mixx CRO 2013 - Revolucija - Werun website

560 views

Published on

Agencija - Revolucija dizajn
Brand - Nike
Kampanja - Werun website

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
560
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
81
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

mixx CRO 2013 - Revolucija - Werun website

  1. 1. We Run Zagreb je trkačka utrka koja se odvija svake godine početkom listopada.Da bi promovirao utrku, Nike je pozvao svoje najaktivnije Facebook fanove da sudjeluju upromotivnoj ljetnoj utrci duž Hrvatske obale.Obala je odabrana zbog velikog broja ljudi prisutnih na tom području u navedeno vrijeme, te izvrsnihprilika za odličan foto i video materijal.Cilj je bio animirati mlade potencijalne trkače da se prijave na We Run Zagreb utrku, na način da impokažemo kako trčanje može biti zabavno i zanimljivo.Cijela ruta od juga do sjevera obale popraćena je na službenoj Facebook stranici, Instagram i Twittermrežama te za tu priliku posebno izrađenoj web stranici.WERUN.HR micrositewww.werun.hr/coast www.werun.hr/zagreb
  2. 2. Tijekom 25 dana obalne utrkesve aktivnosti su bile popraćenena dediciranom micro-site-u kojije kombinirao blog, Instagramfotke i Tweetove tagirane s#werun tagom.Trkači su trčali s custommobilnom aplikacijom koja jeslala GPS lokacije koje smokoristili za iscrtavanje pretrčanerute.Blog članci s terena i instagramfotke nabrijavali su atmosferukako se ruta bližila kraju adatum zagrebačke utrke bivaosve bliži.
  3. 3. 1 dan nakon obalne rute, a 20 dana pred WERUNZG utrkuwebsite smo preobrazili u „racing mode“ odnosno crno-zelenuvarijantu čija je glavna funkcija bila zaprimiti što više prijavaza utrku.Za tu potrebu na web je postavljen „editor“ startnog broja, kojije omogućavao trkačima da sami dizajniraju svoj ili timski startnibroj u nekoliko jednostavnih klikova.
  4. 4. S obzirom da znamo da još ima trkača koji nisuonline, pripremili smo i desktop verziju web stranice ieditora startnih brojeva koja je bila postavljena uNike prodajna mjesta.
  5. 5. Prosječni dnevni broj posjeta stranice: 1.700 posjeta, 77% uniquecca. 7.000 trkača je izradilo svoj startni broj
  6. 6. 6.000 trkača se pojavilo na starnoj liniji
  7. 7. REZULTATIZa vrijeme trajanja kampanje ovaj „one page microsite“ ostvarivao je cca. 1700 posjeta dnevno odčega je 77% bilo individualnih korisnika.Ovo nisu prevelike brojke, no glavni zadatak je ispunjen: 6.942 osobe izradile su svoj startni broj zautrku We Run Zagreb od kojih 2.880 upravo na website-u (ostali putem Facebook aplikacije i desktopaplikacije u Nike trgovinama). 6.000 osoba se pojavilo na Jarunu na dan utrke.Naravno navedeni microsite nije jedina aktivnost koju je Nike imao za vrijeme kampanje, no obziromda 60 dana prije utrke ovaj web nije postojao, smatramo da je u kratko vrijeme obavio svoj zadatak.WERUN.HR microsite

×