Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

L’aparell excrector

93 views

Published on

Aparell excretor

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

L’aparell excrector

 1. 1. L’APARELLL’APARELL EXCRECTOREXCRECTOR Fet per Yassen, Víctor, Elies, Iris y Carla
 2. 2. INDEXINDEX Que es l’aparell excretor? Ronyons Excrements Orina Suor
 3. 3. QUE ES L’APARELLQUE ES L’APARELL EXCRETOR?EXCRETOR? És l’encarregat de: 1. Filtrar la sang: 2. Recollir les substàncies residuals que transporta la sang. 3. Expulsar les substàncies del cos en forma d'orina. Postdata: Està format pels ronyons i les vies urinàries.
 4. 4. FUCIONSFUCIONS  L'aparell excretor, també anomenat aparell urinari, s'encarrega de filtrar la sang: recull les substàncies residuals que transporta la sang juntament amb una mica d'aigua, i expulsa aquestes substàncies del cos en forma d'orina. Està format pels ronyons i les vies urinàries.
 5. 5. PROCES El procés d'expulsió de l'excrement comença quan el contingut fecal del còlon passa al recte dins d'un acte reflex, aleshores el recte es obre i dilata. També hi intervé l'acció dels músculs abdominals. La medul-lars lumbosacra és el centre d'aquest segon procés.
 6. 6. EXCREMENTEXCREMENT La femta prové de la digestió dels aliments i està formada per restes d'aliments no digerits, superfície mucosa i altres substàncies secretades per les parets intestinals i del líquid biliar. El procés d'expulsió de l'excrement comença quan el contingut fecal del còlon passa al recte dins d'un acte reflex, aleshores el recte es disten i provoca la dilatació de l'esfínter intern de l'anus mentre l'esfínter extern es dilata voluntàriament. També hi intervé l'acció dels músculs abdominals. La medul-la lumbosacra és el centre d'aquest segon procés.
 7. 7. ORINAORINA Treu entre 1 i 2 litres d'orina cada dia. L'orina és un líquid groguenc format per aigua, sals minerals i substàncies tòxiques pel cos.
 8. 8. VIES ORINARIESVIES ORINARIES La creació de l’orina te tres etapes fonamentals:  1. La filtració glomerular 2. La reabsorció tubular  3. La secreció tubular Postdata: L’orina per els dos primers punts  
 9. 9. SUOR
 10. 10. RONYONSRONYONS - Són dos òrgans en forma de mongeta situats a la part posterior de l'abdomen. -Té la funció de filtrar la sang i formar l'orina. El procés és el següent: 1. La sang entra en els ronyons per una artèria 2.En els capil·lars dels ronyons, 3.la sang expulsa les substàncies residuals i una moca d'aigua, les quals formen l'orina. Perquè els ronyons funcionen correctament, convé beure molta aigua. A més, és poc saludable retenir molta estona l'orina a la bufetaº
 11. 11. MOLTESMOLTES GRÀCIESGRÀCIES

×