Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2020 Okra - activiteitenkalender

348 views

Published on

Voor Okra Banneux Hasselt doorliep Jee Kast hun agenda op de nieuwjaarsreceptie. De meeste 55-plussers keken vreemd op toen de Hasseltse woordkunstenaar de activiteiten, die volgens hem gepland waren, uit de doeken deed.

Hetgeen hij vertelde staat mee in de slides.

Published in: Entertainment & Humor
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

2020 Okra - activiteitenkalender

 1. 1. OKRA JAARPROGRAMMA 2020 OKRA JAARPROGRAMMA 2020 Januari • Februari • Maart • April Mei • Juni • Juli • Augustus • September Oktober • November • December • 2020 Uitgewerkt & gepresenteerd door Jee Kast in opdracht van Okra Banneux Hasselt
 2. 2. Januari 2020 receptie “Voor dat we aanschuiven voor de nieuwjaarsreceptie, gaan we even de activiteitenagenda van 2020 overlopen. Achteraf zullen we programmablaadjes uitdelen, waar ook alle uitleg op vermeld staat.”
 3. 3. Januari 2020 Oncomfortabele dingen “We hebben er lang mee gewacht om de activiteit van 31 januari voor te stellen. Er loopt momenteel een tentoonstelling van oncomfortabele dingen en daar willen we naartoe. vb. De gieter of de koppen voor koppeltjes.”
 4. 4. Januari 2020 Oncomfortabele dingen “We gaan hiervoor naar het kleinste museum LOMAK in Tessenderlo. Bij interesse gelieve je zo sne mogelijk in te schrijven bij René. Wees er snel bij, want er zijn slechts Reservering voor twee personen mogelijk. Oncomfortabel gaat het zeker zijn; het kleinste museum is dan ook 40 x 40 cm.”
 5. 5. Februari 2020 #Noorderburen “Op 6 februari gaan we in de voormiddag op bezoek bij de Noorderburen. Een boeiende middag ligt in het vooruitschiet. We krijgen een gegidste tour in exotische sfeer en krijgen een inkijk op de plaatselijke gewoontes en gebruiken. Hiervoor spreken we af bij ...”
 6. 6. Februari 2020 #Noorderburen “ … de vestiging aan de Hasseltweg in Genk. U dient hiervoor niet te reserveren.” “ Wel moet u reserveren voor de namiddag. De filiaalmanager heeft ons een namiddagprogramma voorgesteld. De workshop “hoe sorteer ik een supermarkt op kleur?” duurt ongeveer één uur. Toch waarschuwt de filiaalhouder dat u best in de avond en de volgende dagen geen plannen hebt.”
 7. 7. Februari 2020 conventie “14 februari 2020 Voor Valentijn gaan we uiteraard ook wat speciaals doen. Gelieve uwe man in het oog te houden, uw badpak klaar te houden en uw zwemstaartmaat door te mailen.”
 8. 8. Februari 2020 Zeemeerminnen conventie “Wij gaan met de zeemeerminnen meezwemmen, op de International Mermaid- convention in B-mine.”
 9. 9. Februari 2020 massa-event “21 februari. Er is een heel uitzonderlijk evenement op 21 februari. Een echte aanrader om deel te nemen. Schrijf die dag meteen in in uwe agenda. Wel wat jammer, het is een massaevenement en gaat over de koppen lopen zijn. En -ondanks dat we tijdig gaan vertrekken- gaat de kans vrij groot zijn dat we langdurig in de rij zullen staan. Achteraf -bij het huiswaarts keren- zullen we ons zelfs afvragen of het wel de moeite was. En zuchten dat we daarvoor nu zo lang in de rij stonden.”
 10. 10. Maart 2020 straatlantaarnpaalmuseu m “4 oktober is het de dag van de huisdieren en daarom gaan we op 5 maart een speciale activiteit doen voor mensen met een hond. We gaan naar het straatlantaarnpalenmuseum in openlucht in Brussel. Uw trouwe viervoeter mag natuurlijk mee.”
 11. 11. Maart 2020 bentoniet “Niet iedereen heeft een hond of heeft graag honden dat begrijp ik ook wel. Vandaar, voor mensen met een ander huisdier, een kat bijvoorbeeld hebben we ook speciale uitjes. Op 13 maart maken we een trip naar Henegouwen. De kleigrond is rijk aan bentoniet. Wat eigenlijk een erg absorberend bestanddeel is waarvan kattenbakvulsel gemaakt wordt.”
 12. 12. Maart 2020 Extreme ironing “23 maart. Voor de huisvrouwen, die meer in het leven willen dan enkel huishouden, starten we een cursus extreme ironing. Ben je het strijken beu of vind je het niet uitdagend genoeg? Deze maandagcursus verrijkt je leven. We verzamelen 's ochtends om 6u30 aan de kanaalkom in Hasselt.”
 13. 13. April 2020 Ech' waar ... “De geplande activiteit op 1 april ga ik niet verklappen, anders gaat ge dat ook nog geloven.”
 14. 14. Ech' waar ... De agenda voor de Nieuwjaarsreceptie van Okra Banneux Hasselt is 'fake nieuws' natuurlijk. Bedacht & uitgewerkt door Jee Kast. Jee Kast, Joost Stockx, is een Hasseltse woordkunstenaar; een schrijver van poëzie, verhalen en tekst, die hij regelmatig op een podium brengt. www.jeekast.be
 15. 15. Feitjes, weetjes & bronvermelding Ech' waar ... LOMAK is een echt museum in Tessenderlo en het kleinste ter wereld. Je bezoekt het door er met een telescoop naar te kijken. 'The uncomfortable'. De oncomfortabele dingen zijn bedacht door Atheense kunstenares Katerina Kamprani en de foto's komen van haar website www.theuncomfortable.com. Het idee “sorteer een supermarkt op kleur” is van de (Belgische) conceptuele performer Sara Vanhee. Ooit deden ze een aldanniet geslaagde poging in Brussel. De foto van de zeemeerminnen is onrechtmatig van het internet geplukt. Hetzij via Mermaid Celine, haar club of via Todi. Dank u voor het dogen. Duikcentrum Todi (B-mine) geeft vanaf dit jaar ook werkelijk zeemeerminnen-stages. Incl. fotoshoot. Er zijn altijd te lange wachtrijen en soms is het de moeite waart. Het straatlantaarnpalenmuseum is echt, net zozeer als dat bentoniet in kattenbakvulling zit. Extreme ironing is een 'uitdagende sport' die mijn moeders tante Martha beoefende. Ze won hier helaas geen prijzen mee. Wel heeft de adrealine-rush meermaals haar leven gered.

×