Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Pruebas Nacionales - Inglés 10 (Englishpost.org)

264 views

Published on

Visit Englishpost.org for more information about English Language Teaching and Learning. If you work in Costa Rica, Visit this page: https://englishpost.org/pages/mep/

Published in: Education
  • Jeb Andrews, PhD, CEO of Clinical Trials of America, sent me this touching handwritten letter after he won over $5,000 betting conservatively using my "Demolisher" Baseball Betting System: ♥♥♥ http://t.cn/A6zP2GDT
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • How to Manifest Anything You Want in 24 hours ●●● https://bit.ly/30Ju5r6
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • How To Make Every Day Your Perfect Day By Raising Your Vibration ★★★ http://scamcb.com/manifmagic/pdf
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here

Pruebas Nacionales - Inglés 10 (Englishpost.org)

  1. 1. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 1 Ministerio de Educación Pública División de Control de Calidad y Macroevaluación del Sistema Educativo Departamento de Pruebas Nacionales Convenio MEP-ICER Programa de Tercer Ciclo de la E.G.B.A. Prueba de Inglés Ujarrás Convocatoria 02-2004 Total de puntos: 55 Selection 55 ítemes Look at the family tree. In the picture we see Bill with his parents, brothers, a sister and his uncle. Bill says: "my_______________ are Miguel and Betty. Bob is a cap driver, he is 28, he is 1 my_____________. My father is Rubén, he doesn´t have ______________. He has a 2 3 beautiful _________________, she is my mother. Inés, my sister, is Miguel and Betty´s 4 _______________________. My mother Alice is my grandparents' _________________. 5 6 David and Andrés are my_____________________. I love my family.” 7 Choose the appropriate alternative to complete each sentence, according to the previous information. 1) A) granddaughter B) grandchildren C) grandparents D) grandson Miguel Betty Alice Andrés Bob Rubén David InésBill Bill’s Family
  2. 2. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 2 2) A) brother – in- law B) nephew C) brother D) uncle 3) A) daughters B) brothers C) sisters D) sons 4) A) wife B) aunt C) sister D) cousin 5) A) granddaughter B) sister -in –law C) grandchildren D) grandson 6) A) daughter- in-law B) mother-in-law C) sister-in- law D) daughter 7) A) uncles B) cousins C) brothers D) nephews
  3. 3. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 3 Read the text. Choose the appropriate alternative to complete the sentences, from the previous text. 8) The word Spring in the text means a _____________________. A) fast movement B) season of the year C) cool water from the mountain D) place where water comes naturally 9) The word fresh in the information is a (n) _______________________. A) adjective B) preposition C) conjunction D) abbreviation 10) The meaning of the word leaves in the paragraph is ___________________________. A) parts of plants or trees B) mornings or noons C) weather or spring D) trees or changes 11) The word changes in the text means to _____________________________. A) have trees B) give leaves C) get everything D) become different or transform Spring is very nice. Everything is fresh and green with new leaves on the trees. 8 9 10 The weather changes a lot. Sometimes it is cool in the morning and at noon it 11 is warm.
  4. 4. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 4 Read the text. Choose the appropriate alternative to complete the sentences, from the previous text. 12) Peter doesn't like to ___________________________. A) get up early B) go home at 12 C) be far from home D) go to the movies on working days 13) Peter comes home ____________________. A) at noon B) at night C) before 12 o'clock D) some hours in the morning 14) Peter doesn't like to ____________________. A) read books B) do housework C) listen to music D) dance at home 15) Peter ____________________ visits his friends. A) never B) rarely C) always D) sometimes I'm Peter. I enjoy life more now. I like to get up late. I just go to work some hours in the morning and I can't enjoy my job. I come home at 12 noon everyday. I enjoy to go to the movies on Monday, Wednesday and Friday afternoons. I like to go to a different place far from my house once a month. I always enjoy to visit my friends. My weekends are really exciting. I spend my time writing or listening to music. I also like to dance at home. Why don't I clean my house or wash my car? I guess I just got lazy. I like to read and my favorite hobby is to buy books. Lazy: a person who doesn't like to work. Adapted from New Interchange
  5. 5. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 5 16) Peter likes to go to the movies ____________________. A) now B) just on Mondays C) every afternoons D) three times a week 17) Peter spends some of his free time ____________________. A) cleaning his house B) listening to music C) washing his car D) visiting friends 18) Peter enjoys to ____________________. A) dance at home B) guess names of books C) work many hours all day D) play music on Wednesdays 19) One hobby Peter has is to ____________________. A) come home at noon B) get up early C) do his work D) buy books 20) One leisure activity Peter loves to do once a month is ____________________. A) writing books B) travelling nearby C) going to far places D) cleaning the house 21) Peter __________________________. A) is always busy B) thinks he is lazy C) likes his job very much D) dislikes to read and write
  6. 6. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 6 Read the following information Mauren, 18, a professional young model is in pasarela now. She is thin with long straight hair. Her eyes are big and black. Sandry, 30, is a middle aged secretary. She has brown, curly, short hair. Her eyes are brown and small. Her nose is wide and short. Paul, 53 is a dressmaker. He's bald and wears a hat for protection of the sun. His wife Alice works with him. Peter, 20, a young soccer player is blond with long straight hair and blue eyes. He is a tall boy. Choose the appropriate alternative to complete each sentence, according to the previous information 22) The person who wears a hat is ______________. A) Paul B) Peter C) Sandry D) Mauren 23) Peter _________________________________. A) is fifty-three years old B) has a wide and short nose C) has long hair and blue eyes D) is a professional young model 24) Sandry´s hair is _________________. A) curly and long B) blond and long C) curly and short D) long and straight 25) Mauren ____________________________. A) is the youngest person B) has brown curly hair C) has small blue eyes D) is the oldest model
  7. 7. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 7 Read the text. Choose the appropriate alternative to complete the sentences, according to the previous information. 26) David is ________________________. A) older than Max and Wendy B) the youngest in the group C) as young as Wendy D) as old as Max 27) Girls like Max because he ________________________. A) plays the guitar B) is a good singer C) is the youngest of the three D) has beautiful eyes and long hair 28) Wendy ________________________. A) sings very well B) is great playing the guitar C) has green eyes and dark hair D) is two years younger than Max The Carter Kids In this fabulous new pop group from Chicago, Illinois, there are two brothers and a sister. Max is fifteen years old and he plays the drums. Girls like him because he has green eyes and long black hair. Wendy, 14 years old, plays the guitar. She's great! She has long blond hair and brown eyes. David is twelve years old. He has brown eyes and blond hair. He is very handsome as his brother. He's the singer. Enjoy their concert on March 17 in school. Adapted from Best Friends
  8. 8. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 8 Read the text. Choose the appropriate alternative to answer the questions, from the previous text. 29) How often does "La Periférica" leave? Each ________________ minutes. A) ten B) ninety C) eleven D) twenty 30) How is "La Periférica"? A) nice and expensive. B) expensive and comfortable. C) uncomfortable and cheaper. D) comfortable and inexpensive. 32) What's "La Periférica"? It's ______________________________. A) just a tourist bus B) the most expensive bus in Guadalupe C) a bus stop across the street from Monpik D) a bus that goes through the urban and suburban areas For some tourists who want to visit some places near San José, the capital of Costa Rica, there is a cheap and comfortable way to tour. For ¢110. "La Periférica" bus takes you in a 90 minutes trip through the urban and suburban places around the city. It’s not expensive. This bus leaves very early in the morning every 20 minutes. One can take this bus in front of the University of Costa Rica. To go to Zapote or San Fransico, take the bus across the street from Monpik’s front door. To Guadalupe, you just walk to the other side. The bus stop is around the corner and across the street. This bus is more than a mean of transportation. It’s an easy way of travelling in a short period of time visiting San José.
  9. 9. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 9 Read the text. Choose the appropriate alternative to answer the questions, according to the information above. 33) Where are Peter and Grace? In ________________________. A) the baseball field B) Time Square C) Central Park D) a hotel 34) What do Peter and Grace plan? To ________________________________. A) go to Central Park B) take a walk near the hotel C) rent boats in Time Square D) play at the baseball field with some boys 35) What do Peter and Grace do just before they get to the hotel again? They _______________. A) take a taxi B) travel in a boat C) walk in Central Park D) drink something in a coffee shop GOING TO CENTRAL PARK Peter and Grace are in a hotel. They plan an activity. They want to go out for a walk. They want to go to Central Park. That place is not near the hotel. First, they take a bus and then they take a taxi to get to that park. There, they begin to walk. Then they arrive at a baseball field and say “Hello” to some boys who are playing. A special park service rents boats to sail in the lake. Peter and Grace decide to travel by boat for few a minutes. After the boat travel, Peter wants to continue the walking to Time Square, but Grace is tired and thirsty. They decide to go to drink something to a cafeteria. Then, they take a taxi to come back to their hotel again. Adapted From “Basic English”, 1999
  10. 10. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 10 Read the dialogue. Choose the appropriate alternative to complete the sentences, from the previous dialogue. 36) A) turn B) stop C) walk D) cross 37) A) turn B) stop C) move D) direct 38) A) go B) drive C) direct D) change Situation: A person on the street wants to go to the Public Library. This person doesn’t know where it is. A: Excuse me. Where’s the Public Library? B: It’s easy. The Public Library is near…. ________________ straight ahead for a block. 36 ________________ left on the corner. 37 ________________ north for 2 blocks. The Public Library is there. 38 A: Thank you.
  11. 11. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 11 Read the text. Choose the appropriate alternative to complete the sentences, from the previous text. 39) Police officers receive a training to _____________________________. A) be very glad B) call more officers C) keep everyone in a town D) know how to solve problems of people in necessity 40) Police officers use "radios" to _____________________________. A) get help B) call women C) call men in trouble D) get special training 41) People are happy because officers help them to be _________________. A) in necessity B) in a team C) in trouble D) safe Police Officers Everybody is grateful because there are police officers. They are men and women who help to keep everyone safe in a city or town. The police in an area works as a team and help people in necessity. They go through special training so that they will know how to solve problems as quickly as possible. Police officers use special radios so that they can talk to other officers. When they see someone in trouble they can call more officers to come and help. Being a police officer is a rewarding job. The police officers know people look for them in order to find safety and guidance. Taken from McGraw Hill
  12. 12. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 12 42) The police in an area ______________________________. A) works as a group B) offers special radios C) comes to know everyone D) gives rewards to city people 43) According to the text, police officers can call _________________ to get help if a person has problems. A) everybody B) more officers C) trouble people D) women teams 44) This job of "Police Officer" ________________________________. A) isn't a risky job B) is for men and women C) isn't to solve problems of people D) is to keep everyone in the city with a special training 45) Police officers work _________________________. A) in towns and cities B) in town teams C) only in towns D) only in cities
  13. 13. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 13 Read the texts. Spanish-English Tourist Guide Available Only Weekends Bus service 222-1110 259-1030 Spanish-German Translator Letters, documents, forms For information call 382-4020 Office hours Want to go anywhere anytime? Call Jorge French-Italian Translator Good prices French/Italian spoken 222-1011 Select the appropriate alternative to complete the sentences, from the previous information. 46) If you need information about a Spanish German translator call __________________. A) 222-1110 B) 382-4020 C) 222-1011 D) 259-1030 47) If you have English tourists and want to travel on weekends ask for information to a ___________________ guide. A) French-Italian B) French-German C) Spanish-English D) Spanish-German 48) When you want to go anywhere, anytime call Jorge to get information about _____________________________. A) good prices B) Spanish-German forms C) Spanish-German tourists D) the guide available only weekends
  14. 14. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 14 Read the ads. Choose the appropriate alternative to complete the sentences, according to the previous text. 49) When you have to ____________________ something, you call "Maridos de Alquiler". A) fix B) cut C) bake D) deliver 50) "Maridos de Alquiler" has ____________________. They can fix the pipes in your house. A) plumbers B) carpenters C) electricians D) delivery people 51) If you need to change or repair closet doors, "Maridos de Alquiler" also has ___________. A) painters B) plumbers C) gardeners D) carpenters 52) "Maridos de Alquiler" has ___________________, too. They can change the wires. A) painters B) plumbers C) gardeners D) electricians "Maridos de Alquiler" Do you have any problems at home? Problems with locks, closet doors, pipes, wires in bad condition? Need painting, have leaking roofs? We have good painters, plumbers, carpenters, electricians, locksmiths, painters delivers, gardeners, etc. Call us, we do the job for you. 293-92-11 San Antonio de Belén Good prices! English Spoken.
  15. 15. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 15 Read the information. Choose the appropriate alternative to complete the sentences. 53) Is this a large ball? Yes, it is. The word "large" is a (n) ____________________ in this question. A) noun B) adverb C) adjective D) preposition 55) An elephant never talks. The word "never" is a ___________________ adverb. A) time B) place C) manner D) frequency
  16. 16. División de Control de Calidad Ujarrás / Tercer Ciclo de la E.G.B.A. 16 SOLUCIONARIO Programa: III Ciclo Convocatoria: 02–2004 Asignatura: Inglés Ujarrás Total de ítemes: 55 ÍTEM RESPUESTA ÍTEM RESPUESTA ÍTEM RESPUESTA 1. C 21. B 41. D 2. D 22. A 42. A 3. C 23. C 43. B 4. A 24. C 44. B 5. A 25. A 45. A 6. A 26. B 46. B 7. C 27. D 47. C 8. B 28. B 48. A 9. A 29. D 49. A 10. A 30. D 50. A 11. D 31. C 51. D 12. A 32. D 52. D 13. A 33. D 53. C 14. B 34. A 54. B 15. C 35. D 55. D 16. D 36. C 17. B 37. A 18. A 38. A 19. D 39. D 20. C 40. A

×