Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
What to Upload to SlideShare
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Boi v1.1 e

Download to read offline

Den illustrerade berättelsen om Internets historia tar greppet och berättar Internets historia ur ett Svenskt perspektiv. Hela resan från hur Internet föddes och vad TCP/IP har med saken att göra, hur det gick till när webben uppfanns och vad darkweb och filterbubblor egentligen är för något.

Serien är skapad av Jesper Wallerborg från en text av Jörgen Löwenfeldt och med stöd från Internetfonden. Hela serien är licensierad under Creative Commons Erkännande (CC BY)

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Boi v1.1 e

  1. 1. bearbetadochillustrerad avJesper Wallerborg baseradpå ”Denstoraberättelsenom internetshistoria” avJörgen Löwenfeldt BEARBETAD & ILLUSTRERAD av Jesper Wallerborg BASERAD PÅ ”Den stora berättelsen om Internets historia” av Jörgen Löwenfeldt MED STÖD FRÅN V 1.1 för läsning på elektroniska enheter
  2. 2. Vissa har velat begränsa diskussionen och styr- ningen till den tekniska infrastrukturen medan andra vill inkludera såväl innehåll som  effekter på samhället. I dagsläget finns ingen global konsensus om hur nätet ska styras.  Det råder också delade meningar om vad styr- ningen av internet bör innefatta.  Processen kan sägas pågå i tre parallella universum som alla gör anspråk på att vara den rättmätiga mittpunkten för internets styrning.  Organisationerna som ingår i dessa olika universum har dessutom kopplingar till varandra, så bilden kan inte bli annat än komplex. en organisation som bildades på initiativ av amerikanska staten 1998. ICANN:s huvuduppgift är att på en övergripande nivå koordinera internets system för unika identifierare. främst IP-adresserna och  domännamnsystemet DNS. När internet växte i betydelse  blev det intressant att etablera en tydligare politisk styrning.  Här finns breda politiska ambitioner som att tillgodose utvecklingsländernas intressen, öka tillit och användarsäkerhet samt att göra IT grönare. en global, icke-vinstdrivande organisation med ändamål att bidra till utvecklingen av internet i allmänhetens intresse. ISOC bildades, när internet fortfarande var relativt nytt, av representanter för det teknikersamfund som standardiserar och utvecklar nätet.
  3. 3. Det här är den illustrerade berättelsen om Internets svenska historia. Saknar du något? Kommentera och ge förslag på boi.entapir.se

Den illustrerade berättelsen om Internets historia tar greppet och berättar Internets historia ur ett Svenskt perspektiv. Hela resan från hur Internet föddes och vad TCP/IP har med saken att göra, hur det gick till när webben uppfanns och vad darkweb och filterbubblor egentligen är för något. Serien är skapad av Jesper Wallerborg från en text av Jörgen Löwenfeldt och med stöd från Internetfonden. Hela serien är licensierad under Creative Commons Erkännande (CC BY)

Views

Total views

3,870

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

3,672

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×