Tips Voor Een Geslaagde Beurs

632 views

Published on

15 tips om een deelname aan een beurs succesvol te maken.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
632
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tips Voor Een Geslaagde Beurs

  1. 1. 15 tips voor een succesvolle beursdeelnameSuccesvol deelnemen aan een beurs is heus niet zo moeilijk. Het is meer een kwestie vande juiste dingen op het juiste moment doen. Hieronder vindt u alvast 15 tips die u helpenmeer uit uw beursdeelname te halen.Voor de beurs:Begin op tijd!De voorbereidingen van een beursdeelname komen bovenop uw anderetaken. Bovendien bent u in diverse stadia afhankelijk van de creatieve inputvan anderen. Begin er dus tijdig aan – 9 maanden op voorhand – en gunuzelf voldoende tijd om na te denken over elke nieuwe stap.Zoek bondgenotenDe voorbereiding van een beursdeelname vergt uiteenlopende talenten en competenties. Creëer eenprojectteam met bondgenoten uit alle afdelingen van het bedrijf. Zij helpen je de meer complexevraagstukken oplossen en fungeren als klankbord. Bovendien helpt het projectteam het internenthousiasme voor de beursdeelname aanzwengelen.Maximaliseer het doelpubliekMaak een database van potentiële bezoekers en kwalificeer de records: eigenprospecten, prospecten van andere bronnen, actieve klanten, ex-klanten…Gebruik sociale media om nieuwe prospecten te vinden en stuur hen ruim opvoorhand een uitnodiging om de stand te bezoeken.Wees àndersDenk na over hoe uw bedrijf in de kijker kan lopen tijdens de beurs. Zoek elementen die uw productof dienst uniek maken en formuleer daarover een aantrekkelijk statement. Ga op zoek naar eenopvallende manier om dat statement op een driedimensionale manier aanwezig te stellen op destand.CommuniceerLaat heel de wereld weten dat u deelneemt aan de beurs. Breng bestaandeklanten het eerste op de hoogte en informeer vervolgens de diverse types prospecten. Maak eenpersbericht over de nieuwigheden die u op de stand presenteert en stuur het naar de vakpers.
  2. 2. Maak afsprakenLeg zoveel mogelijk afspraken met bezoekers en prospecten vast. Zorg ervoor dat alle belangrijkecontacten langskomen tijdens de rustiger momenten van de beurs. Maak voor elkestandmedewerker een afsprakenlijst die centraal beheerd wordt.Tijdens de beurs:Wees gastvrijBezoekers hebben een belangrijke inspanning geleverd om naar de beurs te komenén om bij u op de stand te komen. Toon dat u die inspanning waardeert door hengastvrij te onthalen, - ook wanneer een bezoeker niet echt tot uw doelgroepbehoort. Vriendelijkheid wordt vroeg of laat beloond.Blijf gefocusedDenk eraan dat u hier bent om zaken te doen! Verlies geen tijd met flauwe praatjes, maar gadoelgericht te werk en denk aan uw deelnamedoelstellingen. Achterhaal de motieven van debezoeker die voor u staat door open vragen te stellen. Overwin uw schuchterheid en kom snel terzake.ObserveerOp een beurs is er vanalles te zien en te beleven: innovatieve producten endiensten, klantengedrag, strategieën van concurrenten… Zorg dat u even van destand weg kunt om te kijken wat er elders allemaal gebeurt. Deel uw observatiesmet uw collega’s.Blijf in conditieEen stand bemannen vergt veel energie en uithoudingsvermogen. Ga op tijd naar bed, zorg voorvoldoende nachtrust en neem tijdens de dag om de 2 uur een korte pauze. Eet overdag enkel lichtverteerbare maaltijden of wat fruit. Beperk het alcoholgebruik.Zorg dat u erbij hoortOok ‘s avonds na de beurs gebeurt er vanalles. Blijf niet weg van dieevenementen, maar probeer voeling te houden met de polsslag van uw branche.Hier aanwezig zijn kan vaak tot verrassende ontmoetingen leiden.
  3. 3. Na de beurs:Wees eerstHet grootste deel van de gedrukte informatie die op de beursstand overhandigdwordt, geraakt zoek voor het zijn einddoel bereikt. Zorg dat u zo snel mogelijk naafloop van de beurs gevraagde informatie, brochures en offertes kunt opsturen.Hoer sneller u reageert, hoe beter de indruk die u maakt.Wees gedetailleerdToon uw klanten dat u goed geluisterd hebt tijdens het gesprek op de stand door alle belangrijkegespreksdetails in de schriftelijke communicatie op te nemen. Stuur klanten geen informatie waar zeniet om gevraagd hebben. Bedank hen uitdrukkelijk voor hun bezoek aan uw stand.Vraag hun meningTwijfels over de volgende promotiecampagne of over de look & feel van destand? Vraag mensen om hun mening. Bel met klanten die de stand bezochtenén met klanten die niet naar de beurs gekomen zijn. Waarom zijn ze wel/nietgekomen? Wat vonden ze leuk en wat vonden ze minder geslaagd? Wat is hunbijgebleven?Maak een logboekDenk aan de beurzen waar u in de nabije toekomst wilt aan deelnemen: laat het hele team zijnobservaties en bemerkingen op papier zetten en vat alles samen in één document. Gebruik ditdocument voor de debriefing en om een logboek te maken waarin alle essentiëleinformatie terug te vinden is.Hou contactOok als een beurscontact niet meteen tot zaken leidt, is het nuttig om contact tehouden met de nieuwe prospect. Stuur enkele keren per jaar informatie over nieuweproducten of over uw onderneming. Op een dag zal hij of zij van gedacht veranderenen u opbellen om zaken te doen. Document samengesteld voor Voka-Plato. Handout Sessie 26 januari 2011. Ontdek meer tips op www.expoid.be - © 2011, Expo-id

×