Successfully reported this slideshow.

More Related Content

Related Audiobooks

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Fitxes gincana 1r i 2n eso

  1. 1. En Dean vol ser un bon usuari de la Biblioteca pública Pompeu Fabra, però hi ha algunes coses que no les té molt clares. L’ajudem? 1. Quan parla amb els seus amics, en Dean els explica que hi ha diferents biblioteques a la seva ciutat, els diu que són biblioteques públiques i privades, però... - Podríeu dir quantes biblioteques hi ha a la ciutat de Mataró? - Què vol dir que una biblioteca és pública? 2. Avui a la tarda m’agradaria anar a la biblioteca, però no sé pas l’horari que fan. - On creieu que puc trobar aquesta informació sense necessitat de preguntar al personal bibliotecari? - L’horari és: 3. Sabríeu dir també si la biblioteca té adreça Facebook i blog? 4. D’aquest llistat, què considereu què en Dean pot fer-hi i què no? Marca amb una X:  Pujar amb l’ascensor acompanyat d’un adult  Escoltar música  Veure un documental  Baixar la rampa amb el patinet  Menjar i beure  Utilitzar els ordinadors per fer treballs amb els companys  Endur-se els documents en préstec 5. Quin servei trobeu al vestíbul, només entrar a la biblioteca? - Sense carnet de la biblioteca podem agafar documents en préstec? - Quants documents podem agafar en préstec? - Quin tipus de documents? - Durant quants dies podem tenir en préstec els documents?
  2. 2. 6. En Dean vol saber quines activitats es realitzen a la biblioteca, l’ajudem? Fes-ne un llistat: et serà útil observar els plafons informatius. 7. L’Ona, una amiga d’en Dean, li explica que ella també va a la biblioteca i li diu que la seva mare va al pis de dalt. - Sabeu dir com es diu cada àrea de la biblioteca? 8. La professora de català, ha recomanat com a lectura el llibre Coraline. En Dean ha buscat al catàleg el llibre (fent la cerca per títol) i s’ha anotat en un paper JN, que el bibliotecari ha dit que és la signatura i amb aquesta informació ho pot trobar al prestatge. - Què significa JN? - Què trobem sobre els prestatges on hi ha JN? 9. A l’àrea infantil hi ha una figura d’en Manolito Gafotas. - Quin tipus de llibres hi ha en els prestatges? - Quina signatura fan servir? 10. Aquest és el pastís de xocolata d’en Bruce Bogtrotter, un personatge del llibre Matilda. En Dean vol trobar aquest llibre, sabries trobar aquest llibre? - Com el buscaries? 11. I si vols fer un pastís com el del Bruce? En quins llibres en buscaries les receptes? - Quina signatura tenen? 12. En Dean vol aprendre a jugar a futbol, però abans vol trobar informació per saber-ne més i pregunta al personal de la biblioteca on trobar-ne. La bibliotecària li anota aquesta signatura I796.332 i li diu que ha d’anar a baix. - A quina àrea ho trobarà? - Què més podem trobar en aquesta àrea? - Hi ha premsa diària? Si consideres que sí anota’n uns quants títols:
  3. 3. 13. A en Dean li agrada la música, i concretament aquest grup. - Podríeu dir quin tipus de música és? 14. A quin tipus de música corresponen les següents signatures: CD 0 CD 1 CD 2 CD 3 CD 520 15. Buscarem al catàleg per omplir les graelles: AUTOR TÍTOL SIGNATURA 1 Stilton, Geronimo 2 Que comenci La Festa! 3 CD 722CLA 4 Insectes i aranyes
  4. 4. Ajuda aquest explorador ON ÉS LA BIBLIOTECA? a trobar el camí QUÈ POTS FER A LA BIBLIOTECA? Marqueu els dibuixos que considereu correctes:

×