Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Teknologjite e ruajtjes se energjise ne
hapesirat e medha komerciale
Punoi:Keneda TAKA
*
 Llojet e hapesirave komerciale
Karakteristikat e energjise ne keto struktura
Teknologjite e ruajtjes se energjise
K...
Klima Kontinentale Temperatura mesatare : 29.2 ; 8.7oC
Klima mesdhetare Temperatura mesatare : 33.2 ; 1.3 oC
0
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Ndricimi Kondicionimi Transport Ftohje Perdorime te tjera
38
46
7
3
6
41
43
7
4
5
Struktura...
*
0
10
20
30
40
50
60
Ndricimi Kondicionim Transport Ftohje Perdorime te tjera
40
47
2
5
6
38
53
1
6
2
Strukture Horizontale
*
0
10
20
30
40
50
60
Ndricimi Kondicionimi Transport Ftohje Perdorime te tjera
42
47
5
1
5
41
51
4
1
3
Qender Tregtare
*
*Kushtet e konfortit
*Faktoret komerciale
*Faktori ekonomik
*
*Zvogelojme kerkesen per energji.
*Te zevendesojme burimet e energjise konvencionale
me burime te rinovueshme.
*Te rrisi...
Teknologji :
*
• Siperfaqia e qendres
tregtare : 4000 m2
• Numri I kateve :
6 (gjashte )
• Karakteristikat e klimes
E ngrohte dhe e tha...
*
*Kostoja e instalimit 211000 Euro
*Kosto e mirembajtjes 3000 Euro/ vit
*Kursimet 35715 Euro/vit
*Koha e veteshlyerjes 10...
Siperfaqia 10000 m 2
Oret e operimit 12 ore/dite
Ditet e hapjes se qendres ne vit 339 dite/vit
Cmimi mesatare per kW/h 0.0...
*
Sistemi konvencional Sistemi elektronik
140 Wh 84 Wh
Investimi fillesar
29984 Euro 95040 Euro
Konsumi vjetor ne kW
93970...
 Investimet fillestare per perdorimin e energjive te
rinovueshme jane te shtrenjta.
 Per vendin tone i cili ben pjese ne...
Teknologjite e Ruajtjes se Energjise ne Hapesirat e Medha Komerciale. KENEDA TAKA Msc Energjitike/FIN
Teknologjite e Ruajtjes se Energjise ne Hapesirat e Medha Komerciale. KENEDA TAKA Msc Energjitike/FIN
Teknologjite e Ruajtjes se Energjise ne Hapesirat e Medha Komerciale. KENEDA TAKA Msc Energjitike/FIN
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Teknologjite e Ruajtjes se Energjise ne Hapesirat e Medha Komerciale. KENEDA TAKA Msc Energjitike/FIN

392 views

Published on

Detyre Kursi

Published in: Environment
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Teknologjite e Ruajtjes se Energjise ne Hapesirat e Medha Komerciale. KENEDA TAKA Msc Energjitike/FIN

 1. 1. Teknologjite e ruajtjes se energjise ne hapesirat e medha komerciale Punoi:Keneda TAKA
 2. 2. *  Llojet e hapesirave komerciale Karakteristikat e energjise ne keto struktura Teknologjite e ruajtjes se energjise Konkluzione
 3. 3. Klima Kontinentale Temperatura mesatare : 29.2 ; 8.7oC Klima mesdhetare Temperatura mesatare : 33.2 ; 1.3 oC
 4. 4. 0 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 Ndricimi Kondicionimi Transport Ftohje Perdorime te tjera 38 46 7 3 6 41 43 7 4 5 Struktura Vertikale
 5. 5. *
 6. 6. 0 10 20 30 40 50 60 Ndricimi Kondicionim Transport Ftohje Perdorime te tjera 40 47 2 5 6 38 53 1 6 2 Strukture Horizontale
 7. 7. *
 8. 8. 0 10 20 30 40 50 60 Ndricimi Kondicionimi Transport Ftohje Perdorime te tjera 42 47 5 1 5 41 51 4 1 3 Qender Tregtare
 9. 9. * *Kushtet e konfortit *Faktoret komerciale *Faktori ekonomik
 10. 10. * *Zvogelojme kerkesen per energji. *Te zevendesojme burimet e energjise konvencionale me burime te rinovueshme. *Te rrisim eficencen e energjise ne proceset e ndryshme qe zhvillohen ne qendren tregtare. *Te rrimarim energjine e shkuar dem gjate zhvillimit te proceseve te ndryshme
 11. 11. Teknologji :
 12. 12. * • Siperfaqia e qendres tregtare : 4000 m2 • Numri I kateve : 6 (gjashte ) • Karakteristikat e klimes E ngrohte dhe e thate ne vere dhe klime mesatare ne dimer
 13. 13. * *Kostoja e instalimit 211000 Euro *Kosto e mirembajtjes 3000 Euro/ vit *Kursimet 35715 Euro/vit *Koha e veteshlyerjes 10 vite
 14. 14. Siperfaqia 10000 m 2 Oret e operimit 12 ore/dite Ditet e hapjes se qendres ne vit 339 dite/vit Cmimi mesatare per kW/h 0.075 E kW/h Cmimi I neoneve 9.5 E ( per dy llamba ) Cmimi total per pajisjet konvencionale 4.43 Euro Cmimi per pajisjet me kontroll elektronik 48.10 Euro Numri I neoneve 1625
 15. 15. * Sistemi konvencional Sistemi elektronik 140 Wh 84 Wh Investimi fillesar 29984 Euro 95040 Euro Konsumi vjetor ne kW 939708 kWh/vit 563825 kWh/vit Konsumi vjetore 70478 Euro 42287 Euro Kursimi vjetor me kWh 375883 kWh/vit Kursimi vjetor ne Euro 28191 Euro Investimi 72056 Euro Periudha e vetshlyerjes 2 vite , 6 muaj
 16. 16.  Investimet fillestare per perdorimin e energjive te rinovueshme jane te shtrenjta.  Per vendin tone i cili ben pjese ne zonen mesdhetare pjesa me e madhe e energjise shkon per ndricim dhe per kondicionim .  Nderthurja e drites naturale me kontrollin elektronik te ndricimit zvogelon energjine ne masen 40 %  Shteti Shqiptar nuk nxit ekonomikisht aplikimin e teknologjive qe rrisin eficencen e energjise *

×