Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

ESAB in 2014.. Bedrijfspresentatie

ESAB in 2014; 110 jaar Innovatie. Vanaf de uitvinding van de electrode door Oscar Kjellberg in 1904 is ESAB een van 's werlds toonaangevende bedrijven op het gebied van las en snijtechniek.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

ESAB in 2014.. Bedrijfspresentatie

 1. 1. WAARDEn en PRESTATIES gelijk aan VERTROUWEN. ESAB biedt hoogwaardige prestaties met een hoge toegevoegde waarde, zodat de industriële fabrikant van nu elke uitdaging met vertrouwen kan aangaan.
 2. 2. INNOVATIE GEWORTELD IN ERVARING. Onze innovatieve, internationaal gerenommeerde apparatuur en oplossingen zijn ontwikkeld met de inbreng van onze klanten en samengesteld met de expertise en ervaring van een wereldwijd toonaangevende fabrikant.
 3. 3. een wereld van producten en oplossingen. ESAB is actief in bijna alle landen ter wereld, met meer dan 8600 werknemers, aanwezigheid in 47 landen en 23 productiebedrijven verspreid over de 6 continenten.
 4. 4. DE GESCHIEDENIS VAN ESAB is DE GESCHIEDENIS VAN HET LASSEN. Toen onze oprichter Oscar Kjellberg in 1904 de eerste laselektrode ter wereld had ontwikkeld, richtte hij een bedrijf op waarvan de innovaties en strenge normen een grote bijdrage hebben geleverd aan de geschiedenis van het lassen.
 5. 5. EEN EEUW VAN technologische innovatie. Een leider wordt geboren. Elektriska SvetsningsAktieBolaget (ESAB) wordt opgericht door ingenieur Oscar Kjellberg. Baanbrekende ontwikkeling. Het onderpoederlasproces wordt uitgevonden. Deze methode biedt een veelzijdige manier om grote hoeveelheden metaal snel, gelijkmatig en veilig te lassen. Kwantumsprong. Het gasbooglassen met metalen elektrode (GMAW) ofwel MIG/ MAG-lassen wordt ontwikkeld. Door de veelzijdigheid en snelheid van dit procedé groeit het uit tot de meest gebruikte industriële lasmethode. Pionier in lastoevoegmaterialen. Marathon Pac® wordt ontwikkeld: een uniek bulkvat voor massieve of fluxgevulde lasdraad. Een snelle oplossing. Het onderpoederlassen op hoge snelheid wordt ontwikkeld. Dit zorgt voor hoogwaardige lassen en een hoge productiviteit. 1904 1937 1950 1993 2010 1906 Innovatieve uitvinding. Kjellbergs unieke uitvinding wordt gepatenteerd: ‘s werelds eerste beklede laselektrode. 1944 Revolutionaire technologie. Het nieuwe TIGlasproces (booglassen in heliumatmosfeer) wordt geïntroduceerd. Het biedt meer controle over de las voor sterkere resultaten van hogere kwaliteit. 1955 Het ontstaan van plasmasnijden. De divisie Linde van Union Carbide vindt de plasmaboog voor het snijden van metalen uit. Linde wordt later L-Tec, dat uiteindelijk wordt overgenomen door ESAB. 1996 De eerste in zijn soort. De eerste wrijvingsroerlasmachine van ESAB, de SuperStir™, wordt geleverd aan Marine Aluminium of Norway. 2012 Technologie van de nieuwste generatie. ICE™, het onderpoederlasproces van de nieuwste generatie, wordt verbeterd met de toonaangevende Twin-technologie van ESAB.
 6. 6. de Colfax-relatie. In 2012 werd ESAB overgenomen door Colfax Corporation, een van ‘s werelds toonaangevende ondernemingen op het gebied van gediversifieerde industriële productie. Colfax is, net als ESAB, een onderneming die de klant centraal stelt en veel nadruk legt op voortdurende innovatie en verbetering.
 7. 7. DE VISIE VAN esab. Wij zetten ons in om een sterke internationale onderneming op te bouwen. ESAB heeft een een unieke bedrijfscultuur ontwikkeld om dit te bereiken. Alles wat we doen, doen we op een integere, respectvolle en eerlijke manier We zijn volledig toegewijd aan uitmuntendheid voor onze medewerkers en klanten We leveren consistente prestaties van wereldklasse
 8. 8. VIJF WAARDEN VORMEN DE KERN VAN ESAB. Al onze producten worden ontwikkeld aan de hand van de volgende ideeën: De klant spreekt, wij luisteren. Het beste team wint. Ononderbroken verbetering (Kaizen) is onze manier van leven. Innovatie bepaalt onze toekomst. We zijn concurrerend voor aandeelhouders vanwege onze prestaties.
 9. 9. DE KLANT SPREEKT, Wij LUISTEREN. De ‘stem van de klant’ vormt altijd het uitgangspunt voor de ontwikkeling van onze strategische plannen en maatregelen. We vragen onze klanten voortdurend om inbreng en streven ernaar hun wensen en verwachtingen te begrijpen. We gebruiken deze inzichten om producten aan te bieden die de problemen van onze klanten oplossen, waardoor we ons onderscheiden van andere bedrijven.
 10. 10. het Beste Team Wint. Teamgerichte, betrokken medewerkers zijn ons meest waardevolle bezit. We zetten ons daarom met hart en ziel in om talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden. We streven ernaar een goed team op te bouwen en medewerkers een omgeving te bieden waarin werk leidt tot oplossingen die onze klanten voordeel bieden. Ook voor ons is dit gunstig, een win-winsituatie dus!
 11. 11. VOORTDURENDE VERBETERING (Kaizen) IS ONZE MANIER VAN LEVEN. Door baanbrekende doelstellingen te formuleren en dagelijks te onderzoeken en leren, verwijderen we verspilling uit onze bedrijfsprocessen en garanderen we de hoogste kwaliteit en waarden voor onze klanten. Onze stelregel van ‘voortdurende verbetering’ betekent dat we onze producten steeds verder bijwerken. Dit is de basis van onze cultuur.
 12. 12. Innovatie BEPAALT ONZE TOEKOMST. Individuele en organisatorische creativiteit vormt de grondslag voor revolutionaire ideeën op het gebied van technologie, producten, oplossingen en processen. We geven vorm aan deze waarden door aparte oplossingen te leveren, en ontwikkelen producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren en onze klanten grote zakelijke voordelen bieden.
 13. 13. WE ZIJN CONCURREREND VOOR AANDEELHOUDERS VANWEGE ONZE Prestaties. Om voortdurend trouwe aandeelhouders aan te trekken en vast te houden, moeten we de allerbeste resultaten bereiken. Niet alleen wat betreft onze producten, maar ook op het gebied van winst, bedrijfskapitaal en cashflow. We geven vorm aan deze leefregel door hoge, maar realistische en meetbare prestatiedoelen te stellen en de gestelde doelen constant te halen. Hierdoor kunnen we onze klanten blijven voorzien van de innovatieve producten en oplossingen waar ze op rekenen.
 14. 14. TEN DIENSTE VAN INDUSTRIEËN DIE DE WERELD DIENEN. Automotive Energieopwekking Algemene productie en civiele werken Reparatie en onderhoud Transport en mobiele machines Verwerkingsindustrie Pijpleidingen Pipe mills Scheepsbouw en offshore
 15. 15. ONTWORPEN OM UIT TE BLINKEN. Snijsystemen Booglasapparatuur Handmatig plasmasnijden Gasapparatuur Persoonlijke beschermingsmiddelen Lasautomatisering Geautomatiseerd plasmasnijden Lastoevoegmaterialen
 16. 16. BOOGLASAPPARATUUR. Een serie booglasapparaten die ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid bieden. GMAW-apparatuur (MIG/MAG) n GTAW-apparatuur (TIG) n SMAW-apparatuur (BMBE/MMA) n Multiprocesapparatuur n Draadaanvoereenheden n Benodigdheden en toebehoren n
 17. 17. APPARATUUR VOOR HANDMATIG PLASMASNIJDEN. Onze pakketten en toortsen voor handmatig plasmasnijden zijn ontworpen om plasmasnijden eenvoudiger en voordeliger te maken. Alles van compacte, draagbare pakketten tot industriële systemen voor zware toepassingen n Snijdiktes van 3,2 tot 100 mm n Unieke technologie die gebruikers in staat stelt een hoge snijkwaliteit en consistentie te bereiken n Topprestaties in plasmasnijden en -gutsen n
 18. 18. SNIJSYSTEMEN. ESAB beantwoordt al meer dan 75 jaar aan de verwachtingen van klanten op het gebied van snijden. Dit heeft geleid tot een uitgebreid productassortiment voor alle CNC-snijprocessen. Optimale snijkwaliteit en -snelheden voor plasma, autogeen, laser en waterjet, afzonderlijk of gecombineerd n Voordelig, nauwkeurig autogeensnijden, de beste keuze voor dik plaatwerk van koolstofstaal n Plasmasnijsystemen met een optimale kostenbatenverhouding, hoge snelheden en nauwkeurige resultaten n Grote laser-portaalsystemen voor nauwkeurige snijresultaten op groot plaatwerk n Waterjet en gepatenteerde combinatie van waterjet en plasma voor grote werkoppervlakken n Columbus™ III - CAD/CAM software voor optimale productiviteit van CNC-snijmachines n
 19. 19. APPARATUUR VOOR GEAUTOMATISEERD PLASMASNIJDEN Krachtige oplossingen voor het verbeteren van elke gemechaniseerde snij uitdaging. Krachtige CNC’s met aanraakscherm, speciaal ontworpen voor plaatsnijden n Geïntegreerde plasmasystemen met geavanceerde functies voor stroomvoorziening en gasregeling n Robuuste plasmatoortsen met precisietoevoegmateriaal n Geïntegreerde systemen om de hoogte van de boogspanning te regelen n
 20. 20. LASAUTOMATISERING En ROBOTTECHNOLOGIE. De lasautomatiseringsoplossingen van ESAB brengen hoge kwaliteit, een hoge capaciteit en een veel hogere productie binnen bereik. Gemechaniseerd en orbitaal TIG-lassen n Robottechnologie n Besturingen en stroombronnen n Lastractoren n Laskoppen n Kolommen en gieken n Rolstellingen en positioners n Toebehoren n Transportmaterieel n Wrijvingsroerlassen n Hybride laserapparatuur n Apparatuur voor afbrandstuiklassen n
 21. 21. LASTOEVOEGMATERIALEN. Als een van ‘s werelds grootste fabrikanten van lastoevoegmaterialen leveren we beklede elektroden, gevulde lasdraden, massieve lasdraden, TIG-staven, laslamellen en fluxes voor al uw lastoepassingen. Aluminiumlegeringen n Gietijzer n Koperlegeringen n Ongelijksoortige materialen n Hardfacing n Hardfacing – Fluxes n Laaggelegeerd staal n Laaggelegeerd staal – Fluxes n Zachtstaal n Zachtstaal – Fluxes n Nikkellegeringen n Nikkellegeringen – Fluxes n Verpakking n Spoelsoorten n Roestvast en hooggelegeerd staal n Roestvast en hooggelegeerd staal – Fluxes n Titanium n
 22. 22. GASAPPARATUUR. De klanttevredenheid over onze gasapparatuur is maar liefst 99,9%. Toortsen n Regelaars n Contacttips n Staalindustrieproducten (SIP) n Benodigdheden en toebehoren n
 23. 23. PERSOONLIJKE beschermingsmiddelen. Een compleet gamma hoogwaardige beschermende kleding en uitrusting om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Helmen en hoofdbescherming n Handschoenen n Kleding n Oogbescherming n Toebehoren n
 24. 24. WERELDWIJD GECERTIFICEERD. ESAB is het eerste bedrijf ter wereld dat een allesomvattende, externe certificering heeft ontvangen voor de drie belangrijkste normen – ISO 9001, ISO 14001, en OHSAS 18001. Het milieugezondheids- en veiligheidsbeheersysteem en de certificering hebben betrekking op alle activiteiten, medewerkers en afdelingen van ESAB wereldwijd.
 25. 25. WIJ DRAGEN ZORGEN. Voor ESAB is het van groot belang dat de gezondheid en veiligheid van de mensen met wie wij werken en de omgevingen waarin zij werken worden beschermd en verbeterd. We streven ernaar om onze maatschappelijke, economische en milieuprestaties voortdurend te verbeteren. We werken aan wereld zonder arbeidsongevallen onder onze werknemersof de mensen die onze producten gebruiken. Wij geloven in het minimaliseren van milieuimpact tijdens elke levenscyclus van onze producten.
 26. 26. esab.nl facebook.com/ESAB.Global.Welding.Cutting esab.be twitter.com/ESAB_Global youtube.com/ESABGlobal

×