Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

1. Verhalen En Retoriek

490 views

Published on

Published in: Travel
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

1. Verhalen En Retoriek

  1. 1. 1. Verhalen en retoriek
  2. 2. “ Het beroep wordt te mooi voorgesteld, de orde vraagt een ingangsexamen”
  3. 3. BRUSSEL - De saxofoon zit in de lift in de Vlaamse muziekacademies. “ Dat is nu voor veel dwarsfluitleraars een probleem,” zegt Mariën. “Zo waren er bij ons in Lier zes leraars dwarsfluit. Intussen is daar één van moeten opstappen.”
  4. 4. “ De opties saxofoon en zang zitten de laatste jaren in de lift,” zegt Freddy Mariën. “De twee edities van het VTM-programma Idool zijn verantwoordelijk voor de verhoogde interesse voor zang. Dat de keuze voor sax de laatste tien jaar meer dan verdubbeld is, komt onder meer door de Amerikaanse president Clinton en het tekenfilmfiguurtje Lisa Simpson .” Mariën is voorzitter van VerDi, de vereniging van directeurs deeltijds kunstonderwijs muziek, woord en dans.
  5. 5. De beste verhalen gebundeld in een boek De Volkskrant en uitgeverij Pearson Education roepen iedereen op verhalen in te sturen over lessen die hen het beste zijn bijgebleven. Omdat de leerstof zo interessant of beeldend werd gebracht dat je er over tien jaar nog over kunt vertellen. De honderd beste verhalen worden gebundeld in een boek.
  6. 6. “ Vraag iemand naar de zin van het leven en hij antwoordt met het verhaal van zijn leven” (Gyorgy Konrad in Nauwgezet en Wanhopig van Wim Kayzer)

×