Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

10 g1.9

569 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

10 g1.9

 1. 2. Jamie´s vingers gaan razendsnel over de toetsen, opeens stopt ze en kritisch veranderd ze een zin. Dan slaat ze het bestand op en print het uit op de printer van het studentenhuis. Universiteit; Jamie
 2. 3. Rustig loopt ze naar de kantine en pakt een bord, ze knikt naar de kok en kiest een tafeltje. Geïrriteerd kijkt ze naar Diederik die haar de laatste tijd wel lijkt te stalken, ze weet zeker dat ze die nacht hem nog had horen praten voor haar deur.
 3. 4. Ze besluit niet teveel aandacht aan hem te schenken en loopt rustig naar college, ze zal hem maar moeten negeren besluit ze. Als ze van college terug komt gaat ze verder met studeren en negeert ze Diederik gewoon.
 4. 5. s´ Avonds gaat ze tegenover een meisje uit het studentenhuis zitten, het meisje kijkt boos op als Jamie begint te praten. ‘Begrijp jij dat nou? Diederik…’ Begint Jamie maar ze wordt meteen gestopt door het meisje. ‘Kijk ik weet dat er veel niet te begrijpen is in het studentenleven, maar hetgeen dat nog wel het meest niet te begrijpen is ben jij.’ Jamie staat snel op en gaat alleen zitten.
 5. 6. Als ze die avond naar bed gaat zucht ze en zegt zachtjes, ‘Was ik maar niet weggelopen van huis.’ Langzaam raakt ze in een diepe slaap.
 6. 7. Jamie schrikt wakker uit haar droom als ze stemmen op de gang hoort, ‘Sorry mam!’ roept ze en ze kijkt om zich heen. ‘Toch niet thuis…’ Met haar pyjama nog aan loopt ze naar boven om te gaan schilderen, even al haar droom verwerken.
 7. 8. Als ze weer naar beneden naar de kantine wilt gaan voelt ze een hand op haar schouder. ‘Diederik ik wil…’ Maar dan ziet ze het gezicht van de gene waar ze tegen uitviel. ‘Oh, sorry ik dacht dat je iemand anders was.’ Bloost ze.
 8. 9. ‘ Ik ben zeker niet Diederik zover ik weet!’ Lacht de jongen. ‘Ik ben Olivier Plank.’ Jamie lacht met Olivier mee. ‘Ik ben Jamie Verbreij, ik heb je nog nooit gezien hier?’ Olivier knikt. ‘Dat kan wel kloppen, ik ben vanochtend pas aangekomen maar ik vroeg me af of jij wist of er hier nog kamers vrij zijn?’ Jamie denkt even na en schud dan haar hoofd, ‘Zover ik weet niet.’
 9. 10. Opeens komt Diederik aanrennen, ‘Blijf van mijn vriendin af!’ Roept hij en hij duwt Olivier weg. Verbaasd loopt Olivier naar boven, even kijkt hij naar Jamie. ‘Jammer dat ze al een vriend heeft, ze ik een aardige meid.’ Mompelt hij. Olivier hoort niet meer dat Jamie woedend tegen Diederik zegt dat ze zijn vriendin niet is en de klap die daarop volgt.
 10. 11. Jamie staat ontdaan onder de douche, hoe durfde Diederik haar te slaan! Zachtjes laat ze wat lauw water over haar rode huid stromen om de pijn te verzachten. Ze voelt haar wang nog gloeien van de klap en voelt zich weer boos van binnen worden ze stompt hard tegen de muur en krimpt ineen van de pijn.
 11. 12. Als ze haarzelf heeft afgedroogd en haar kleren heeft aangedaan gaat ze naar de kantine waar ze Olivier ziet zitten. ‘Sorry van daarnet, Diederik denkt dat hij mijn vriendje is maar dat is hij niet.’ Zegt ze snel.
 12. 13. Olivier neemt een hap van zijn eten en kijkt naar haar rode wang. ‘Hij heeft je geslagen?!’ Roept hij ontdaan. Jamie knikt en kijkt verlegen naar haar bord. ‘Niet normaal.’ Mompelt Olivier.
 13. 14. De rest van de maaltijd verloopt in stilte en als haar kom leeg is loopt Jamie snel naar haar slaapkamer.
 14. 15. De volgende ochtend komt Jamie Olivier tegen in de hal. ‘Ik dacht dat er geen kamers meer vrij waren?’ Lacht Jamie. ‘Ik kwam die Diederik tegen, hij gooide de sleutels van zijn kamer op de grond en riep hard dat als ik jou zo graag wou ik je mocht hebben.’ Verteld Olivier. ‘En hij zei ook iets over dat hij jouw problemen zat was?’ Jamie kijkt hem aan en opeens zegt ze het gewoon, ‘Ik ben weggelopen van huis.’ Ze kijkt naar het geschokte gezicht van Olivier en zucht. ‘Dat had ik beter niet kunnen vertellen hé?’
 15. 16. ‘ Kom eens hier.’ Zegt Olivier, Jamie buigt haar hoofd naar hem toe. ‘Mij kan je alles vertellen.’ Fluistert Olivier in haar oor, Jamie bloost. Als Jamie naar boven wilt lopen roept Olivier nog iets wat haar aan het denken zet, ‘Ik denk dat ik nu al verliefd op je ben.’
 16. 17. Wanneer Jamie schildert weet ze dat ze haar gedachten op een rijtje kan zetten maar dit keer werkt het niet. Ze weet dat ze maar een keuze heeft.
 17. 18. Even later staat ze met de telefoon in haar hand, ze vindt het moeilijk te accepteren maar ze zal haar ouders altijd nodig hebben en ook nu. Twijfelend drukt ze de toetsen in, zouden haar ouders niet boos zijn op haar? Haar arm beweegt zich al om op te hangen maar dan bedenkt ze zich.
 18. 19. Jamie hoort de telefoon over gaan, ze is even bang dat er niet opgenomen zal worden maar dan hoort ze een klik. ‘Met Cristiaan Verbreij?’ Hoort ze de vertrouwde stem van haar vader, even is ze stil. ‘Met wie spreek ik?’ ‘Met Jamie.’ Zegt ze snel. Ze hoort dat haar vader even naar woorden zoekt. ‘Ben jij het echt Jamie?’ Zegt haar vader verwonderd. ‘Pap ik moet je wat vragen, wat zal je doen als iemand die je pas twee dagen kent zegt dat hij verliefd op je is en je hebt zelf ook zulke gevoelens?’
 19. 20. Een half uur later legt Jamie de telefoon weer op de haak en loopt naar buiten om verder te schilderen, zenuwachtig hoopt ze dat Olivier naar haar toe zal komen. Ze heeft geluk want geen minuut later komt Olivier naar buiten. Meteen draait ze zich om. ‘Olivier ik heb nagedacht over wat je zei, ik heb zelf mijn vader gebeld om hem om advies te vragen! En…’ Jamie kijkt Olivier aan. ‘Ik denk dat ik ook verliefd op jouw ben, ook al ken ik je pas net 2 dagen.’
 20. 21. Het is langzamerhand donker geworden en snel geeft Jamie Olivier een kus. ‘Ik denk echt dat ik verliefd op je ben.’ Fluistert ze.
 21. 22. Uren later is het niet zo onschuldig meer, Jamie weet het zeker Olivier is de enige persoon waarmee ze de challenge voort zou willen zetten als ze dat zou doen.
 22. 23. Die nacht droomt ze over Olivier, de reden dat ze haar vader eindelijk heeft durven bellen en voor nu haar ware liefde.
 23. 24. Om half vier s´ochtends zit Jamie op haar bureaustoel gedoucht en wel. Zenuwachtig kijkt ze naar haar nagels als ze de deur van Olivier´s kamer hoort opengaan. Snel staat ze op en loopt haar kamer uit
 24. 25. ‘ Hé schoonheid.’ Lacht Olivier als hij Jamie ziet, vrolijk geeft hij haar een kus. ‘Succes met je examen hé.’
 25. 26. Jamie loopt dan naar buiten voor het examen om haar eerste semester af te sluiten, ze hoeft niet te haasten want ze is veel te vroeg.
 26. 27. In het studentenhuis is Olivier druk aan het schrijven aan zijn paper, hij wil niet het jaar overdoen en nog langer zonder Jamie op de universiteit zitten.
 27. 29. ‘ Hoi studiebolletje, lekker aan het leren?’ Lacht Jamie als ze de kamer van Olivier in komt. ‘Lach jij maar, wat had je voor je examen?’ Olivier kijkt Jamie uitdagend aan. ‘Een 10 natuurlijk, wat dacht je anders?’ Lacht Jamie en geeft hem een kus. ‘Zouden de professoren het erg vinden als ik je even uit je leerfase haal?’ Grapt Jamie en geeft Olivier nog een kus.
 28. 30. ‘ Vast niet.’ Zegt Olivier en hij staat op. ‘En anders zullen ze er maar mee moeten leren leven.’ Jamie legt haar hoofd op zijn schouder en even staan ze zo, gewoon genietend van elkaar.
 29. 31. Na het eten wordt hun romantiek naar Jamie´s slaapkamer verplaatst. ‘Gaan we niet te snel?’ Vraagt Jamie tussen twee zoenen door. ‘Luister naar je hart, dan weet de het.’ Antwoord Olivier. Jamie doet wat haar hart zegt, ze houdt van Olivier.
 30. 32. En zo duiken ze even later onder de lakens, om van elkaar te houden en plezier te hebben.
 31. 33. Pas laat in de avond komen ze weer onder de dekens vandaan, dicht tegen elkaar vallen ze in slaap.
 32. 34. Die ochtend is Olivier al aan het douchen als Jamie wakker wordt, vrolijk trekt ze haar kleren aan en loopt naar de kantine.
 33. 35. Samen met Olivier eet ze het ontbijt. ‘Je zou je ouders weer eens moeten bellen of opzoeken.’ Zegt Olivier als hij net een hap heeft doorgeslikt, als hij de blik in Jamie´s ogen ziet zucht hij. ‘Je ouders houden van je Jamie, begrijp dat nou!’ ‘Ik ga alleen als jij meegaat.’ Zegt Jamie dan. ‘Oké maar dan moet je mij ook beloven dat je het niet lang meer gaat uitstellen, akkoord?’ ‘Akkoord.’
 34. 36. De rest van de dag gebeurt er niet veel meer dan studeren, Jamie schrijft aan haar nieuwe paper en Olivier leest een boek.
 35. 37. Maar ook de nodige romantiek is van de partij. ‘Ik hou echt van je Olivier.’ Fluistert Jamie romantisch, Olivier lacht om haar zwoele toon. ‘Ik ook van jou mijn mooie Jamie.’
 36. 38. Die nacht slapen ze weer samen in Jamie´s kamer omdat er een dronken student in Olivier´s kamer slaapt. Maar Jamie en Olivier vinden dit helemaal niet erg, juist een goed excuus.
 37. 39. Als Jamie en Olivier wakker worden moet Olivier hard rennen naar zijn examen. Jamie is lachend naar boven gelopen om een boek te pakken. Na een tijdje besluit ze zich om te kleden.
 38. 41. Als ze door het raam kijkt ziet ze Olivier aankomen, enthousiast geeft ze hem een knuffel. ‘En was het studeren goed voor je cijfer?’ Vraagt Jamie nieuwsgierig. ‘Ik had een 10, net als jij.’ Glimlacht Olivier.
 39. 42. Even kijkt Jamie Olivier diep in de ogen. ‘Misschien klinkt dit heel dom, maar zou je verkering met me willen?’ Vraagt ze. Olivier kijkt Jamie aan, ‘Er zijn maar een paar dingen die ik liever zou willen en die dingen hebben allemaal met jou te maken, dus ja ik wil verkering met je Jamie Verbreij.’
 40. 43. Even staan ze nog zoenend buiten tot er een professor kucht. Snel loopt Jamie naar college en Olivier naar binnen.
 41. 44. Als Jamie al weer een tijdje naar college is heeft Olivier weer een boek erbij gepakt. Hij wil ervoor zorgen dat hij gewoon weer een tien krijgt en geen waarschuwing krijgt.
 42. 45. Maar als Jamie thuis komt worden de boeken weggelegd, verliefd kussen Jamie en Olivier elkaar. ‘Toen ik naar de universiteit ging had ik dit nooit verwacht.’ Fluistert Jamie, Olivier kijkt haar diep in de ogen aan. ‘Toen ik naar de universiteit ging had ik dit gehoopt, maar ik dacht niet dat het zou gebeuren.’
 43. 46. Een tijdje kijken de twee elkaar verliefd aan. ‘Ik hou van jou.’ Zegt Jamie en ze geeft Olivier een kus. ‘Ik hou ook van jou.’ Zegt Olivier en kust Jamie terug. *Cutie face Olivier :D
 44. 47. De twee vallen tegen elkaar in slaap, de liefde is te voelen. Zachtjes gaapt Jamie nog en valt dan vredig in slaap.
 45. 48. Zachtjes klinken er wat voetstappen in de kamer van de tweeling, Lucas en Aidan zitten al te spelen en merken niet dat de deur van de kamer een beetje krakend open gaat. ‘Wat doen jullie?’ Vraagt Femke nieuwsgierig met haar liefste stemmetje. ‘We spelen kasteeltje! Ik maak het kasteel en Lucas maakt de draak en prinses en de…’ Aidan stopt even met ratelen om adem te halen. ‘Prins!’ Roept Lucas dan blij. ‘Mag ik meedoen?’ Femke kijkt de twee jongens smekend aan. ‘Nee dat kan niet, want we hebben het nu al zo gedaan.’ Antwoord Aidan. Het hoofdhuis, Ik ga niet alle namen opnoemen XD
 46. 49. Boos loopt Femke weg en kleed zich aan. Met een hoofd hoog in de lucht loopt ze langs de jongens. ‘Waarom mocht Femke niet meedoen?’ Vraagt Lucas aan Aidan als ze weg is. ‘Omdat ze een meisje is en meisjes zijn niet goed in spelen.’ Vertelt Aidan. Uit de kamer van de tweeling klinken nu schelle vioolklanken en geïrriteerd houdt Aidan zijn handen op zijn oren. Gelukkig voor hem kan hij al snel weer naar school en in Cristiaans geval naar zijn werk. Ik ben dom, heel dom. Ik heb volgens mij al heel lang Christiaan als Cristiaan geschreven *tick*
 47. 50. Niet lang daarna mag ook Leslie naar haar werk vertrekken, vrolijk stapt ze in. Haar idee om het schoolhoofd weer eens uit te nodigen vond Cristiaan super dus vanavond zal hij er weer zijn.
 48. 51. H
 49. 52. Meteen als Femke thuis is gaat ze weer viool spelen, de klanken zijn al iets beter en trots gaat Femke verder.
 50. 53. Lucas is meer geïnteresseerd in zijn schoolvriendinnetje Maaike, het is een aardig meisje en vrolijk praat hij de hele dag door met haar.
 51. 54. Maar als de directeur aankomt vraagt Cristiaan aan Lucas om van zijn vriendin afscheid te nemen en mee te komen eten. ‘Ah, meneer Verbreij is het niet? Wat leuk om weer bij u op bezoek te kunnen komen. Er zijn hier wel wat dingen veranderd nietwaar?’ Zegt hij met een knik naar Lucas. ‘Dat is onze zoon Lucas, onze dochter Femke en andere zoon Aidan zouden we ook graag op uw school hebben.’ Glimlacht Cristiaan. ‘Zullen we maar aan het diner beginnen?’
 52. 55. H
 53. 56. Leslie komt nieuwsgierig thuis als ze ziet dat er nog steeds een rondleiding wordt gegeven door Cristiaan. ‘Hallo meneer! Fijn u weer te zien.’ Zegt ze vrolijk als Cristiaan de rondleiding heeft afgemaakt. ‘En heeft u een keuze kunnen maken?’ Het schoolhoofd knikt. ‘Ik zou graag willen zien of uw andere kinderen net zo uitermate goed presteren als uw dochter Jamie.’
 54. 57. Door alle ophef rondom het schoolhoofd is er voor Aidans verjaardag geen taart geregeld maar hij wordt natuurlijk wel door zijn ouders aangemoedigd. Als hij de bekende tinteling voelt springt hij de lucht in.
 55. 58. H
 56. 59. Aidan komt neer als een prachtige tiener. ‘Wat is je wens?’ Vraagt zijn moeder meteen. ‘Ik heb rijkdomwens en ik wil de hand van Poseidon worden.’ Ligt Aidan zijn familie in, Leslie knikt goedkeurend en Cristiaan geeft zijn zoon een knuffel.
 57. 60. Meteen besluit Aidan zijn huiswerk af te maken, dan is hij er maar vanaf en kan hij leukere dingen doen.
 58. 61. De volgende ochtend zitten Lucas en Femke als eerste aan het ontbijt, ze zijn druk in gesprek. ‘Ik denk niet dat hij nu nog met ons gaat spelen.’ Vindt Femke. ‘Maar dat kan toch niet, hij doet het vast wel als we het vragen.’ Zegt Lucas. Hun discussie wordt onderbroken door het getoeter van de schoolbus en haastig pakken ze hun schooltas.
 59. 62. Ook Leslies carpool staat voor de deur en snel trekt ze haar uniform aan. Ook de kinderen trekken snel een uniform aan voordat ze hard naar buiten rennen.
 60. 63. Vrolijk stappen ze allemaal in de bus, ze vinden het niet erg om naar een nieuwe school te gaan.
 61. 64. Als Aidan die middag terug komt van school gaat hij druk op zoek naar een baantje in zijn levenswens, en wonder boven wonder vind hij deze.
 62. 65. Niets vermoedend neemt Cristiaan de telefoon op als deze gaat, hij schrikt als hij de stem van zijn dochter hoort. Ongelovig luistert hij naar wat ze te vertellen heeft en zegt af en toe wat. Als hij ophangt komt Leslie binnen. ‘Dat was Jamie.’ Zegt hij nog steeds een verbaasd. Leslie kijkt hem aan en geeft hem dan een knuffel. ‘Wat zei ze?’ Vraagt ze. Cristiaan verteld het hele verhaal en aan het eind kijkt Leslie hem vrolijk aan. ‘Misschien veranderd ze wel van gedachten en kan de challenge doorgaan!’ Roept ze.
 63. 66. Buiten zij de kinderen een watergevecht aan het houden met twee vrienden. Vooral Aidan heeft de grootste lol als zijn zusje omvalt door een waterballon.
 64. 67. Die avond gaat iedereen om een normale tijd naar bed, Leslie gaat het laatst naar bed en denkt nog lang na over Jamie en de uitdaging.
 65. 68. De volgende ochtend is Lucas een draak aan het tekenen als hij zijn vader ziet schilderen. Geïnteresseerd kijkt hij naar de kwast. ‘Wil je het ook proberen?’ Lacht Cristiaan die zijn blik naar de kwast ziet gaan. Lucas knikt hevig.
 66. 69. Meteen pakt hij een krukje en wat spulletjes. ‘Ik ga een prinses verven! Of misschien een draak, of iets anders!’ Roept hij als hij de kwast over het doek laat gaan. Cristiaan kijkt hem lachend aan en gaat verder met zijn schilderij.
 67. 70. Als de hele familie wakker is is het tijd voor de verjaardag van Leslie, iets waar ze erg tegenop heeft gekeken. Ze wordt aangemoedigd door haar kinderen en Cristiaan maar toch twijfelt ze even. ‘Mam blaas de kaarsjes nou uit!’ Roept Femke ongeduldig.
 68. 71. Snel buigt ze zich naar de taart die met een heleboel kaarsjes is versierd door Lucas. ‘Lucas moesten het nou zoveel kaarsjes zijn? Ik voel me nu al oud.’ Lacht ze. ‘Blaas nou maar!’ Roepen Lucas en Femke in koor en lachend blaast Leslie de kaarsjes uit.
 69. 72. Femke kan nog net een giechel onderdrukken als ze haar moeder ziet, Lucas daarin tegen schatert het uit. ‘Mam je haar!’ Weet hij uit te brengen. Leslie loopt een beetje boos naar de spiegel maar kan daar ook wel lachen om haarzelf. Snel veranderd ze wat dingen en kleedt ze zich om.
 70. 73. De carpool staat ondertussen al ongeduldig te toeteren en haastig loopt Leslie naar buiten.
 71. 74. Na een lekker stuk taart moeten ook de kinderen naar school, ze stappen vrolijk in. En gaan bij hun vrienden en vriendinnen zitten.
 72. 75. In de middag komt Leslie weer thuis, zonder promotie tot haar spijt maar daar besluit ze wat aan te doen. Samen met Cristiaan gaat ze schaken voor een inzicht punt.
 73. 76. Aidan moet voor de eerste keer naar zijn bijbaantje en is een beetje zenuwachtig over wat hij moet verwachten, gelukkig heeft hij zich goed voorbereid en verteld de carpooler alles over wat hij moet doen.
 74. 77. Als Femke en Lucas uit school komen maken ze meteen hun huiswerk, samen gaat het ook veel sneller en zo kunnen ze als ze het af hebben meteen leuke dingen gaan doen.
 75. 78. Aidan komt als het bijna donker is ook terug van zijn bijbaantje, meteen maakt hij zijn huiswerk. ‘Zo moeilijk is het helemaal niet!’ Zegt hij voldaan als hij klaar is.
 76. 79. Leslie en Cristiaan zijn ondertussen met schaken gestopt. ‘Hou je wel van de oude ik?’ Vraagt Leslie aan Cristiaan, Cristiaan rolt met zijn ogen. ‘Natuurlijk hou ik van jou lieve Leslie, ik ben niet voor niets met je getrouwd!’
 77. 80. En zo slaapt uiteindelijk iedereen, al stellen sommigen dit wat uit…
 78. 81. Nu gewoon even snel een picspam erachteraan, ja gepikt van Loor, sorry zeg maar even of je een excuus wil in de vorm van een voorproefje? (A)
 79. 82. “ Dans, dans... Oh kijk, een voet!” “What the hell?!” Elora’s mening 8D
 80. 83. Slaap, slaap. Waar ben ik? =O
 81. 84. Oliviers bed is populair. Kijk naar hoe het hoofd ligt! Elora’s mening 8D
 82. 85. Ik: Wie heeft jou toestemming gegeven? Professor: *slik*
 83. 86. Doen alsof je rijdt, dat deed ik toen ik 6 jaar was --´
 84. 87. Maaike: IT’S THE EVIL SCHOOLHEAD! *dood* Lucas: Maaike?!
 85. 88. Ten eerste: Aidan wat knap Ten tweede: Aidaaaaan? Je huiswerk Elora’s mening 8D
 86. 89. En we eindigen met *tromgeroffel*: Au.

×