SlideShare a Scribd company logo

GRADE 10 TLE CSS 2nd Quarter.docx

good

1 of 7
Download to read offline
Republic of the Philippines
DEPARTMENT OF EDUCATION
Region I
Schools Division Office I Pangasinan
DISTRICT OF BUGALLON II
PORTIC INTEGRATED SCHOOL
SECOND QUARTERLY EXAMINATION
COMPUTER SYSTEM SERVICING
Grade 1O
Name: ____________________________________________________ Score: _______________
Year & Section: ____________________________________________ Date: ________________
I. Direction: Encircle the letter of the correct answer.
1. Which is the collection of the computers and related equipment that are connected so that
data can move between them?
A. Computer System B. Hardware C. Network D. Router
2. Mrs. Uy wants to have a network to their home, a private connection for her printer and
two laptops. Which of the type of connection below is the best choice for Mrs. Uy’s ?
A. LAN B. PAN C. ROUTER D. WAN
3. Why planning of cable routes in accordance with the network design is important?
A. To consider how many UTP and fiber ports is needed
B. To match the characteristics of the router to its purpose.
C. To save time and money
D. To successfully make the physical connection
4. What is the difference between coaxial cable and fiber optic cable?
A. Coaxial and optic cable has no differences in terms of features and specifications
B. Coaxial cable has a glass core at its center and surrounded by protective layers while
plastic layer and braided metal shield for the fiber optic
C. Coaxial cable transmits light rather than electronic signals while optic cable blocks any
outside interference from computers
D. Coaxial cable is commonly used by television industries while optic cable connects
networks between buildings
5. You will set-up your own Internet café, what network cable you will use to connect your
computers to a switch?
A. Coaxial B. Ethernet C. Fiber optic D. Unshielded twisted pair
6. Which of the following can be used to communicate between the workstations, servers or
hubs wirelessly?
A. LAN B. Network cable C. Network media D. Wireless LAN
7. Which among the network hardware forwards data packets between Local or Wide Area
Network groups?
A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router
8. Which of the following strengthens signals and allows then to stay clear over longer distances?
A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router
9. Which provides the physical link between your computer and the network?
A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router
10. What is the best approach for extending wireless network for laptop or other wirelessdevices?
A. Repeater B. Router C. Wireless Router D .Wireless Access Point
11. It is a device that is used to test the strength and connectivity of a particular cable.
A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool
12. Which can be used to terminate the Ethernet cables by inserting the cables wires into the
insulation-displacement connectors (IDC)?
A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool
13. Which of the following would be used after a technician crimps a connector to a UTP.
A. Cable tester B. Crimper C. Flat Scre D. Punch tool
14. What is the most important thing need to consider aside from knowing the correct tools,
equipments and testing devices for the task?
A. Know how to clean components safely
B. Know which products and supplies require special disposal procedures
C. Follow all safety guidelines to prevent injuries to yourself and others
D. Work in a safe manner to protect users and equipment
15. Which of the guidelines should be followed in using computer?
A. Correct posture for sitting at workstation
B. Ergnomic principles to avoid eye, wrist, and back strain
C. Minmizing electromagnetic radiation
D. Procedures and exercises to prevent strain and injury
16. Why should you wear PPE?
A. Because it looks cool and right C. Because it protects the tools
B. Because it is what an employer tells you to do D. Because it protects you
17-18 Refer to the exhibit. You are working in the lab and select a cable that is wired as
shown. Which connection types can successfully be made with this cable? (Choose two.)
A. Connecting a PC to a router’s console port
B. Connecting a PC to a switch at Gigabit Ethernet speeds
C. Connecting two devices with the same interface type at Fast Ethernet speeds
D. Connecting two routers together via their fast ethernet ports
E. Connecting two switches together at gigabit speeds
19. You will establish an internet connection from a computer to router, which cable wiring
option would you used?
A. Crossover cable B. Rollover cable C. Straight through cable D. V.35 cable
20. Mr. John is a small business man that runs hardware, he have been experiencing
problem with his small accounting department which he depends on to provide him with
the sales reports. Mr John wants to be able to shared information between his 7
computer stations and have on central printing area, what type of network would you
recommend to Mr. John?
A. LAN B. MAN C. SAN D. WAN
21. You are a member of a club that deals with computer networks, the club have taking a
project to build a MAN, where would this project likely to take place?
A. A small building B. Home C. Public utility D. University
22. Arrange the following Types of Networks according to their size, from largest to
smallest.
A. LAN,WAN,MAN B. MAN,LAN,WAN C. WAN, LAN, MAN D. WAN,MAN, LAN
23. Bus, ring and star topologies mostly used in the __________.
A. Internetwork B. LAN C. MAN D. WAN
24. If you want to extend your wifi connection, which are you going to use?
A. Cable B. Extender C. Modem D. Router
25. How will you know if the switch hub is defective?
A. Change the power cable C. No power light indicator of hub and port
B. Check the network cable D. Use another Hub
26. What tester will you use if network cable is not working,?
A. Backloop tester B. Cable Network Tester C. Multimeter D. Punch tool
27. What situation below describes 5s strategy?
A. Johnny still keeps the unnecessary tools and equipments in her storage
B. Kiara do the cleaning in her workspace once in a while
C. Melissa is neat and well-organized to her space area
D. Rainier always depends to their cleaner his mess
28. How will you apply 3R’s at home?
A. Dispose things you don’t want anymore like old shirts, toys or furnitures
B. Purchase products that require packaging
C. Use coffee cans, shoe boxes and other types of container to store things
D. Use disposable plastic utensils and plates to avoid washing of dishes
29.Which device allows your computer to talk to other computers over a telephone line as well as
access to the internet?
A. CD-ROM drive B. Hard Drive C. Modem D. RAM
30. What will you recommend to your trainee computer technician who created a Local Area
Network but the Network Group did not match to the different Computer?
A. I will ask him to change the Computer Name C. I will ask him to change the IP Address
B. I will ask him to unplug the Network Cable D. I will ask him to change the Network
Group to the Given Name
31-32. What two commands you are going to use to form a new binding if client information does
not agree with the DHCP client table?
A. Ipconfig C. Ipconfig /release
B. Ipconfig /all D. Ipconfig /flushdns
33 . Which one of the following can be considered to be a hardware firewall??
A. Bridge B. Hub C. Router D. Switch
34. What is the purpose of a firewall on computer networks?
A. Allow more than 4 computers to share the same Internet connection
B. Allow pictures and video to be downloaded from a camera to a computer
C. Prevent computers from overheating
D. Prevent unwanted network connections from being made
35. Which of the following steps can be used to protect your system against viruses, worms, and
other malicious software?
A. Keep Windows updates current. C. Minimize the time spent using the Web.
B. Reload application software (such as Microsoft Word) frequently. D. Set the Security from
the Firewall
36. How will you set-up the date and time of the client device system?
A. Double click the date/time and change time/date C. Go to the Bios and go to the
date/time
B. Go to control panel D. Restart the computer
37. What will you do if the client’s computer needs to change the computer name?
A. Change the IP Address
B. Right click then go to properties
C. Right click to “my computer”> properties > computer name and click change
D. Use another Hub
38. A computer must have an IP address when ________________.
A. Communicating with another computer using TCP
B. Connecting to a home network router
C. Connecting to a Wi-Fi hotspot
D. Playing media from the hard drive
39. A U.S. company requires a WAN connection used only to transfer sales data from individual
stores to the home office. All transfers will occur after business hours. The required
bandwidth for this connection is estimated to be less than 38 kbps. Which type of connection
requires the least investment for this company?
A. Analog dialup B. ISDN C. ATM D. T1 Leased Line
40. What will you do when you forgot the password of your router and want to reset your wi-fi
router?
A. Change the IP Address C. Just shutdown the computer
B. Click the small button at the back of your router D. Unplug the adapter
41. Why should you configure a unique SSID for your wireless network?
A. A unique SSID boosts wireless network data throughput
B. A unique SSID boosts wireless network range.
C. A unique SSID enables backward compatibility between 802.11g and 802.11b.
D. A unique SSID prevents access by any network device that does not have the same SSID
42. What will you click to configure the firewall security?
A. Command Prompt B. Control Panel C. Device Manager D. System& Security
43. What should you do to make your wireless local area networks more secure against
unauthorized access?
A. Disable LEAP (Lightweight Extensible Authentication Protocol)
B. Disable MAC (Media Access Control) address filtering
C. Disable SSID (service set identifier) broadcasting
D. Enable WPA (Wi-Fi Protected Access Protocol)
44. What are some of the benefits of using a firewall for your LAN?
A. Increased access to Instant Messaging C. Stricter access control to critical resources
B. Greater security to your LAN D. Both B and C
45. What links several PC’s together in a network?
A. Client B. Main Frame C. Minicomputer D. Server
46. What should be read when you used equipments for the network?
A. IP Address B. Manual Instruction C. SSID D. Voltage input
47. Mr. Barretto wants to share his printer to a network. How can you help him?
A. Connect it to the wi-fi C. Share a USB device over IP
B. Right click the on the printer and choose Sharing D. Set the printer setting
48. How will you know if the computers are connected together?
A. Go to command prompt then ping all the IP Address C. Go and search it to goggle site
B. Go to drive C. D. Just click the Network
49. Which of the reports you need to prepare to give a support document for your network
A. Floor Plan B. Manual C. Network Floor Plan D. Router manual
50. What is the key benefit of working in a network?
A. It gives security C. It's cheap
B. It strengthens business connections D. Sharing of information and resources
Prepared by:
JEREMIAH V. MACARAEG
Subject Teacher
Checked by:
JEREMIAH V. MACARAEG
Validated by: OIC-HT-1
MILDRED A. SARMIENTO
Teacher III Approved by:
ARLENE V. UNTALAN, EdD
HEIDE F. RIPARIP Principal II
ANSWER KEY
1. C 26.B
2. B 27.C
3. C 28.C
4. D 29.C
5. B 30.D
6. D 31.D
7. D 32.E
8. C 33.C
9. A 34.D
10.D 35.D
11.A 36.A OR B
12.D 37.C
13.B 38.A
14.C 39.C
15.C 40.B
16.D 41.D
17.B 42.D
18.E 43.D
19.C 44.D
20.A 45.A
21.D 46.A
22.A 47.B
23.B 48.A
24.B 49.C
25.C 59.D
Republic of the Philippines
DEPARTMENT OF EDUCATION
Region I
Schools Division Office I Pangasinan
DISTRICT OF BUGALLON II
PORTIC INTEGRATED SCHOOL
SECOND QUARTER INTERVENTION
COMPUTER SYSTEM SERVICING
Grade 1O
Name: ____________________________________________________ Score: _______________
Year & Section: ____________________________________________ Date: ________________
I. Direction: Encircle the letter of the correct answer.
1. Which is the collection of the computers and related equipment that are connected so that
data can move between them?
A. Computer System B. Hardware C. Network D. Router
2. Mrs. Uy wants to have a network to their home, a private connection for her printer and
two laptops. Which of the type of connection below is the best choice for Mrs. Uy’s ?
A. LAN B. PAN C. ROUTER D. WAN
3. Why planning of cable routes in accordance with the network design is important?
A. To consider how many UTP and fiber ports is needed
B. To match the characteristics of the router to its purpose.
C. To save time and money
D. To successfully make the physical connection
4. What is the difference between coaxial cable and fiber optic cable?
A. Coaxial and optic cable has no differences in terms of features and specifications
B. Coaxial cable has a glass core at its center and surrounded by protective layers while
plastic layer and braided metal shield for the fiber optic
C. Coaxial cable transmits light rather than electronic signals while optic cable blocks any
outside interference from computers
D. Coaxial cable is commonly used by television industries while optic cable connects
networks between buildings
5. You will set-up your own Internet café, what network cable you will use to connect your
computers to a switch?
A. Coaxial B. Ethernet C. Fiber optic D. Unshielded twisted pair
6. Which of the following can be used to communicate between the workstations, servers or
hubs wirelessly?
A. LAN B. Network cable C. Network media D. Wireless LAN
7. Which among the network hardware forwards data packets between Local or Wide Area
Network groups?
A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router
8. Which of the following strengthens signals and allows then to stay clear over longer distances?
A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router
9. Which provides the physical link between your computer and the network?
A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router
10. What is the best approach for extending wireless network for laptop or other wirelessdevices?
A. Repeater B. Router C. Wireless Router D .Wireless Access Point
11. It is a device that is used to test the strength and connectivity of a particular cable.
A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool
12. Which can be used to terminate the Ethernet cables by inserting the cables wires into the
insulation-displacement connectors (IDC)?
A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool
13. Which of the following would be used after a technician crimps a connector to a UTP.
A. Cable tester B. Crimper C. Flat Scre D. Punch tool
14. What is the most important thing need to consider aside from knowing the correct tools,
equipments and testing devices for the task?
Ad

Recommended

Computer Hardware Servicing Learner's Material Grade 10
Computer Hardware Servicing Learner's Material Grade 10Computer Hardware Servicing Learner's Material Grade 10
Computer Hardware Servicing Learner's Material Grade 10Bogs De Castro
 
K-12 Module in TLE - ICT Grade 10 [All Gradings]
K-12 Module in TLE - ICT  Grade 10 [All Gradings]K-12 Module in TLE - ICT  Grade 10 [All Gradings]
K-12 Module in TLE - ICT Grade 10 [All Gradings]Daniel Manaog
 
CSS L07 - Preparing the Installer
CSS L07 - Preparing the InstallerCSS L07 - Preparing the Installer
CSS L07 - Preparing the InstallerMarvin Bronoso
 
358111385 computer-systems-servicing-dll
358111385 computer-systems-servicing-dll358111385 computer-systems-servicing-dll
358111385 computer-systems-servicing-dllPrince Rainier
 
TLE ICT CSS 10 Cot lesson plan1
TLE ICT CSS 10 Cot lesson plan1TLE ICT CSS 10 Cot lesson plan1
TLE ICT CSS 10 Cot lesson plan1Leonel Rivas
 
Conducting test on the installed computer system
Conducting test on the installed computer systemConducting test on the installed computer system
Conducting test on the installed computer systemRachel Espino
 
CSS NC II Module : Set-up Computer Networks
CSS NC II Module : Set-up Computer NetworksCSS NC II Module : Set-up Computer Networks
CSS NC II Module : Set-up Computer NetworksEric Talamisan
 
Computer hardware servicing practice occupational health and safety procedure
Computer hardware servicing   practice occupational health and safety procedure Computer hardware servicing   practice occupational health and safety procedure
Computer hardware servicing practice occupational health and safety procedure Grayzon Gonzales, LPT
 

More Related Content

What's hot

TLE ICT 10 CSS MELC (UNOFFICIAL)
TLE ICT 10 CSS MELC (UNOFFICIAL)TLE ICT 10 CSS MELC (UNOFFICIAL)
TLE ICT 10 CSS MELC (UNOFFICIAL)Leonel Rivas
 
Configure Computer System and Network
Configure Computer System and NetworkConfigure Computer System and Network
Configure Computer System and NetworkEILLEN IVY PORTUGUEZ
 
Install computer system,devices and peripherals
Install computer system,devices and peripheralsInstall computer system,devices and peripherals
Install computer system,devices and peripheralsRaiza Janelle
 
438334418-2nd-Quarter-g12-Css.docx
438334418-2nd-Quarter-g12-Css.docx438334418-2nd-Quarter-g12-Css.docx
438334418-2nd-Quarter-g12-Css.docxJeremiahvmacaraeg
 
Tools and Equipment used in CSS NCII
Tools and Equipment used in CSS NCIITools and Equipment used in CSS NCII
Tools and Equipment used in CSS NCIIDepEd-Bataan
 
Computer hardware servicing lesson 2:Perform Mensuration And Calculation
Computer hardware servicing lesson 2:Perform Mensuration And CalculationComputer hardware servicing lesson 2:Perform Mensuration And Calculation
Computer hardware servicing lesson 2:Perform Mensuration And CalculationA J
 
ICT: Computer Hardware Services - Lesson 1 use hand tools by Je-Jireh Silva
ICT: Computer Hardware Services - Lesson 1 use hand tools by Je-Jireh SilvaICT: Computer Hardware Services - Lesson 1 use hand tools by Je-Jireh Silva
ICT: Computer Hardware Services - Lesson 1 use hand tools by Je-Jireh SilvaJe-Jireh Silva
 
Performing Computer Operations (PCO)
Performing Computer Operations (PCO)Performing Computer Operations (PCO)
Performing Computer Operations (PCO)Walden Macabuhay
 
381091947 introduction-computer-systems-servicing-nc-ii
381091947 introduction-computer-systems-servicing-nc-ii381091947 introduction-computer-systems-servicing-nc-ii
381091947 introduction-computer-systems-servicing-nc-iihantos_cute
 
Ict 9 module 3, lesson 2.1 safety precautions
Ict 9 module 3, lesson 2.1 safety precautionsIct 9 module 3, lesson 2.1 safety precautions
Ict 9 module 3, lesson 2.1 safety precautionsYonel Cadapan
 
Applying quality-standard (css)
Applying quality-standard (css)Applying quality-standard (css)
Applying quality-standard (css)Bong Bandola
 
CSS LO6 - PREPARING AND INSTALLING OPERATING SYSTEM
CSS LO6 - PREPARING AND INSTALLING OPERATING SYSTEMCSS LO6 - PREPARING AND INSTALLING OPERATING SYSTEM
CSS LO6 - PREPARING AND INSTALLING OPERATING SYSTEMMarvin Bronoso
 
DepEd TLE Computer Hardware Servicing Curriculum Guide Grade 7-10
DepEd TLE Computer Hardware Servicing Curriculum Guide Grade 7-10DepEd TLE Computer Hardware Servicing Curriculum Guide Grade 7-10
DepEd TLE Computer Hardware Servicing Curriculum Guide Grade 7-10Bogs De Castro
 
Grade-10-DLP-CSS-June 5-6.docx
Grade-10-DLP-CSS-June 5-6.docxGrade-10-DLP-CSS-June 5-6.docx
Grade-10-DLP-CSS-June 5-6.docxAngelito Villalon
 
Las ict 9 q2 week 1 & 2
Las ict 9 q2 week 1 & 2Las ict 9 q2 week 1 & 2
Las ict 9 q2 week 1 & 2Ruby Peralta
 
lesson 3; inspect and test the configured cs and network handouts
lesson 3; inspect and test the configured cs and network handoutslesson 3; inspect and test the configured cs and network handouts
lesson 3; inspect and test the configured cs and network handoutslorbz
 
Regional Diagnostic Test ICT-CSS-10.pptx
Regional Diagnostic Test ICT-CSS-10.pptxRegional Diagnostic Test ICT-CSS-10.pptx
Regional Diagnostic Test ICT-CSS-10.pptxMarkJosephFrancisco3
 
Materials, Tools, Equipment and Testing Devices
Materials, Tools, Equipment and Testing DevicesMaterials, Tools, Equipment and Testing Devices
Materials, Tools, Equipment and Testing DevicesEILLEN IVY PORTUGUEZ
 

What's hot (20)

Quarter ii css 9
Quarter ii css 9Quarter ii css 9
Quarter ii css 9
 
TLE ICT 10 CSS MELC (UNOFFICIAL)
TLE ICT 10 CSS MELC (UNOFFICIAL)TLE ICT 10 CSS MELC (UNOFFICIAL)
TLE ICT 10 CSS MELC (UNOFFICIAL)
 
Configure Computer System and Network
Configure Computer System and NetworkConfigure Computer System and Network
Configure Computer System and Network
 
Install computer system,devices and peripherals
Install computer system,devices and peripheralsInstall computer system,devices and peripherals
Install computer system,devices and peripherals
 
438334418-2nd-Quarter-g12-Css.docx
438334418-2nd-Quarter-g12-Css.docx438334418-2nd-Quarter-g12-Css.docx
438334418-2nd-Quarter-g12-Css.docx
 
Tools and Equipment used in CSS NCII
Tools and Equipment used in CSS NCIITools and Equipment used in CSS NCII
Tools and Equipment used in CSS NCII
 
Computer hardware servicing lesson 2:Perform Mensuration And Calculation
Computer hardware servicing lesson 2:Perform Mensuration And CalculationComputer hardware servicing lesson 2:Perform Mensuration And Calculation
Computer hardware servicing lesson 2:Perform Mensuration And Calculation
 
1st quarter css week 1
1st quarter css week 11st quarter css week 1
1st quarter css week 1
 
ICT: Computer Hardware Services - Lesson 1 use hand tools by Je-Jireh Silva
ICT: Computer Hardware Services - Lesson 1 use hand tools by Je-Jireh SilvaICT: Computer Hardware Services - Lesson 1 use hand tools by Je-Jireh Silva
ICT: Computer Hardware Services - Lesson 1 use hand tools by Je-Jireh Silva
 
Performing Computer Operations (PCO)
Performing Computer Operations (PCO)Performing Computer Operations (PCO)
Performing Computer Operations (PCO)
 
381091947 introduction-computer-systems-servicing-nc-ii
381091947 introduction-computer-systems-servicing-nc-ii381091947 introduction-computer-systems-servicing-nc-ii
381091947 introduction-computer-systems-servicing-nc-ii
 
Ict 9 module 3, lesson 2.1 safety precautions
Ict 9 module 3, lesson 2.1 safety precautionsIct 9 module 3, lesson 2.1 safety precautions
Ict 9 module 3, lesson 2.1 safety precautions
 
Applying quality-standard (css)
Applying quality-standard (css)Applying quality-standard (css)
Applying quality-standard (css)
 
CSS LO6 - PREPARING AND INSTALLING OPERATING SYSTEM
CSS LO6 - PREPARING AND INSTALLING OPERATING SYSTEMCSS LO6 - PREPARING AND INSTALLING OPERATING SYSTEM
CSS LO6 - PREPARING AND INSTALLING OPERATING SYSTEM
 
DepEd TLE Computer Hardware Servicing Curriculum Guide Grade 7-10
DepEd TLE Computer Hardware Servicing Curriculum Guide Grade 7-10DepEd TLE Computer Hardware Servicing Curriculum Guide Grade 7-10
DepEd TLE Computer Hardware Servicing Curriculum Guide Grade 7-10
 
Grade-10-DLP-CSS-June 5-6.docx
Grade-10-DLP-CSS-June 5-6.docxGrade-10-DLP-CSS-June 5-6.docx
Grade-10-DLP-CSS-June 5-6.docx
 
Las ict 9 q2 week 1 & 2
Las ict 9 q2 week 1 & 2Las ict 9 q2 week 1 & 2
Las ict 9 q2 week 1 & 2
 
lesson 3; inspect and test the configured cs and network handouts
lesson 3; inspect and test the configured cs and network handoutslesson 3; inspect and test the configured cs and network handouts
lesson 3; inspect and test the configured cs and network handouts
 
Regional Diagnostic Test ICT-CSS-10.pptx
Regional Diagnostic Test ICT-CSS-10.pptxRegional Diagnostic Test ICT-CSS-10.pptx
Regional Diagnostic Test ICT-CSS-10.pptx
 
Materials, Tools, Equipment and Testing Devices
Materials, Tools, Equipment and Testing DevicesMaterials, Tools, Equipment and Testing Devices
Materials, Tools, Equipment and Testing Devices
 

Similar to GRADE 10 TLE CSS 2nd Quarter.docx

Questions 1 to 20 Select the best answer to each question. Note t.docx
Questions 1 to 20 Select the best answer to each question. Note t.docxQuestions 1 to 20 Select the best answer to each question. Note t.docx
Questions 1 to 20 Select the best answer to each question. Note t.docxrudybinks
 
LESSON-EXEMPLAR GRADE 9.docx
LESSON-EXEMPLAR GRADE 9.docxLESSON-EXEMPLAR GRADE 9.docx
LESSON-EXEMPLAR GRADE 9.docxVengieMejos1
 
JSS3 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
JSS3 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)JSS3 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
JSS3 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)Ejiro Ndifereke
 
Cd ict-worksheet-la3-form-4
Cd ict-worksheet-la3-form-4Cd ict-worksheet-la3-form-4
Cd ict-worksheet-la3-form-4cikgushaharizan
 
1. With a USB keyboard, youll be able to enter commands as soon as.docx
1. With a USB keyboard, youll be able to enter commands as soon as.docx1. With a USB keyboard, youll be able to enter commands as soon as.docx
1. With a USB keyboard, youll be able to enter commands as soon as.docxelliotkimberlee
 
1)   In which era were only the U.S. government, colleges, and unive.docx
1)   In which era were only the U.S. government, colleges, and unive.docx1)   In which era were only the U.S. government, colleges, and unive.docx
1)   In which era were only the U.S. government, colleges, and unive.docxcorbing9ttj
 
Challenge Examination1) In which era were only the U.S. government.docx
Challenge Examination1) In which era were only the U.S. government.docxChallenge Examination1) In which era were only the U.S. government.docx
Challenge Examination1) In which era were only the U.S. government.docxsleeperharwell
 
Modul 1-sample-test
Modul 1-sample-testModul 1-sample-test
Modul 1-sample-teststacio
 
Peripherals and Ports
Peripherals and PortsPeripherals and Ports
Peripherals and PortsBryan Corpuz
 
REVIEW FINAL STUDY GUIDEQuestion 1 A _____ is used in large en.docx
REVIEW FINAL STUDY GUIDEQuestion 1 A _____ is used in large en.docxREVIEW FINAL STUDY GUIDEQuestion 1 A _____ is used in large en.docx
REVIEW FINAL STUDY GUIDEQuestion 1 A _____ is used in large en.docxjoellemurphey
 
JS3 COMPUTER STUDIES FIRST TERM C.A 2
JS3 COMPUTER STUDIES FIRST TERM C.A 2JS3 COMPUTER STUDIES FIRST TERM C.A 2
JS3 COMPUTER STUDIES FIRST TERM C.A 2Ejiro Ndifereke
 
SS3 DATA PROCESSING EXAMINATION (FIRST TERM)
SS3 DATA PROCESSING EXAMINATION (FIRST TERM)SS3 DATA PROCESSING EXAMINATION (FIRST TERM)
SS3 DATA PROCESSING EXAMINATION (FIRST TERM)Ejiro Ndifereke
 
Computer Networking Multiple Choice Questions
Computer Networking Multiple Choice QuestionsComputer Networking Multiple Choice Questions
Computer Networking Multiple Choice QuestionsAbhishek Jaguessar
 
資管所網路補充考卷(適用交大、政大、中山、成大)
資管所網路補充考卷(適用交大、政大、中山、成大)資管所網路補充考卷(適用交大、政大、中山、成大)
資管所網路補充考卷(適用交大、政大、中山、成大)逸 張
 
Computer Worksheet Class 8 with answers
Computer Worksheet Class 8 with answersComputer Worksheet Class 8 with answers
Computer Worksheet Class 8 with answersAlithea Barbosa
 
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020tadeseguchi
 
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020tadeseguchi
 
JSS2 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
JSS2 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)JSS2 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
JSS2 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)Ejiro Ndifereke
 

Similar to GRADE 10 TLE CSS 2nd Quarter.docx (20)

Mod3-LITE-Micarandayo.pdf
Mod3-LITE-Micarandayo.pdfMod3-LITE-Micarandayo.pdf
Mod3-LITE-Micarandayo.pdf
 
Questions 1 to 20 Select the best answer to each question. Note t.docx
Questions 1 to 20 Select the best answer to each question. Note t.docxQuestions 1 to 20 Select the best answer to each question. Note t.docx
Questions 1 to 20 Select the best answer to each question. Note t.docx
 
LESSON-EXEMPLAR GRADE 9.docx
LESSON-EXEMPLAR GRADE 9.docxLESSON-EXEMPLAR GRADE 9.docx
LESSON-EXEMPLAR GRADE 9.docx
 
Midterm exam-css
Midterm exam-cssMidterm exam-css
Midterm exam-css
 
JSS3 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
JSS3 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)JSS3 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
JSS3 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
 
Cd ict-worksheet-la3-form-4
Cd ict-worksheet-la3-form-4Cd ict-worksheet-la3-form-4
Cd ict-worksheet-la3-form-4
 
1. With a USB keyboard, youll be able to enter commands as soon as.docx
1. With a USB keyboard, youll be able to enter commands as soon as.docx1. With a USB keyboard, youll be able to enter commands as soon as.docx
1. With a USB keyboard, youll be able to enter commands as soon as.docx
 
1)   In which era were only the U.S. government, colleges, and unive.docx
1)   In which era were only the U.S. government, colleges, and unive.docx1)   In which era were only the U.S. government, colleges, and unive.docx
1)   In which era were only the U.S. government, colleges, and unive.docx
 
Challenge Examination1) In which era were only the U.S. government.docx
Challenge Examination1) In which era were only the U.S. government.docxChallenge Examination1) In which era were only the U.S. government.docx
Challenge Examination1) In which era were only the U.S. government.docx
 
Modul 1-sample-test
Modul 1-sample-testModul 1-sample-test
Modul 1-sample-test
 
Peripherals and Ports
Peripherals and PortsPeripherals and Ports
Peripherals and Ports
 
REVIEW FINAL STUDY GUIDEQuestion 1 A _____ is used in large en.docx
REVIEW FINAL STUDY GUIDEQuestion 1 A _____ is used in large en.docxREVIEW FINAL STUDY GUIDEQuestion 1 A _____ is used in large en.docx
REVIEW FINAL STUDY GUIDEQuestion 1 A _____ is used in large en.docx
 
JS3 COMPUTER STUDIES FIRST TERM C.A 2
JS3 COMPUTER STUDIES FIRST TERM C.A 2JS3 COMPUTER STUDIES FIRST TERM C.A 2
JS3 COMPUTER STUDIES FIRST TERM C.A 2
 
SS3 DATA PROCESSING EXAMINATION (FIRST TERM)
SS3 DATA PROCESSING EXAMINATION (FIRST TERM)SS3 DATA PROCESSING EXAMINATION (FIRST TERM)
SS3 DATA PROCESSING EXAMINATION (FIRST TERM)
 
Computer Networking Multiple Choice Questions
Computer Networking Multiple Choice QuestionsComputer Networking Multiple Choice Questions
Computer Networking Multiple Choice Questions
 
資管所網路補充考卷(適用交大、政大、中山、成大)
資管所網路補充考卷(適用交大、政大、中山、成大)資管所網路補充考卷(適用交大、政大、中山、成大)
資管所網路補充考卷(適用交大、政大、中山、成大)
 
Computer Worksheet Class 8 with answers
Computer Worksheet Class 8 with answersComputer Worksheet Class 8 with answers
Computer Worksheet Class 8 with answers
 
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
 
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
200+ [updated] computer networking mc qs and answers 2020
 
JSS2 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
JSS2 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)JSS2 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
JSS2 COMPUTER STUDIES EXAMINATION (FIRST TERM)
 

More from Jeremiahvmacaraeg

More from Jeremiahvmacaraeg (20)

WLP_Q4_G7-G10.docx
WLP_Q4_G7-G10.docxWLP_Q4_G7-G10.docx
WLP_Q4_G7-G10.docx
 
TLE-AGRI6-Q1-M7-1.pdf
TLE-AGRI6-Q1-M7-1.pdfTLE-AGRI6-Q1-M7-1.pdf
TLE-AGRI6-Q1-M7-1.pdf
 
BSP-Parent-Consent.docx
BSP-Parent-Consent.docxBSP-Parent-Consent.docx
BSP-Parent-Consent.docx
 
doc (1).pdf
doc (1).pdfdoc (1).pdf
doc (1).pdf
 
BOW in AP (1).pdf
BOW in AP (1).pdfBOW in AP (1).pdf
BOW in AP (1).pdf
 
BOW-I-ESP.docx
BOW-I-ESP.docxBOW-I-ESP.docx
BOW-I-ESP.docx
 
421543902-BUDGET-OF-WORK-ICT-GRADE-10.docx
421543902-BUDGET-OF-WORK-ICT-GRADE-10.docx421543902-BUDGET-OF-WORK-ICT-GRADE-10.docx
421543902-BUDGET-OF-WORK-ICT-GRADE-10.docx
 
Classroom_Assessment_Techniques.ppt
Classroom_Assessment_Techniques.pptClassroom_Assessment_Techniques.ppt
Classroom_Assessment_Techniques.ppt
 
ijrar_issue_20543888.pdf
ijrar_issue_20543888.pdfijrar_issue_20543888.pdf
ijrar_issue_20543888.pdf
 
grade 12 INtro 2ND qUARTER EXAM.docx
grade 12 INtro   2ND qUARTER EXAM.docxgrade 12 INtro   2ND qUARTER EXAM.docx
grade 12 INtro 2ND qUARTER EXAM.docx
 
AP-7-edited.docx
AP-7-edited.docxAP-7-edited.docx
AP-7-edited.docx
 
grade 12 INtro 2ND qUARTER EXAM.docx
grade 12 INtro   2ND qUARTER EXAM.docxgrade 12 INtro   2ND qUARTER EXAM.docx
grade 12 INtro 2ND qUARTER EXAM.docx
 
GRADE 10 TLE CSS 1ST.docx
GRADE 10 TLE CSS  1ST.docxGRADE 10 TLE CSS  1ST.docx
GRADE 10 TLE CSS 1ST.docx
 
mapeh-9-2nd-quarter.docx
mapeh-9-2nd-quarter.docxmapeh-9-2nd-quarter.docx
mapeh-9-2nd-quarter.docx
 
Campfire-Script-and-Flow-of-Program.docx
Campfire-Script-and-Flow-of-Program.docxCampfire-Script-and-Flow-of-Program.docx
Campfire-Script-and-Flow-of-Program.docx
 
PORTIC IS TARP.pptx
PORTIC IS TARP.pptxPORTIC IS TARP.pptx
PORTIC IS TARP.pptx
 
AP-7-edited.docx
AP-7-edited.docxAP-7-edited.docx
AP-7-edited.docx
 
schoolgoverningcouncil-140227230331-phpapp02 (1).pdf
schoolgoverningcouncil-140227230331-phpapp02 (1).pdfschoolgoverningcouncil-140227230331-phpapp02 (1).pdf
schoolgoverningcouncil-140227230331-phpapp02 (1).pdf
 
_MILDRED_ SDO1-LDM2-PORTFOLIO.pptx
_MILDRED_ SDO1-LDM2-PORTFOLIO.pptx_MILDRED_ SDO1-LDM2-PORTFOLIO.pptx
_MILDRED_ SDO1-LDM2-PORTFOLIO.pptx
 
SDO1-LDM2-PORTFOLIO-IMELDA S. DELA CRUZ.pptx
SDO1-LDM2-PORTFOLIO-IMELDA S. DELA CRUZ.pptxSDO1-LDM2-PORTFOLIO-IMELDA S. DELA CRUZ.pptx
SDO1-LDM2-PORTFOLIO-IMELDA S. DELA CRUZ.pptx
 

Recently uploaded

PMAI PM24 International Conference Program Schedule
PMAI PM24 International Conference Program SchedulePMAI PM24 International Conference Program Schedule
PMAI PM24 International Conference Program Schedulenissamant
 
Trading standards: How exposure to global trade shapes our living standards
Trading standards: How exposure to global trade shapes our living standardsTrading standards: How exposure to global trade shapes our living standards
Trading standards: How exposure to global trade shapes our living standardsResolutionFoundation
 
Item # 4 - Community Improvement Grant Awards
Item # 4 - Community Improvement Grant AwardsItem # 4 - Community Improvement Grant Awards
Item # 4 - Community Improvement Grant Awardsahcitycouncil
 
Lecture Presentation on Project Proposal
Lecture Presentation on Project ProposalLecture Presentation on Project Proposal
Lecture Presentation on Project ProposalJo Balucanag - Bitonio
 
Central Winds Park Pickleball Instructional Programs Agreement
Central Winds Park Pickleball Instructional Programs AgreementCentral Winds Park Pickleball Instructional Programs Agreement
Central Winds Park Pickleball Instructional Programs AgreementVictoriaColangelo
 
PM International Conference 24 Poster Template
PM International Conference 24 Poster TemplatePM International Conference 24 Poster Template
PM International Conference 24 Poster Templatenissamant
 
Presentation of the European Youth Foundation
Presentation of the European Youth FoundationPresentation of the European Youth Foundation
Presentation of the European Youth FoundationEuropeanYouthFoundation
 
IEF Energy Outlooks Comparison Report-2024
IEF Energy Outlooks Comparison Report-2024IEF Energy Outlooks Comparison Report-2024
IEF Energy Outlooks Comparison Report-2024Energy for One World
 
2023 Winter Springs Water and Wastewater Rate Study Presentation
2023 Winter Springs Water and Wastewater Rate Study Presentation2023 Winter Springs Water and Wastewater Rate Study Presentation
2023 Winter Springs Water and Wastewater Rate Study PresentationVictoriaColangelo
 
Vertical Integration Webinar Presentation-Regions4.pptx
Vertical Integration Webinar Presentation-Regions4.pptxVertical Integration Webinar Presentation-Regions4.pptx
Vertical Integration Webinar Presentation-Regions4.pptxNAP Global Network
 
UN Summit of the Future: Draft Outcome Document
UN Summit of the Future: Draft Outcome DocumentUN Summit of the Future: Draft Outcome Document
UN Summit of the Future: Draft Outcome DocumentEnergy for One World
 
MPA Lecture on Stakeholder Analysis.pptx
MPA Lecture on Stakeholder Analysis.pptxMPA Lecture on Stakeholder Analysis.pptx
MPA Lecture on Stakeholder Analysis.pptxJo Balucanag - Bitonio
 
Vertical Integration Webinar Presentation - NAPGN.pptx
Vertical Integration Webinar Presentation - NAPGN.pptxVertical Integration Webinar Presentation - NAPGN.pptx
Vertical Integration Webinar Presentation - NAPGN.pptxNAP Global Network
 
PM 24: TENTATIVE TECHNICAL PROGRAM STRUCTURE
PM 24: TENTATIVE TECHNICAL PROGRAM STRUCTUREPM 24: TENTATIVE TECHNICAL PROGRAM STRUCTURE
PM 24: TENTATIVE TECHNICAL PROGRAM STRUCTUREnissamant
 
PMAI PM24: Guidelines for the Poster Presentation
PMAI PM24: Guidelines for the Poster PresentationPMAI PM24: Guidelines for the Poster Presentation
PMAI PM24: Guidelines for the Poster Presentationnissamant
 
Monroe Downtown Master Plan Public Meeting 2 Presentation
Monroe Downtown Master Plan Public Meeting 2 PresentationMonroe Downtown Master Plan Public Meeting 2 Presentation
Monroe Downtown Master Plan Public Meeting 2 Presentationabbystainfield
 
Observance of the International Mother Language Day (IMLD) 2024.pdf
Observance of the International Mother Language Day (IMLD) 2024.pdfObservance of the International Mother Language Day (IMLD) 2024.pdf
Observance of the International Mother Language Day (IMLD) 2024.pdfChristina Parmionova
 
How to upgrade EU benchmarking in Fundamentals: the case of judicial reform i...
How to upgrade EU benchmarking in Fundamentals: the case of judicial reform i...How to upgrade EU benchmarking in Fundamentals: the case of judicial reform i...
How to upgrade EU benchmarking in Fundamentals: the case of judicial reform i...Centre of Policy and Legal Reform
 

Recently uploaded (20)

PMAI PM24 International Conference Program Schedule
PMAI PM24 International Conference Program SchedulePMAI PM24 International Conference Program Schedule
PMAI PM24 International Conference Program Schedule
 
Rahil Foundation
Rahil Foundation Rahil Foundation
Rahil Foundation
 
Trading standards: How exposure to global trade shapes our living standards
Trading standards: How exposure to global trade shapes our living standardsTrading standards: How exposure to global trade shapes our living standards
Trading standards: How exposure to global trade shapes our living standards
 
Item # 4 - Community Improvement Grant Awards
Item # 4 - Community Improvement Grant AwardsItem # 4 - Community Improvement Grant Awards
Item # 4 - Community Improvement Grant Awards
 
Lecture Presentation on Project Proposal
Lecture Presentation on Project ProposalLecture Presentation on Project Proposal
Lecture Presentation on Project Proposal
 
Central Winds Park Pickleball Instructional Programs Agreement
Central Winds Park Pickleball Instructional Programs AgreementCentral Winds Park Pickleball Instructional Programs Agreement
Central Winds Park Pickleball Instructional Programs Agreement
 
PM International Conference 24 Poster Template
PM International Conference 24 Poster TemplatePM International Conference 24 Poster Template
PM International Conference 24 Poster Template
 
Presentation of the European Youth Foundation
Presentation of the European Youth FoundationPresentation of the European Youth Foundation
Presentation of the European Youth Foundation
 
IEF Energy Outlooks Comparison Report-2024
IEF Energy Outlooks Comparison Report-2024IEF Energy Outlooks Comparison Report-2024
IEF Energy Outlooks Comparison Report-2024
 
2023 Winter Springs Water and Wastewater Rate Study Presentation
2023 Winter Springs Water and Wastewater Rate Study Presentation2023 Winter Springs Water and Wastewater Rate Study Presentation
2023 Winter Springs Water and Wastewater Rate Study Presentation
 
Revised Investigative Report on City Officials
Revised Investigative Report on City OfficialsRevised Investigative Report on City Officials
Revised Investigative Report on City Officials
 
Vertical Integration Webinar Presentation-Regions4.pptx
Vertical Integration Webinar Presentation-Regions4.pptxVertical Integration Webinar Presentation-Regions4.pptx
Vertical Integration Webinar Presentation-Regions4.pptx
 
UN Summit of the Future: Draft Outcome Document
UN Summit of the Future: Draft Outcome DocumentUN Summit of the Future: Draft Outcome Document
UN Summit of the Future: Draft Outcome Document
 
MPA Lecture on Stakeholder Analysis.pptx
MPA Lecture on Stakeholder Analysis.pptxMPA Lecture on Stakeholder Analysis.pptx
MPA Lecture on Stakeholder Analysis.pptx
 
Vertical Integration Webinar Presentation - NAPGN.pptx
Vertical Integration Webinar Presentation - NAPGN.pptxVertical Integration Webinar Presentation - NAPGN.pptx
Vertical Integration Webinar Presentation - NAPGN.pptx
 
PM 24: TENTATIVE TECHNICAL PROGRAM STRUCTURE
PM 24: TENTATIVE TECHNICAL PROGRAM STRUCTUREPM 24: TENTATIVE TECHNICAL PROGRAM STRUCTURE
PM 24: TENTATIVE TECHNICAL PROGRAM STRUCTURE
 
PMAI PM24: Guidelines for the Poster Presentation
PMAI PM24: Guidelines for the Poster PresentationPMAI PM24: Guidelines for the Poster Presentation
PMAI PM24: Guidelines for the Poster Presentation
 
Monroe Downtown Master Plan Public Meeting 2 Presentation
Monroe Downtown Master Plan Public Meeting 2 PresentationMonroe Downtown Master Plan Public Meeting 2 Presentation
Monroe Downtown Master Plan Public Meeting 2 Presentation
 
Observance of the International Mother Language Day (IMLD) 2024.pdf
Observance of the International Mother Language Day (IMLD) 2024.pdfObservance of the International Mother Language Day (IMLD) 2024.pdf
Observance of the International Mother Language Day (IMLD) 2024.pdf
 
How to upgrade EU benchmarking in Fundamentals: the case of judicial reform i...
How to upgrade EU benchmarking in Fundamentals: the case of judicial reform i...How to upgrade EU benchmarking in Fundamentals: the case of judicial reform i...
How to upgrade EU benchmarking in Fundamentals: the case of judicial reform i...
 

GRADE 10 TLE CSS 2nd Quarter.docx

  • 1. Republic of the Philippines DEPARTMENT OF EDUCATION Region I Schools Division Office I Pangasinan DISTRICT OF BUGALLON II PORTIC INTEGRATED SCHOOL SECOND QUARTERLY EXAMINATION COMPUTER SYSTEM SERVICING Grade 1O Name: ____________________________________________________ Score: _______________ Year & Section: ____________________________________________ Date: ________________ I. Direction: Encircle the letter of the correct answer. 1. Which is the collection of the computers and related equipment that are connected so that data can move between them? A. Computer System B. Hardware C. Network D. Router 2. Mrs. Uy wants to have a network to their home, a private connection for her printer and two laptops. Which of the type of connection below is the best choice for Mrs. Uy’s ? A. LAN B. PAN C. ROUTER D. WAN 3. Why planning of cable routes in accordance with the network design is important? A. To consider how many UTP and fiber ports is needed B. To match the characteristics of the router to its purpose. C. To save time and money D. To successfully make the physical connection 4. What is the difference between coaxial cable and fiber optic cable? A. Coaxial and optic cable has no differences in terms of features and specifications B. Coaxial cable has a glass core at its center and surrounded by protective layers while plastic layer and braided metal shield for the fiber optic C. Coaxial cable transmits light rather than electronic signals while optic cable blocks any outside interference from computers D. Coaxial cable is commonly used by television industries while optic cable connects networks between buildings 5. You will set-up your own Internet café, what network cable you will use to connect your computers to a switch? A. Coaxial B. Ethernet C. Fiber optic D. Unshielded twisted pair 6. Which of the following can be used to communicate between the workstations, servers or hubs wirelessly? A. LAN B. Network cable C. Network media D. Wireless LAN 7. Which among the network hardware forwards data packets between Local or Wide Area Network groups? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 8. Which of the following strengthens signals and allows then to stay clear over longer distances? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 9. Which provides the physical link between your computer and the network? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 10. What is the best approach for extending wireless network for laptop or other wirelessdevices? A. Repeater B. Router C. Wireless Router D .Wireless Access Point 11. It is a device that is used to test the strength and connectivity of a particular cable. A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool 12. Which can be used to terminate the Ethernet cables by inserting the cables wires into the insulation-displacement connectors (IDC)? A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool 13. Which of the following would be used after a technician crimps a connector to a UTP. A. Cable tester B. Crimper C. Flat Scre D. Punch tool 14. What is the most important thing need to consider aside from knowing the correct tools, equipments and testing devices for the task? A. Know how to clean components safely B. Know which products and supplies require special disposal procedures
  • 2. C. Follow all safety guidelines to prevent injuries to yourself and others D. Work in a safe manner to protect users and equipment 15. Which of the guidelines should be followed in using computer? A. Correct posture for sitting at workstation B. Ergnomic principles to avoid eye, wrist, and back strain C. Minmizing electromagnetic radiation D. Procedures and exercises to prevent strain and injury 16. Why should you wear PPE? A. Because it looks cool and right C. Because it protects the tools B. Because it is what an employer tells you to do D. Because it protects you 17-18 Refer to the exhibit. You are working in the lab and select a cable that is wired as shown. Which connection types can successfully be made with this cable? (Choose two.) A. Connecting a PC to a router’s console port B. Connecting a PC to a switch at Gigabit Ethernet speeds C. Connecting two devices with the same interface type at Fast Ethernet speeds D. Connecting two routers together via their fast ethernet ports E. Connecting two switches together at gigabit speeds 19. You will establish an internet connection from a computer to router, which cable wiring option would you used? A. Crossover cable B. Rollover cable C. Straight through cable D. V.35 cable 20. Mr. John is a small business man that runs hardware, he have been experiencing problem with his small accounting department which he depends on to provide him with the sales reports. Mr John wants to be able to shared information between his 7 computer stations and have on central printing area, what type of network would you recommend to Mr. John? A. LAN B. MAN C. SAN D. WAN 21. You are a member of a club that deals with computer networks, the club have taking a project to build a MAN, where would this project likely to take place? A. A small building B. Home C. Public utility D. University 22. Arrange the following Types of Networks according to their size, from largest to smallest. A. LAN,WAN,MAN B. MAN,LAN,WAN C. WAN, LAN, MAN D. WAN,MAN, LAN 23. Bus, ring and star topologies mostly used in the __________. A. Internetwork B. LAN C. MAN D. WAN 24. If you want to extend your wifi connection, which are you going to use? A. Cable B. Extender C. Modem D. Router 25. How will you know if the switch hub is defective? A. Change the power cable C. No power light indicator of hub and port B. Check the network cable D. Use another Hub 26. What tester will you use if network cable is not working,? A. Backloop tester B. Cable Network Tester C. Multimeter D. Punch tool 27. What situation below describes 5s strategy? A. Johnny still keeps the unnecessary tools and equipments in her storage B. Kiara do the cleaning in her workspace once in a while C. Melissa is neat and well-organized to her space area D. Rainier always depends to their cleaner his mess 28. How will you apply 3R’s at home? A. Dispose things you don’t want anymore like old shirts, toys or furnitures B. Purchase products that require packaging C. Use coffee cans, shoe boxes and other types of container to store things D. Use disposable plastic utensils and plates to avoid washing of dishes 29.Which device allows your computer to talk to other computers over a telephone line as well as access to the internet? A. CD-ROM drive B. Hard Drive C. Modem D. RAM 30. What will you recommend to your trainee computer technician who created a Local Area Network but the Network Group did not match to the different Computer? A. I will ask him to change the Computer Name C. I will ask him to change the IP Address B. I will ask him to unplug the Network Cable D. I will ask him to change the Network Group to the Given Name
  • 3. 31-32. What two commands you are going to use to form a new binding if client information does not agree with the DHCP client table? A. Ipconfig C. Ipconfig /release B. Ipconfig /all D. Ipconfig /flushdns 33 . Which one of the following can be considered to be a hardware firewall?? A. Bridge B. Hub C. Router D. Switch 34. What is the purpose of a firewall on computer networks? A. Allow more than 4 computers to share the same Internet connection B. Allow pictures and video to be downloaded from a camera to a computer C. Prevent computers from overheating D. Prevent unwanted network connections from being made 35. Which of the following steps can be used to protect your system against viruses, worms, and other malicious software? A. Keep Windows updates current. C. Minimize the time spent using the Web. B. Reload application software (such as Microsoft Word) frequently. D. Set the Security from the Firewall 36. How will you set-up the date and time of the client device system? A. Double click the date/time and change time/date C. Go to the Bios and go to the date/time B. Go to control panel D. Restart the computer 37. What will you do if the client’s computer needs to change the computer name? A. Change the IP Address B. Right click then go to properties C. Right click to “my computer”> properties > computer name and click change D. Use another Hub 38. A computer must have an IP address when ________________. A. Communicating with another computer using TCP B. Connecting to a home network router C. Connecting to a Wi-Fi hotspot D. Playing media from the hard drive 39. A U.S. company requires a WAN connection used only to transfer sales data from individual stores to the home office. All transfers will occur after business hours. The required bandwidth for this connection is estimated to be less than 38 kbps. Which type of connection requires the least investment for this company? A. Analog dialup B. ISDN C. ATM D. T1 Leased Line 40. What will you do when you forgot the password of your router and want to reset your wi-fi router? A. Change the IP Address C. Just shutdown the computer B. Click the small button at the back of your router D. Unplug the adapter 41. Why should you configure a unique SSID for your wireless network? A. A unique SSID boosts wireless network data throughput B. A unique SSID boosts wireless network range. C. A unique SSID enables backward compatibility between 802.11g and 802.11b. D. A unique SSID prevents access by any network device that does not have the same SSID 42. What will you click to configure the firewall security? A. Command Prompt B. Control Panel C. Device Manager D. System& Security 43. What should you do to make your wireless local area networks more secure against unauthorized access? A. Disable LEAP (Lightweight Extensible Authentication Protocol) B. Disable MAC (Media Access Control) address filtering C. Disable SSID (service set identifier) broadcasting D. Enable WPA (Wi-Fi Protected Access Protocol) 44. What are some of the benefits of using a firewall for your LAN? A. Increased access to Instant Messaging C. Stricter access control to critical resources B. Greater security to your LAN D. Both B and C 45. What links several PC’s together in a network? A. Client B. Main Frame C. Minicomputer D. Server 46. What should be read when you used equipments for the network? A. IP Address B. Manual Instruction C. SSID D. Voltage input 47. Mr. Barretto wants to share his printer to a network. How can you help him? A. Connect it to the wi-fi C. Share a USB device over IP
  • 4. B. Right click the on the printer and choose Sharing D. Set the printer setting 48. How will you know if the computers are connected together? A. Go to command prompt then ping all the IP Address C. Go and search it to goggle site B. Go to drive C. D. Just click the Network 49. Which of the reports you need to prepare to give a support document for your network A. Floor Plan B. Manual C. Network Floor Plan D. Router manual 50. What is the key benefit of working in a network? A. It gives security C. It's cheap B. It strengthens business connections D. Sharing of information and resources Prepared by: JEREMIAH V. MACARAEG Subject Teacher Checked by: JEREMIAH V. MACARAEG Validated by: OIC-HT-1 MILDRED A. SARMIENTO Teacher III Approved by: ARLENE V. UNTALAN, EdD HEIDE F. RIPARIP Principal II
  • 5. ANSWER KEY 1. C 26.B 2. B 27.C 3. C 28.C 4. D 29.C 5. B 30.D 6. D 31.D 7. D 32.E 8. C 33.C 9. A 34.D 10.D 35.D 11.A 36.A OR B 12.D 37.C 13.B 38.A 14.C 39.C 15.C 40.B 16.D 41.D 17.B 42.D 18.E 43.D 19.C 44.D 20.A 45.A 21.D 46.A 22.A 47.B 23.B 48.A 24.B 49.C 25.C 59.D
  • 6. Republic of the Philippines DEPARTMENT OF EDUCATION Region I Schools Division Office I Pangasinan DISTRICT OF BUGALLON II PORTIC INTEGRATED SCHOOL SECOND QUARTER INTERVENTION COMPUTER SYSTEM SERVICING Grade 1O Name: ____________________________________________________ Score: _______________ Year & Section: ____________________________________________ Date: ________________ I. Direction: Encircle the letter of the correct answer. 1. Which is the collection of the computers and related equipment that are connected so that data can move between them? A. Computer System B. Hardware C. Network D. Router 2. Mrs. Uy wants to have a network to their home, a private connection for her printer and two laptops. Which of the type of connection below is the best choice for Mrs. Uy’s ? A. LAN B. PAN C. ROUTER D. WAN 3. Why planning of cable routes in accordance with the network design is important? A. To consider how many UTP and fiber ports is needed B. To match the characteristics of the router to its purpose. C. To save time and money D. To successfully make the physical connection 4. What is the difference between coaxial cable and fiber optic cable? A. Coaxial and optic cable has no differences in terms of features and specifications B. Coaxial cable has a glass core at its center and surrounded by protective layers while plastic layer and braided metal shield for the fiber optic C. Coaxial cable transmits light rather than electronic signals while optic cable blocks any outside interference from computers D. Coaxial cable is commonly used by television industries while optic cable connects networks between buildings 5. You will set-up your own Internet café, what network cable you will use to connect your computers to a switch? A. Coaxial B. Ethernet C. Fiber optic D. Unshielded twisted pair 6. Which of the following can be used to communicate between the workstations, servers or hubs wirelessly? A. LAN B. Network cable C. Network media D. Wireless LAN 7. Which among the network hardware forwards data packets between Local or Wide Area Network groups? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 8. Which of the following strengthens signals and allows then to stay clear over longer distances? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 9. Which provides the physical link between your computer and the network? A. Network Hubs B. Network Switch C. Repeater D. Router 10. What is the best approach for extending wireless network for laptop or other wirelessdevices? A. Repeater B. Router C. Wireless Router D .Wireless Access Point 11. It is a device that is used to test the strength and connectivity of a particular cable. A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool 12. Which can be used to terminate the Ethernet cables by inserting the cables wires into the insulation-displacement connectors (IDC)? A. Cable tester B. Crimper C. Flat Screw D. Punch tool 13. Which of the following would be used after a technician crimps a connector to a UTP. A. Cable tester B. Crimper C. Flat Scre D. Punch tool 14. What is the most important thing need to consider aside from knowing the correct tools, equipments and testing devices for the task?
  • 7. A. Know how to clean components safely B. Know which products and supplies require special disposal procedures C. Follow all safety guidelines to prevent injuries to yourself and others D. Work in a safe manner to protect users and equipment 15. Which of the guidelines should be followed in using computer? A. Correct posture for sitting at workstation B. Ergnomic principles to avoid eye, wrist, and back strain C. Minmizing electromagnetic radiation D. Procedures and exercises to prevent strain and injury 16. Why should you wear PPE? A. Because it looks cool and right C. Because it protects the tools B. Because it is what an employer tells you to do D. Because it protects you 17-18 Refer to the exhibit. You are working in the lab and select a cable that is wired as shown. Which connection types can successfully be made with this cable? (Choose two.) A. Connecting a PC to a router’s console port B. Connecting a PC to a switch at Gigabit Ethernet speeds C. Connecting two devices with the same interface type at Fast Ethernet speeds D. Connecting two routers together via their fast ethernet ports E. Connecting two switches together at gigabit speeds 19. You will establish an internet connection from a computer to router, which cable wiring option would you used? A. Crossover cable B. Rollover cable C. Straight through cable D. V.35 cable 20. Mr. John is a small business man that runs hardware, he have been experiencing problem with his small accounting department which he depends on to provide him with the sales reports. Mr John wants to be able to shared information between his 7 computer stations and have on central printing area, what type of network would you recommend to Mr. John? A. LAN B. MAN C. SAN D. WAN