Iniciatives arxiprestat poble nou 2012

334 views

Published on

Iniciatives basades en el nou pla pastoral de l'arxidiòcesis de Barcelona, des de les parròquies del Poblenou.

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
334
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Iniciatives arxiprestat poble nou 2012

  1. 1. CONSELL ARXIPRESTAL POBLE NOUSta. Mª del Taulat16-02-2012 Nova Evangelització.Àmbits principals d’actuació segons el Consell: DIÀLEG AMB FORMACIÓ E L MON JOVES CARITAS NOVA EV ANGELITZACIO LA P ARAULA SAGRAMENTS LITÚRGIA La Paraula: Sagraments i Litúrgia. Estudi de la Paraula oberta al barri: Bíblia per a tothom, Història de les religions, l’Art religiós, la música ... Confirmació d’adults: Fer-ne un projecte seriós i ben organitzat que ajudi als adults que volen progressar cristianament. Litúrgia amb novetats: Missa gospel, grups de cants juvenils, musica renovada i adequada als temps, ... Implicar als pares de nens de les Catequesis: Formació cristiana a la família del nen/ nena Crear grups de matrimonis que vulguin créixer plegats en l’Evangeli.
  2. 2. Joves: Implicar als joves cristians: monitors dels esplais, moviments d’església .. per tal de que coneguin l’objectiu i facin propostes i s’impliquin en noves formes i llenguatges adaptats als seus models. Crear dinàmiques de música, cants, i activitats orientades al món juvenil. Diàleg amb el món: Sortir de les Parròquies, i obrir-nos sense por al nostre entorn. Cicle de cinefòrum amb pel·lícules sobre valors cristians. Tornar a creure. Formar algú proper amb en Mn. X. Morlans per difondre el seu model a l’arxiprestat. Formació: Estimular estudis o xerrades formatives del Centre Estudis Pastorals o d’altres organitzacions. Reciclatge permanent: conferències, testimonis, etc. Caritas: Mantenir la distribució d’aliments. Desenvolupar un entorn acollidor que estimuli el diàleg. (Donar quelcom més que menjar...!)Medis, recursos i actituds: Alegres, actius i sense por a mostrar el nostre compromís amb l’Evangeli ja sigui a la feina, amb els amics i veïns, etc. Fer-nos presents com a ciutadans, als centres de barri, al centres cívics, associacions de veïns,etc., convocant iniciatives i identificant-nos com a creients. Presència activa a les xarxes socials: Obrir-nos virtualment amb l’ús dels mateixos recursos de la societat tecnològica. Coordinació de la acció en el territori, ja sigui parroquialment o arxiprestalment: Equip de laics implicats que informin i proposin accions a les Parròquies i als seus preveres. Mantenir la força arxiprestal implicant a cada consell parroquial i fer-los participar en decisions i iniciatives. Afavorir la proximitat amb qui pateix, malalts, gent gran, immigrants, .. Fer-nos sentir davant de situacions d’injustícia social.
  3. 3. Properes passes: Difondre aquestes propostes a les Parròquies i començar a treballar-ne alguna d’elles o les que es vegin en cor , amb els seus recursos i gent per fer-ho. Informar sempre a la Secretari de l’Arxiprestat d’accions i iniciatives que es van emprenent a cada Parròquia. Fer-ne una relació per àmbit, i comentar-ho a totes les reunions dels Consell Arxiprestal. Trobar un membre per Parròquia o Grup ( Litúrgia, Joves, etc.) que vulgui integrar-se en un Equip Arxiprestal , per anar coordinant el procés.INICIATIVES ARXIPRESTAT POBLE NOU 022012.docdiumenge, 19 / febrer / 2012

×