay Portals” s’està apropiant de la platja de la Caleta de Portals. Es tracta d’edificis de fa dècades, construïts il·legalment, però amb una ubicació privilegiada, a primera línia, que els nous propietaris volen explotar sense
 4. 4. La badia híper-explotada de Magaluf és un lloc de contrastos, gràcies a la Llei del Turisme i la declaració d’interès autonòmic. A un costat hi ha Punta Ballena, associada al turisme de masses i de festa, i a la polèmica. A l’altra, el resort i el projecte de remodelació de la cadena Melià, que aposta pel luxe, i que també ha tancat carrers i s’ha fet seva la platja. La re-privatització de la costa no pot ser l’alternativa a un model turístic caducat.
 5. 5. Allà on hi havia un camí, vorera de mar, ara hi ha gespa i plataneres, i la platja davant els antics hotels de la cadena Melià ha estat entarimada. També hi ha molls privats.
 6. 6. Els veïns han denunciat el tancament, ja fa un any, de l’únic accés a la caleta d’El Toro, amb la connivència i complicitat absoluta de totes les administracions responsables (Demarcació de Costes, Ports de les Illes Balears i l’Ajuntament de Calvià)
 7. 7. Mirador de Santa Ponsa
 8. 8. Peguera
 9. 9. No ho permetem: la costa és de totes i tots, no només de qui té doblers per fer-se la seva. MÉS per CALVIÀ

×