Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

L’ovúl i l’espermatozoide

120 views

Published on

Òvul i espermatozoide

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

L’ovúl i l’espermatozoide

  1. 1. L’OVÚL I L’ESPERMATOZOIDE FET PER: WAEL, JAN, CARLA I AGNÈS
  2. 2. QUÈ ÉS L’OVULACIÓ? L'ovulació és un dels processos del cicle menstrual de la dona. En aquest procés un fol·licle ovàric es trenca i allibera a l'úter un òvul, oòcit o gàmeta femení. L'ovulació de la dona és substancialment diferent a la del cicle estral dels altres mamífers. L'interval de temps durant el qual es produeix l'ovulació es coneix com a fase ovulatòria o període periovulatori.
  3. 3. L' òvul ovocèl·lula és la cèl·lula sexual o gàmeta femenina en la reproducció sexual. L’ovul esta format de: stratul protector, citoplasma, nucleu i zona peliculara DE QUE ESTA FORMAT L’OVUL?
  4. 4. COM NEIXEN ELS ESPERMATOZOIDES ? Les cèl·lules sexuals masculines. Són unes cèl·lules molt petites que es formen d'una manera continuada i en grans quantitats als testicles. - La cua, que és l'òrgan locomotor amb què l'espermatozoide s'impulsa fins a arribar al lloc de l'aparell reproductor femení on hi ha l'òvul. Entre els 13 i els 14 anys, els testicles comencen a produir espermatozoides contínuament. Durant aquesta època, en el cos dels nois se succeeixen una sèrie de canvis que els diferencien encara més de les noies.
  5. 5. L'esperma o semen és un fluid orgànic masculí que habitualment conté espermatozoides i que és expulsat del cos durant l'ejaculació. Es compon d'espermatozoides, que transporten la informació genètica a l'òvul, així com de líquid seminal, que lubrica la uretra en l'ejaculació. La funció dels espermatozoides continguts en l'esperma és la fecundació de l'òvul femení i la consegüent reproducció. COM ES FORMA EL SEMEN?

×