Kinderuitspraken

1,720 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,720
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
31
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kinderuitspraken

 1. 1. KINDERUITSPRAKEN enter
 2. 2. De meester in de klas vraagt : “ Kan iemand me vertellen wat een geheugen is? “ Bart (7) “ Ja, dat is iets waarmee je altijd alles vergeet.”
 3. 3. Jorien (6) “ Mam als je nu dood gaat, krijg ik dan jouw fiets?”
 4. 4. Een tante komt op bezoek en vraagt aan Tom (8) “ Wat eet je het liefste van al?” Zegt Tom: “’ s Morgens erwtensoep, want daar word ik zó misselijk van dat ik niet naar school hoef.”
 5. 5. Henk (6) “ Mam, ik wil een tampon voor mijn sinterklaas…” Zegt de moeder : “Wat moet jij in godsnaam met een tampon?” Zegt Henk : “ Bij de reclame op tv zeggen ze dat je daar alles mee kunt doen fietsen, zwemmen, dansen, en nog veel meer…
 6. 6. In de klas vraagt de juffrouw : “ Wat hebben olifanten, dat andere dieren niet hebben?” Oliviër (6) “ Jonge olifantjes, denk ik…”
 7. 7. Jantje (6) heeft een broertje gekregen. Hij staat te kijken in de wieg en zegt: “ Mam, ik denk dat je een oude baby In je handen hebt laten stoppen, hij heeft geen haar, geen tanden, en hij staat vol rimpels.”
 8. 8. Kathy (7) Kuikentjes komen uit een ei. babytjes uit mama’s buik. en bloemen euh..euh.. Ja ja uit de bloemenwinkel
 9. 9. Marijke (3) gaat samen met haar moeder naar oma Vraagt oma : “ Ben je met de tuut tuut gekomen ?” Marijke kijkt heel verbaasd en zegt: “ Nee, natuurlijk niet, wij zijn met de auto.”
 10. 10. Jelle (5) mag voor de eerste keer mee gaan naar de mis. Hij vraagt : “ Mam, die meneer is dat een broer van sinterklaas?” “ Nee”, zegt de moeder, “dat is een priester, waarom?” “ O”, zegt Jelle, “omdat die ook zo gekke kleren aan heeft als sinterklaas”.
 11. 11. Patrick (6) “ Mam, papa heeft juist een windje gelaten”. “ Maar nee”, zegt de vader “ dat was de deurbel”. Zegt Patrick: “ maar ik ruik de deurbel”….
 12. 12. Kees (5) is op vakantie op een kinderboerderij. De boerin zegt tegen hem: “ Als je wil mag je helpen met de koeien te melken. Zegt Kees: ”Nee, koeien zijn te groot, ik zal de kalfjes wel melken.”
 13. 13. Joost (6): “Mam, het kindje Jezus, moet wel heel veel jeuk gehad hebben.” “ Waarom,” vraagt de moeder. “ Omdat Hij met zijn blote kont in het stro lag, want toen waren er nog geen pampers hè”.
 14. 14. In de kleuterklas leren de kindjes afwassen. Na afloop krijgen ze een soort diploma, omdat ze dat zo goed gedaan hebben. Zegt Silke (5) “ Dat neem ik niet mee naar huis, want dan moet ik thuis ook afwassen”.
 15. 15. In de aardrijkskundeles vraagt de meester: “ Noem eens een land waar het altijd heel koud is.” Na enig aarzelen zegt Ronnie (7) “ Friesland”
 16. 16. Roul (4) vertelt trots aan de buurvrouw dat hij zonder zijwieltjes kan fietsen. “ En van wie heb je dat geleerd,” vraagt de buurvrouw. “ Van niemand,” zegt Roul, “ zomaar van mijn eigen hoofd geleerd”.
 17. 17. Tante Jo is op visite. Plotseling vraagt Maaike(6): “ Vindt u de koekjes lekker ?” “ Ja hoor, heel lekker.” “ Das is raar,” zegt Maaike, “ want ons mama zegt dat jij helemaal geen smaak hebt.”
 18. 18. Een monteur komt de tv maken en kijkt aandachtig op het schema. Het dochtertje van 6 jaar kijkt toe en vraagt dan : ” Meneer heb jij daarvoor geleerd?” “ Jazeker,” zegt de man. “ Waarom kijk je dan op dat papiertje!” zegt ze…
 19. 19. Groetjes Jan

×