Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Johtajana somessa

201 views

Published on

Johtajan on tärkeää olla aktiivinen valitsemissaan sosiaalisen median kanavissa. Aktiivisuudella hän osoittaa kiinnostusta viestiä yrityksen asioista sidosryhmille, rakentaa brändimielikuvaa sekä suhdetta työntekijöihin. Tässä esityksessä vinkkejä miten ottaa some haltuun.

Published in: Social Media
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Johtajana somessa

 1. 1. JOHTAJANA SOMESSA 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki TYÖKALUPAKKI SOMEN HALTUUNOTTOON
 2. 2. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Henkilöbrändi 1h • Mistä on kyse • Rakennuspalikat • Omat vahvuudet ja ammatillinen osaaminen 2. Työkalut 1h • Twitter, LinkedIn ja Yammer • Muut 3. Extrat • Social Selling, työntekijälähettilyys
 3. 3. HENKILÖBRÄNDI
 4. 4. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki HENKILÖBRÄNDI ON…  henkilön ympärille muodostunut maine ja mielikuva - toivottavasti positiivinen sellainen.  eräänlainen tuoteseloste, jossa nivoutuu yhteen arvot, taidot, työhistoria ja persoonallisuus.  tapa, jolla sinusta puhutaan kun et ole paikalla.  rajapinta, jossa uskomukset ja näytöt henkilöstä nivoutuu ympärillä olevien ihmisten todelliseen kokemukseen henkilön osaamisesta ja persoonasta. Livenä ja verkossa.
 5. 5. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki MIKSI TÄRKEÄÄ?  Nopeaa, edullista ja helppoa. Merkittävät vaikutusmahdollisuudet.  Asiakassuhteiden hoivaamisen ja myynnin väline.  Mahdollisuus viestiä monikanavaisesti henkilöstön, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa.  (Johtajilla) huikeat mahdollisuudet viestiä yritykseen liittyvistä asioista valitsemissaan verkostoissa, missä sidosryhmätkin ovat.  Oman osaamisen näkyväksi tekemistä, tulevaisuuden vakuutus.  Ulkoinen = sisäinen engagement, esimerkillä johtamista, rohkaisemista.
 6. 6. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki GOOGLAA NIMESI, MITÄ LÖYTYY? MITÄ HALUAISIT LÖYTYVÄN?
 7. 7. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki VIESTINNÄN TEEMAT  Mieti mitä tavoittelet ja johda näistä etukäteen tietyt teemat ja aiheet, joista haluat puhua.  Jotta yritysjohtajan somepresenssi on yrityksen kehittymistä parhaiten tukeva, on viestinnän teemoina pidettävä elementtejä, joista yrityksen strategia ja strategiset tavoitteet kumpuavat.  Tee taustatyötä. Mitä muut keskustelevat aiheesta? Kuka on äänitorvi, kuka hiljaa? Mitä häsäreitä (#) käytetään?  Mitä yrityksestäsi puhutaan? Henkilöstö ja kumppanit.  Miten kilpailijat erottautuvat?
 8. 8. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki AJANKÄYTTÖ  Aluksi 15min investointi per päivä  Kirjoittaa muutama twiitti tai kommentoida muutamaan Linkkari-postaukseen.  Reagoida muiden tuottamiin sisältöihin.  Kahlata läpi keskustelut.  Sitten muutaman kerran viikossa tunti-pari.  Hyödynnä somen hallintatyökaluja (Hootsuite, Buffer, Tweetdeck), joiden avulla voi seurata keskusteluja teemoittain ja ajastaa sisältöjä.
 9. 9. HENKILÖBRÄNDIN RAKENNUSPALIKAT
 10. 10. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki Intohimot, merkityksellisyys & kiinnostuksen kohteet Arvot ja persoonallisuus (= pehmeät asiat) Vahvuudet Osaaminen, kokemus & näytöt (= kovat asiat) MUIDEN IHMISTEN KOKEMUS SINUSTA KOKEMUS ITSESTÄSI
 11. 11. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki TEHTÄVÄ: MISTÄ SINUN BRÄNDISI KOOSTUU?  Ota kynä ja A4-paperiarkki. Piirrä edellisen sliden ympyrä ja sijoita jokaiseen kohtaan omia henkilökohtaisia ominaisuuksia. Jokaiseen kohtaan tulee useita.  Käy sen jälkeen ominaisuudet läpi ja vedä yli sellaiset, joista et syystä tai toisesta halua viestiä. Muista, että nämä piirteet näkyvät sinusta ulos, joten voit olla vahvistamatta niitä mutta se ei poista niiden olemassaoloa.  Hyödynnä karttaa silloin, kun haluat tarkentaa tapaasi viestiä tai kun sinun on vaikea kehittää sisältöä.
 12. 12. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki VINKIT VAIKUTTAVAAN LÄSNÄOLOON Tee itsestäsi tunnistettava  Lisää joka kanavaan ja blogialustaan tunnistettava profiilikuva  Lisää joka somekanavaan sama header  Linkkaa ristiin kanavien välillä  Jokaisessa kanavassa sama tunnus tai lyhytlinkki  Esim. Twitterissä @Stevejobs ja linkedinissä … /stevejobs  Jos haluat olla media, lisää joka twiittiin sama aihetunniste, esim. #stevejobs tai #s, jolla brändäät sisällön omaksi Toista  Verkkokeskustelu on yhtä hälinää. Toista useasti. Osallistu ja osallista  Innostu muiden oivalluksista.  Pyydä palautetta, kannusta, keskustele, jaa, välitä ja opasta.  Yksi omaa, 5 muiden tuottamaa sisältöä (kommentit, keskustelu jakaminen). Ole rehellinen ja inhimillinen  Ihminen sinäkin vain olet – ja juuri siksi tuhat kertaa yrityksen korporaatiobrändiä kiinnostavampi.
 13. 13. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki TUTUSTU  http://someco.fi/blogi/6-syyta-miksi-johtaja-ei-viela-kayta-sosiaalista-mediaa/  https://kuntalehti.fi/kolumnit/pekka-isotalus-johtaja-virittaydy-vuorovaikutukseen/
 14. 14. • Aloituspakkaus (aktiivisia twiittailijoita) • https://twitter.com/Parkkisenniemi/lists/aloituspakkaus • Johtajia • https://twitter.com/JukkaSaksi/lists/johtaminen-twitteriss%C3%A4 • #Digitalist-ihmisiä https://twitter.com/theMartti/lists/digitalist-themartti/members Ota alkuun vähintään 100-150 ihmistä seurantaan, jotta saat virtaan liikennettä. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki KETÄ SEURATA?
 15. 15. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki APUA!!!???  Jos tulee asiakascase Twitterissä, johon et osaa vastata, pingaa apuun yrityksesi asiakaspalvelu (= lisää @esimerkkitili twiittiin). Esim.  Kiitos @erkkiesimerkki kysymyksestä. Jotta saadaan sinulle varmasti ajankohtaisin tieto, niin meidän asiakaspalvelun väki @esimerkkitili auttaa sinua pian.  Ikävä kuulla @erkkiesimerkki, että palveluissa on vikaa. Pyydetään meidän asiakaspalvelusta @esimerkkitili’ista asiantuntijat hoitamaan palvelusi kuntoon.
 16. 16. TYÖKALUT
 17. 17. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki KAKSI AMMATILLISTA KANAVAA: TWITTER JA LINKEDIN
 18. 18. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki TWITTER  Avoin ja nopea väylä, jossa voi kontaktoitua keneen tahansa.  280 merkkiä, häshtägit, listat.  Aluksi seuraa oman toimialan ajatusjohtajia tai kilpailijoiden edustajia. Tarkkaile mistä viestii, mitä häsäreitä käyttää, keitä seuraavat.  Kiinnitä seuraajien laatuun enemmän huomiota kuin määrään.  Erilaisissa tapahtumissa twiittailu.  Seminaarikalvoihin aina oma tunnus.
 19. 19. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki LINKEDIN  Maailman suurin ammatillinen verkosto. Suomessakin jo noin miljoona käyttäjää.  Johtaja voi tuoda esiin saavutuksiaan johtajana: millaista liikevaihtoa on pyörittänyt, kuinka isoa kasvua ajanut, monestako alaisesta ollut vastuu, mikä ollut henkilöstötyytyväisyys.  Summary-osio on erinomainen väylä tiivistää omaa arvomaailmaa ja johtamisfilosofiaa.  Tilapäivitykset vastaavia kuin Facessa. Ajatuksia, kuvia, linkkejä. Hyviä keskusteluavauksia.  Hyvät tilastot.  Pulse-blogialusta erinomainen tapa jakaa pidemmin kirjoitettuja ja kuvitettuja omia näkemyksiä. Tavoittavat laajasti tykkäämisten ja jakamisten vuoksi. Ei tarvitse omaa blogialustaa.  Slideshare käypä väline jakaa esityksiä, esityksen saa upotettua profiilisivuun.  Verkostoon kannattaa haalia kollegat, kumppanit, toimialan ajatusjohtajat ja kilpailijat. Lisää kontakti aina kun saa käyntikortin.
 20. 20. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki YAMMER  Microsoftin omistama ohjelmisto viestinvälitykseen, yhteiseen tekemiseen (collaboration), tiedostojen jakeluun ja tiedottamiseen.  Jatkuvasti virtaava uutissyöte, johon kuka tahansa verkoston jäsen voi lisätä omia keskusteluja tai vastauksia nykyisiin.  Voidaan luoda useita verkostoja (network) ja sen se alle aliryhmiä (osastot, tiimit, projektit jne.).  Ei reaaliaikainen (kuten Skype), mutta nopeampi kuin sähköposti.  Uutisvirtaan voi lisätä omia viestejä tekstinä, kuvina, liitetiedostoina ja kyselylomakkeina.  Muita työntekijöitä voi kiittää ja kehua sekä tärkeimpiä viestejä voi merkitä tiedotteiksi.  Jokaisen keskustelunavauksen voi tagata avainsanoilla (#), joita voi myöhemmin hyödyntää haussa.
 21. 21. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki MUUT KANAVAT • Facessa paljon aktiivisia ryhmiä, joissa ammattilaiset keskustelee. • Instagramissa olisi vielä tilaa johtajille. • Youtube erottuu hälinästä, videoblogi työläämpi mutta palautetta saa helpommin. Suosituin some alle 35-v keskuudessa. • Yrityksen oma blogi aliarvostettu johtamisen väline. Voisiko firman sisäiset tiedotteet ja tekstit formuloida siihen muotoon, että ne voisi laittaa yrityksen omaan blogiin? Johtajan viestintä yrityksen omassa blogissa on työnantajabrändäystä parhaimmillaan. • Voisitko kuvitella kirjoittavasi omaa blogia? • Milloin kannattaa postata?
 22. 22. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki HIFISTIN TYÖKALUT  Tweetdeck – Monen mielestä ehdoton työkalu jos käytät Twitteriä koneella/tabilla. Tarjoaa ketterän keinon seurata eri listoja, hashtageja, kilpailijaseurantaa kuin myös toimialatermistöä.  Buffer – Buffer on työkalu, jolla voi ajastaa sosiaalisen median päivityksiä haluamiinsa kanaviin haluttuihin kellonaikoihin. Buffer yrityksenä on tehnyt asioita ainutlaatuisesti, sillä he ovat rakentaneet koko liiketoimintansa läpinäkyvästi kertoen taloudelliset luvut, palkat ym. julkisesti.  Bit.ly – Linkin lyhennystyökalu: Liitä alkuperäinen linkki palveluun. Kustomoi linkin loppuosa. Liitä haluamaasi sisältöön > Mittaa klikkimääriä, -aikoja ja -lähteitä.
 23. 23. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki ALKAISINKO BLOGATA?
 24. 24. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki
 25. 25. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki • Investoi 1h ja • tee henkilöbrändikartta • mieti viestinnän teemat • käy läpi vinkit vaikuttavaan läsnäoloon ja tee toimenpiteet • Varaa vartti päivästä tietoista aikaa somelle ja päätä, että kommentoit vähintään kahta postausta. Älä unohda Yammeria! • Tee vähintään kerran viikossa oma postaus. ☑PYYDÄ PALAUTETTA ☑KANNUSTA ☑KESKUSTELE ☑JAA ☑VÄLITÄ ☑OPASTA
 26. 26. KIITOS! 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki
 27. 27. EXTRAT
 28. 28. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki SOCIAL SELLING ELI SOSIAALINEN MYYNTI
 29. 29. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki
 30. 30. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki
 31. 31. 6.9.2018@JenniMariKaren // Johtajana somessa – työkalupakki

×