10G 1.7

335 views

Published on

:D

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
335
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G 1.7

 1. 2. De tweeling wordt omhoog gegooid en komt neer als twee lieve peutertjes, meteen blijkt dat Lucas toch het haar van zijn vader heeft. Femke is duidelijk meer een moederskindje met haar bruine haar, maar heeft toch haar vaders huidskleur zoals al duidelijk was.
 2. 3. Al meteen begint Femke onverstaanbare woorden te brabbelen en met haar vingertje naar haar mond te wijzen. Leslie lacht en pakt een flesje uit de koelkast. ‘Wou je dat graag?’ Vraagt ze terwijl ze het flesje aan Femke geeft. Femke knikt en begint gulzig te drinken.
 3. 4. Wanneer Femke het flesje leeg heeft gedronken kruipt ze meteen naar de speeltafel waar haar broertje al een toren aan het bouwen is. ‘Moowe blokwe!’ Roept ze naar haar broer met een brede glimlach. ‘Mooije papwier!’ Roept Lucas terug.
 4. 5. s’ Avonds is het tijd voor de eerste keer op het potje van de tweeling. Allebei kijken ze met grote ogen naar hun moeder als ze op het potje neer worden gezet. Lachend moedigt Leslie allebei aan en zegt wat ze moeten doen.
 5. 6. Wanneer de tweeling in bed ligt en Leslie een verhaaltje heeft verteld loopt ze naar haar eigen slaapkamer. Stilletjes kruipt ze naast haar slapende man in bed, dromend over haar fantastische leventje.
 6. 7. Piano klanken klinken door het huis als Aidan voor het eerst op zijn keyboard aan het spelen is, het was een dure aanschaffing voor de familie maar Aidan heeft er veel plezier mee.
 7. 8. Beneden zijn de jongste familieleden nietsvermoedend aan het spelen. Ze gaan zo in hun spel en fantasieën op dat ze niks merken van het serieuze gesprek aan de tafel naast hun.
 8. 9. Leslie heeft net Jamie geroepen en Jamie kijkt haar moeder afwachtend aan. Leslie zoekt naar worden en legt haar hand op die van Cristiaan, Cristiaan besluit het woord te nemen. ‘Jamie, je moeder vertelde al dat we voordat je naar de universiteit gaat iets moeten vertellen.’ Even kijkt hij zijn vrouw aan maar dan gaat hij verder. ‘Je moeder en ik zijn al erg lang getrouwd, de eerste keer dat ik haar ontmoette woonde ze in zo’n klein huisje dat ik medelijden met haar kreeg. Ik was zo verliefd dat ik het beste voor haar wou.’
 9. 10. ‘ Ze vertelde me dat ze een 10G challenge deed...’ ‘En die moet jij voortzetten.’ Eindigt Leslie Cristiaans verhaal. Jamie kijkt haar ouders met gemengde gevoelens aan, had ze het dan toch fout? Houden haar ouders niet van haar om wie ze is maar alleen om die challenge? Even sluit ze haar ogen en een onzichtbare traan brand in haar ooghoek, snel veegt ze hem weg. ‘Ik ga moet nadenken.’ En met die woorden loopt ze naar haar kamer en doet deze op slot.
 10. 11. Als Jamie in haar kamer is laat ze zich vallen op het bed, ze denk na over wat ze moet doen maar ze heeft geen idee en hoe langer ze op haar bed ligt hoe verdrietiger ze wordt.
 11. 12. In de woonkamer/keuken is Leslie bang dat ze het beter niet hadden kunnen zeggen en de challenge beter hadden kunnen laten stoppen. Cristiaan snoert haar meteen de mond met een lange zoen. ‘Zonder de challenge had ik jou nooit ontmoet, en ik weet zeker dat de challenge Jamie veel moois zal kunnen geven.’
 12. 13. Als Leslie gerustgesteld is wordt de tweeling weer op het potje gezet, Lucas kijkt verbaasd naar zijn tweelingzus die lachend van het potje afglijdt en kijkt naar zijn vader of hij dat ook moet doen. ‘Ja dat is goed van je zus, dat moet je doen.’ Zegt Cristiaan terwijl hij een aai over Lucas hoofd geeft.
 13. 14. Lucas wordt als hij ook van het potje is afgegleden door zijn vader naar de badkamer genomen om zijn haartjes te veranderen.
 14. 15. Jamie is inmiddels ook uit haar kamer gekomen en kijkt TV als er een reclame voor het programma vermist opkomt. Opeens weet ze wat ze moet doen, zo snel mogelijk weg van huis, naar de universiteit. Ze besluit het te doen zodra ze een 10 op haar rapport heeft zodat ze een hoop beurzengeld heeft en het geld van haar ouders niet nodig heeft. Haar besluit staat vast, dat weet ze zeker.
 15. 16. De volgende ochtend merkt bijna niemand iets van de afstandelijkheid van Jamie, niemand behalve Femke. Als Jamie naar buiten wil lopen naar de bus trekt Femke nog even smekend aan haar jurk. ‘Niet weg Jamwie. Niet uwni*, huis!’ Jamie geeft Femke een kus op haar voorhoofd. ‘Ik moet wel.’ Zucht ze zachtjes en dan stapt ze de schoolbus in.
 16. 17. Ook Leslie merkt niks van Jamie´s verandering en doet vrolijk fluitend de klusjes in huis terwijl de tweeling slaapt. Ze weet niets van het plan van Jamie om weg te gaan en doet alles zonder zorgen.
 17. 18. Maar deze zorgeloze bui verdwijnt als Femke opeens iets zegt zonder ook maar een woord verkeerd te zeggen. ‘Jamie gaat weg.’ Leslie schrikt en kijkt haar jongste dochter aan. ‘Waar gaat Jamie heen?’ Vraagt ze het kleine meisje, dat blijkbaar meer weet dan ze dacht. Maar Femke kijkt haar moeder onbegrijpend aan en begint dan te huilen, ‘Jamie weggaat.’
 18. 19. Als Jamie terug van school komt ligt Leslie in bed te slapen, Jamie heeft een vriendin meegenomen waarmee ze bespreekt hoe ze weg zal moeten gaan. ‘Ik denk dat je het best kan gaan als iedereen slaapt.’ Zegt de vriendin, Jamie knikt. ‘Ik ga vannacht, als mijn ouders slapen.’ Verteld Jamie, ‘De taxi is al geregeld.’
 19. 20. Buiten komt Cristiaan terug van zijn werk met een collega, hij heeft geen promotie maar weet zeker dat deze man hem er wel mee kan helpen. De man is erg invloedrijk bij zijn baas omdat het twee goede vrienden zijn.
 20. 21. Na een tijdje gepraat te hebben heeft Cristiaan geluk, de collega verteld hem dat hij iets tegoed van zijn vriend heeft en dat hij als hij weer op zijn werk is een promotie zal krijgen.
 21. 22. Blij als Cristiaan is begint hij meteen met de praattraining van Lucas, als het al erg laat is besluit hij te stoppen. ‘Ik breng jou even naar bed, kleine man! En Jamie ga jij straks ook naar bed? Je moet morgen naar school!’ Zegt hij met een gaap. ‘Oké dat zal ik doen.’ Liegt Jamie terwijl ze druk op de computer bezig is.
 22. 23. Cristiaan loopt goedkeurend de kamer uit en komt er even later weer uit om naar bed te gaan. ‘Welterusten Jamie.’ Zegt Cristiaan voordat hij de kamer in loopt. Jamie glimlacht, vannacht zal ze in de taxi slapen en niet in huis. Dan klinkt er een kort pling geluidje, een mailtje van de universiteit, ze zijn klaar om haar te ontvangen.
 23. 24. Zachtjes sluipt ze naar buiten en stapt in de taxi. ‘Ik weet niet wat ik hiervan moet denken.’ Mompelt de vrouw achter het stuur. ‘Denk gewoon helemaal niet alsjeblieft en rij.’ Zegt Jamie geïrriteerd. Nog een laatste blik werpt ze op het huis en spijt neemt haar lichaam over. Achter een raam in het huis staat een schim. ‘Kom alsjeblieft terug als je klaar bent met de universiteit.’ Smeekt de persoon met tranen in de ogen.
 24. 25. Dat was het weer, zal Jamie nog contact opnemen met haar ouders? En WIE was de schim? Tot de volgende update!

×