Bmd2 opdr4

478 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
478
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bmd2 opdr4

 1. 1. BMD2 - Opdracht 4 Inwe De Woonboerderij
 2. 2. Hoi! Ik ben boer Willem en woon vlakbij de familie de Boer. De familie is zelf naar de veemarkt om paarden te kopen dus ik zal jullie vandaag rondleiden.
 3. 3. De eisen op een rijtje: - Budget 110.000 euro - Boerderij, op een afgelegen plaats - Iedereen een eigen slaapkamer (hoeft niet groot) - Slaapkamers van Boris en Bart bij elkaar - Grote open ruimte, open keuken die in verbinding staat met de woonruimte - De tuin is belangrijk bij een boerderij. De familie heeft een nieuwe boerderij gekocht, nadat de oude boerderij door een brand onbewoonbaar is geworden. De familie was goed verzekerd, waardoor ze veel geld hebben gekregen om een luxe woonboerderij te bouwen.
 4. 4. Dit is het huis in zijn geheel. Het bestaat uit een groot woonhuis voor de familie, een extra huisje voor opa Jan en een stal met een hooischuur.
 5. 5. De voorkant heeft een tuin met appelbomen. Een plaats waar je kan zitten, een speelplaats voor de kinderen en een plaats voor de auto en de fietsen.
 6. 6. De poort leidt naar de achterkant van de tuin. En veel rozenstruiken, want de familie houdt van tuinieren. Hier de schommel nog een keer van dichtbij. De ouders kunnen op het bankje zitten om de kinderen in de gaten te houden, of gewoon voor de gezelligheid.
 7. 7. De auto, een paar fietsen en kabouters!
 8. 8. Van de appels uit deze bomen kan een heerlijke appeltaart gemaakt worden. Let ook op het uitzicht.
 9. 9. De achterkant van het huis met de windmolen (groene energie!), de moestuin de schuur en het huisje van Opa Jan.
 10. 10. Via de voorkant en het hek naar de moestuin.
 11. 11. Er zijn tomaten-, sla-, paprika-, en aardappelplanten. Deze producten worden, wanneer geoogst, verkocht bij de lokale supermarkt die zelfstandige boeren steunt.
 12. 12. De achteruitgang loopt via de keuken. Er staan allerlei spullen klaar om gebruikt te worden wanneer men in de tuin gaat werken.
 13. 13. Een overzicht van de rest van de tuin (naast de moestuin). De schuur bestaat uit twee stallen voor paarden en een hooischuur.
 14. 14. Wanneer het mooi weer is kan men buiten zitten. De barbecue staat al klaar voor gebruik!
 15. 15. Dit is het huisje van opa Jan. Ook al wordt hij veel betrokken bij de rest van het gezin, hij heeft zo nu en dan ook behoefte aan privacy. Daarom heeft hij zijn eigen huisje. En voor de schuur staat een konijnenhok met twee konijnen voor de kinderen. Eén voor Boris en één voor Bart.
 16. 16. Voordat we naar binnen gaan, eerst even een overzicht van de begane grond en eerste verdieping. Badkamer Woonkamer Slaapkamer Ke uken Hal WC woonkamer Keuken
 17. 17. Slaapkamer Ilse Slaapkamer Denny Slaapkamer ouders Slaapkamer Boris Slaapkamer Bart Badkamer De eerste verdieping:
 18. 18. De voordeur en hal. De deur geeft toegang tot de wc en er is een brede trap naar de eerste verdieping. Linkerkant met toegang tot de keuken Rechterkant met toegang tot de woonkamer
 19. 19. De wc met wastafel.
 20. 20. De keuken is de belangrijkste plaats in het huis voor de familie. Het is dan ook groot en het heeft alles wat je in een keuken kunt wensen.
 21. 21. Het kookgedeelte.
 22. 22. Hier zit het gezin het meest, voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Er is plaats voor 7 personen, zodat ook opa Jan kan aanschuiven.
 23. 23. Vanuit de keuken kun je rechtstreeks de woonkamer in wandelen via deze opening. En aan de andere kant kun je via deze deur de moestuin in.
 24. 24. De woonkamer is op twee manieren te bereiken: via de keuken en via de voordeur en hal. Vlakbij de ingang van de keuken staat een bureau met computer. Hier is nog een zitplaats. Deze is vooral bedoeld voor spelletjes in de avond. De familie is namelijk gek op kaarten.
 25. 25. De rest van de woonkamer. Het heeft een grote bank, twee stoelen, een open haard en een tv.
 26. 26. De grote bank is met kussens bekleed zodat het allemaal wat lekkerder zit. De televisie. Hoewel het gezin liever buiten is of met spelletjes bezig is, kijken ze ook wel eens tv.
 27. 27. De eerste verdieping met alle slaapkamers en badkamer. Het oogt wat donker, dat komt omdat het inpandig is en geen ramen heeft. Ter bezuiniging zijn de lampen nu niet aan.
 28. 28. De grote badkamer heeft een wc, wastafel en douche (waar het matje voor ligt).
 29. 29. Het heeft ook een bad. Een grote badkamer bij zo’n groot gezin is natuurlijk noodzakelijk.
 30. 30. De slaapkamer van Piet en Klarien, de ouders.
 31. 31. De kamer van de andere kant met kledingkast.
 32. 32. De paarse slaapkamer van Ilse. Ze houdt er van lezen en heeft daarom haar eigen boekenkast.
 33. 33. Ze heeft natuurlijk een bureau, want ze moet zo nu en dan haar huiswerk maken.
 34. 34. De slaapkamer van Denny.
 35. 35. Een stoere kamer voor iemand die volwassen aan het worden is.
 36. 36. Dit is de slaapkamer van Boris. Met veel speelgoed.
 37. 37. Ook met een bureau voor huiswerk.
 38. 38. Dit is de slaapkamer van Bart. Ook al zijn ze een eeneiige tweeling, ze hebben beide een heel ander karakter. En dat is goed te zien aan hun slaapkamers.
 39. 39. Zijn lievelingspeeltje Dino houdt hem gezelschap, zelfs als Bart huiswerk moet maken.
 40. 40. Nu we alles van dit huis hebben gezien, laat ik jullie het huisje van opa Jan zien. Hij heeft een zitje buiten zodat hij ‘s ochtends de krant kan lezen met een kopje thee.
 41. 41. Opa Jan doet graag dingen met zijn familie, maar wil zo nu en dan ook alleen zijn. Hij is namelijk niet meer de jongste en heeft soms zijn rust nodig. In dit kleine maar fijne huisje bevindt een kleine eethoek en een zithoek met tv. (verkeerde lichtinval, de muur heeft dezelfde kleur als het tafelkleed)
 42. 42. Opa Jan heeft zelfs een eigen keuken.
 43. 43. En natuurlijk een eigen badkamer met wc en ligbad.
 44. 44. De slaapkamer van opa Jan. Dit is al een oud bed, maar Opa Jan weigert het weg te doen, omdat hij het bed jaren geleden samen met oma Betty heeft gekocht. Oma Betty is helaas twee jaar geleden overleden.
 45. 45. Werp nog een laatste blik op de slaapkamer van opa Jan ….. want we zijn aan het einde gekomen van de rondleiding.
 46. 46. Einde Bedankt en tot ziens!

×