Blog 18: Big data in de zorg: wat is uw grootste uitdaging?

224 views

Published on

In dit artikel leest u over het zorg programma van ons symposium op 11 juni 2014 in Antwerpen. Lees verder over big data in de zorg!

Published in: Data & Analytics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
224
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Blog 18: Big data in de zorg: wat is uw grootste uitdaging?

  1. 1. Big data in de zorg: wat is uw grootste uitdaging?
  2. 2. 2 Op 11 en 12 juni 2014 organiseert InterSystems Benelux een symposium in het Van der Valk Hotel in Beveren (bij Antwerpen). In ons vorige artikel kon u uitgebreid lezen over algemene programma van 11 juni. Nu gaan we graag dieper in op het speciale Healthcare programma dat u op 11 juni in de middag kunt bijwonen. Tijdens het symposium ontdekt u onder meer de voordelen van de diverse technologieën van InterSystems en kunt u inspiratie opdoen uit innovatieve succesverhalen uit de IT en in het bijzonder de zorgsector. Ons symposium is ook de ideale plek om specialisten te ontmoeten, te netwerken en ervaringen uit te wisselen. In dit artikel beschrijven we het Healthcare programma van woensdag 11 juni en verwijzen we naar relevante artikelen die eventueel handig zijn ter voorbereiding. Interoperabiliteit in de zorg Om 14 uur starten we met een presentatie van Wietze Drost, Sales Engineer InterSystems Benelux, over strategische interoperabiliteit. Tijdens deze presentatie komen veelvoorkomende big data uitdagingen uit de zorgsector aan bod. Hoe gaat u als zorgorganisatie bijvoorbeeld om met verschillende databronnen en ongelijksoortige data types? En hoe koppelt u verschillende systemen met elkaar, zodat u alle ongestructureerde en gestructureerde data in één omgeving kunt beheren? De explosie van gegevens uit nieuwe bronnen maakt problemen complexer en interoperabiliteit steeds belangrijker. Wilt u alvast meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan dit artikel met '4 aandachtspunten voor informatie-uitwisseling in de zorg'. HealthShare praktijkcases Hoe kunt u patiëntgegevens tussen verschillende instellingen - op regionaal of landelijk niveau - op veilige en gestructureerde wijze delen? Op deze vraag krijgt u uitgebreid antwoord tijdens de presentatie van Iain Bray aan de hand van diverse wereldwijde praktijkcases. Hierna volgt om 15 uur een client testimonial van Buro Medische Automatisering (BMA) over het gebruik van HealthShare voor een nationaal perinataliteit portal. Meer weten hierover? Lees dan het artikel met '3 redenen voor een real-time strategisch zorg-informatieplatform'. Intelligente software applicaties Na de koffiepauze staat de partner testimonial van HOTflo op het programma. Bert Kindt, Business Services Director FORCEA, vertelt u hoe HOTflo ziekenhuizen helpt om hun capaciteitsmanagement en prognoses te professionaliseren met behulp van state of the art en intelligente software applicaties. Voor deze applicaties is het synchroniseren van real-time informatie noodzakelijk. Dit maakt de technologie Ensemble van Intersystems mogelijk.
  3. 3. 3 In Nederland heeft InterSystems een groot aantal partners die Ensemble toepassen in hun specifieke zorgoplossingen. Bekende namen zijn onder andere:  CSC (o.a. LSP/EPD)  BMA (Mosos Verloskundige zorgsysteem)  PK Automatisering (CU-BOX® spoedeisende hulp)  Softmedex (On-demand Consultregistratie)  Tjip (Agile projectontwikkeling)  ICT Automatisering (Verwijsindex radiotherapie)  Compello (BE4CARE klinische applicaties)  Cormel IT Services (QIC integrale zorgketenbeheer)  Monaco (Zorgpersoneelsplanning)  Hesticare (mobiele apps ambulante zorg)  Cymax (Ziekteverzuimbeheer)  TM7 (Integratie en Transformatie) Lees meer over de integratiesoftware Ensemble. Ongestructureerde medische gegevens Dirk Van Hyfte, Senior adviseur voor Biomedische Informatica, laat zien hoe u inzichten kunt krijgen uit ongestructureerde medische gegevens. De overgrote meerderheid van verzamelde gegevens wordt namelijk vaak niet geanalyseerd, omdat het om ongestructureerde data gaat. Helaas loopt u hierdoor veel waardevolle informatie mis, zoals patiëntnotities, e-mails, scans, foto's, reacties en social media berichten. Door gerichte analyses van gegevens ontstaan nieuwe inzichten in ziektebeelden, behandelmethoden en medicaties. Lees in het kader van dit onderwerp het artikel 'Van stapels patiëntendossiers naar bruikbare nieuwe inzichten'.
  4. 4. 4 Presentatie: A Semantic Platform for Assisted Clinical Trial Patient Recruitment Om 17 uur vertelt professor Tim van den Bulcke van Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) over het analyseren van gestructureerde en ongestructureerde gegevens aan de hand van een client testimonial. U zou het artikel 'Ongestructureerde data analyse: ontdekken wat u niet weet' kunnen lezen ter voorbereiding. Na de presentatie van Tim van den Bulcke sluiten wij het programma af onder het genot van een lekkere cocktail. Netwerkavond: entertainment en diner Vanaf 18.30 uur start de netwerkavond met een gezellige barbecue en de mogelijkheid om een rit op de kartbaan te maken. Aanmelden Deelname aan het symposium is gratis. Vergeet u zich niet aan te melden: Dit artikel is geschreven door: David Majster Wil je meer informatie? Klik hier om naar ons blog te gaan.

×