Temps i clima

3,476 views

Published on

Treball de ci

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,476
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
257
Actions
Shares
0
Downloads
33
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Temps i clima

  1. 1.  Què sòn el temps i el cilima. Variables atmosfèriques: pressió, temperatura, humitat. Els instruments meteorològics. Zones climàtiques de la terra. Els mapes meteorològics: les isòbares. Interpretació dels mapes meteorològics.
  2. 2. El temps: és el conjunt de condicions meteorològiques detemperatura, humitat, pressió atmosfèrica vent i núvols que hiha en un lloc i en un moment determinat.El clima: és referit al temps pro a un període més llarg.
  3. 3. Pressió atmosfèriques: és una de les magnituds quedeterminen el temps atmosfèric.Temperatura: es quant els raigs solars que arriben a la terraescalfen la superfície terrestre i aquesta calor es transmet al’aire. La temperatura ens indica el grau d’escalfament del’aire produït per la radiació solar.L’humitat de l’aire: es la quantitat de vapor d’aigua que estroba a l’aire.
  4. 4. -Per registrar les variables meteorològiques: pressió, temperatura, humitat, precipitacions, força i direcció del vent, hi ha diversos instruments especialitzats, que de vegades s’agrupen en una estació meteorològica. Pluviòmetre: és un recipient que registra la quantitat de pluja caiguda. Anemòmetre: serveix per mesusrar la velocitat del vent. Termòmetre: marca la temperatura màxima i mínima del dia. Baròmetre: mesura la pressió atmosfèrica del lloc on es troba. Mànega o Catavent: es pot saber la força i la direcció del vent. Penell: serveix per conèixer la direcció del vent. Higròmetre: serveix per mesurar el grau d’humitat de l’aire.
  5. 5. -Pluviometre Termòmetre Higròmetre-Anemòmetre BaròmetreMànega Penell
  6. 6. -La conbinació dels elements del clima(temperatura, humitat, pressió, vents i precipitacions) i elsfactors climàtics (latitud, altitud i distància del mar)donen, com a resultat, diferents climes a la terra. La terra esdivideix en les tres zones climàtiques seguents:-Zona de climes càlids: es troba situada aproximadamententre el Tròpic de Càncer i el Tròpic de Capricorn.-Zones de climes temperats: s’estenen pels dos emisfèris, desde la zona de climes càlids fins a les zones dels climes freds.-Zones de climes freds: comprenen les zones polars i les terresd’alta muntanya situades a més de 2500 metres d’altitud.
  7. 7. -Als mapes meteorològics, la pressió es representa mitjançantunes línies anomenades isòbares, que marquen les zones dedepressió o d’anticicló.-Sobre la superfície del planeta, aquestes zones van variant iprodueixen moviments a l’atmosfera, és a dir, al vent.-Als centres meteorològics s’analitza l’estat de l’atmosfera per ferdesprés les previsions-Les dades meteorològiques, com les precipitacions, es registrenamb finalitats estadístiques.
  8. 8. -Les isòbares uneixen punts d’igual pressió atmosfèrica en unmoment determinat.-Els nombres sobre les línies indiquen el valor de la pressió enhectopascals.-Es representa amb la lletra A el centre de més alta pressió.-Les zones on la pressió és inferior a la de les zones veïness’anomenen depressions. En aquestes zones farà mal temps.-Es representa amb la lletra D el centre de més baixa pressió.-Les zones on la pressió és superior s’anomenen anticiclons. Enaquesta zona el temps serà bo.

×