UD5 Naturalesa del color

1,009 views

Published on

Published in: Travel, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,009
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
28
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

UD5 Naturalesa del color

  1. 1. Naturalesa del color El color és una sensació que percebem gràcies a la naturalesa de la llum, a la seua acció sobre els objectes i als nostres òrgans visuals. El color definix la forma i el contorn dels objectes completa la caracterització de les superfícies, comunica sentiments i evoca sensacions. Isaac Newton va descobrir la veritat oculta de l'espectre: els colors són components integrants de la llum blanca o solar.
  2. 2. Color llum. Mescla additiva El color llum és el produït pels rajos de llum emesos per fonts lluminoses. Les llums primàries són: el groc, el blau cyan i el roig magenta. La combinació d'estos tres colors produïxen la llum blanca.
  3. 3. El color que presenta un objecte depén fonamentalment de les seues propietats físiques i del tipus de llum emprada. Quan els rajos de llum blanca incidixen sobre un objecte, la qualitat pigmentaria fa que absorbisca determinades ones de color i rebutge altres. Color matèria. Percepció del color
  4. 4. Mescla substractiva La mescla dels colors matèria s'anomena mescla substractiva. Quan mes colors es mesclen més radiacions se sostrauen. Els colors matèria primaris són: blau cyan, roig magenta i groc. La suma dels tres és igual al color negre .
  5. 5. Organització dels colors: El cercle cromàtic El cercle cromàtic és una forma senzilla i clara d'ordenar els colors. Els colors primaris es col·loquen en els vèrtexs, els colors secundaris s'obtenen mesclant els primaris de dos en dos. Els colors terciaris s'obtenen mesclant els primaris amb els secundaris.
  6. 6. Colors complementaris Són aquells que s'oposen diametralment, en el cercle cromàtic. Tot color té el seu complementari. Té un fort impacte visual l'observació dels colors complementaris en una composició (gran utilització en la publicitat).
  7. 7. Ús dels complementaris en l’obra artística Van Gogh. “Autoretrat” F. Marc. “El ciervo rojo” Manet. “ Retrat de Madame Manet”

×