Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
L’Edat Contemporànea

Jesús Vidal
CEIP RABASSA


UN SEGLE DE CANVIS POLÍTICS CONSTANTS



-La guerra de la Independència







·El 1808, les tropes de Napoleó van ...


ESPANYA DESPRÉS DE FERRAN VII



·Entre 1833 i 1868 regnà Isabel II.





·El 1873 es va proclamar la Primera Repúbl...






LA SOCIETAT I LA CULTURA D’ESPANYA EN EL
SEGLE XIX
Les ciutats van créixer molt, aparegueren els
transportes públ...





·LA PRIMERA MEITAT DEL SEGLE XX
·La Primera Guerra Mundial. Es va produir
entre 1914 i 1918. S’hi utilitzaren arme...







DE LA MEITAT DEL SEGLE XX FINS A L’ACTUALITAT
Després de les guerres mundials, s’inicià un període de
desenvolu...



AVENÇOS I PROBLEMES EN LA SOCIETAT DEL SEGLE XXI
Als països amb un nivell de vida més alt, els avenços
tecnològics ha...


ESPANYA DES DEL 1900 FINS AL 1975



Espanya no va participar en les guerres mundials.
◦ ·En els primers anys del segl...





ESPANYA DES DEL 1975 FINS A L’ACTUALITAT
El 1975, Joan Carles I va ser nomenat rei d’Espanya.
S’iniciaren una sèri...






LA SOCIETAT I LA CULTURA
En la pintura del segle
XX, destacaren, principalment, dos corrents artístics: el
cubism...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Tema 15 Repàs L'edat Contemporànea

1,186 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Tema 15 Repàs L'edat Contemporànea

 1. 1. L’Edat Contemporànea Jesús Vidal CEIP RABASSA
 2. 2.  UN SEGLE DE CANVIS POLÍTICS CONSTANTS  -La guerra de la Independència    ·El 1808, les tropes de Napoleó van envair Espanya. Aquesta invasió provocà la guerra de la Independència contra França, que acabà amb el triomf dels espanyols l’any 1814. ·El 1812, durant la guerra, s’elaborà a Cadis la primera Constitució Espanyola, ·Quan acabà la guerra de la Independència, començà el regnat de Ferran VII (1814-1833), que suposà la suspensió de tots els drets i llibertats dels ciutadans.
 3. 3.  ESPANYA DESPRÉS DE FERRAN VII  ·Entre 1833 i 1868 regnà Isabel II.   ·El 1873 es va proclamar la Primera República. La república és una forma de govern en la qual el cap de l’estat s’elegeix per votació popular. ·El 1874, tornà la monarquia amb Alfons XII i es va redactar una constitució nova.
 4. 4.    LA SOCIETAT I LA CULTURA D’ESPANYA EN EL SEGLE XIX Les ciutats van créixer molt, aparegueren els transportes públics (ferrocarrils), es feren instal·lacions d’enllumenat i, a finals de segle, arribaren a Espanya els primers automòbils, la bicicleta i el cine. En arquitectura, va destacar Antonio Gaudí
 5. 5.    ·LA PRIMERA MEITAT DEL SEGLE XX ·La Primera Guerra Mundial. Es va produir entre 1914 i 1918. S’hi utilitzaren armes noves, com ara tancs, avions, bombes... Molts territoris europeus van quedar destruïts. ·La Segona Guerra Mundial. Es produí entre 1939 i 1945. S’hi llançaren bombes atòmiques i hi hagué milions de morts.
 6. 6.     DE LA MEITAT DEL SEGLE XX FINS A L’ACTUALITAT Després de les guerres mundials, s’inicià un període de desenvolupament econòmic i social, a causa dels avenços de la ciència i de la tecnologia ·A Europa, Amèrica del Nord i Japó, la majoria de les persones tenen una bona alimentació, un bon sistema sanitari, accés a l’educació, etc., és a dir, són països amb un nivell de vida alt. ·A Àfrica, Àsia, Amèrica Central i Amèrica del Sud, moltes persones tenen dificultats per a aconseguir aliments i no tenen accés ni a l’educació ni a la sanitat, la qual cosa els converteix en països pobres.
 7. 7.   AVENÇOS I PROBLEMES EN LA SOCIETAT DEL SEGLE XXI Als països amb un nivell de vida més alt, els avenços tecnològics han permès que milloren la medicina i la higiene, la qual cosa ha fet que augmente la població. ◦ En aquests països s’han desenvolupat les comunicacions.   Les indústries han aconseguir fabricar molts productes i de manera més ràpida, i això fa que les persones compren i consumisquen més. És el que s’anomena societat de consum. El problema principal de la societat actual segueix sent el de la desigualtat que hi ha entre països rics i pobres i problemes de tipus ecològic.
 8. 8.  ESPANYA DES DEL 1900 FINS AL 1975  Espanya no va participar en les guerres mundials. ◦ ·En els primers anys del segle XX, a Espanya va regnar Alfons XIII. ◦ ·El 1931, el rei abandonà el país i s’instaurà la Segona República com una forma de govern nova.  -A Espanya, des del 1936 fins al 1939 es va produir la Guerra Civil. Quan acabà la guerra, s’instaurà una dictadura davall el comandament del general Francesc Franco. Durant aquest anys no hi hagué democràcia i no van poder existir els partits polítics ni la llibertat d’expressió.
 9. 9.    ESPANYA DES DEL 1975 FINS A L’ACTUALITAT El 1975, Joan Carles I va ser nomenat rei d’Espanya. S’iniciaren una sèrie de reformes per a instaurar la democràcia (Transició). L’any 1977 es van celebrar les primeres eleccions democràtiques ·L’any 1978, els espanyols aprovaren l’actual Constitució, que garanteix els nostres drets i les nostres llibertats, i a més reconeix la democràcia com el nostre sistema de govern.  ·El 1986, Espanya entrà a formar part de la Unió Europea.  ·L’any 2002, a Espanya, començà a utilitzar-se l’euro com a moneda única.
 10. 10.    LA SOCIETAT I LA CULTURA En la pintura del segle XX, destacaren, principalment, dos corrents artístics: el cubisme, en què va reeixir Pablo Ruiz Picasso, i el surrealisme, amb la figura destacada de Salvador Dalí. Figures com Isaac Albéniz, Enrique Granados y, sobre tot, Manuel de Falla marquen un moment molt brillant de la nostra música.

×