David van Zeggeren van Sparked - Pecha Kucha presentatie

757 views

Published on

Pecha Kucha presentatie David van Zeggeren van Sparked over nieuwe ontwikkelingen voor het project IJdijken tijdens de Inspiratiedag e-tourism.

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
757
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • 1.Welkom bij deze Pecha Kucha presentatie. Ik ben David van Zeggeren, en ik wil jullie vandaag iets vertellen over waar wij op dit moment mee bezig zijn, en wat mij bezig houdt.
 • 2.Ik werk bij Sparked. Wij zetten ons in voor de verbetering van communicatie & samenwerking, en richten nu onze pijlen op de culturele sector met nieuwe toepassingen, en een doordachte strategie.
 • 3.We hebben een Augmented Reality applicatie voor de Provincie Flevoland gemaakt, we ontsluiten de collectie van het Rijksmuseum met Microsoft Pivot en ontwikkelden samen met de Waag Society een locatiegebaseerde dienst tijdens WCIT.
 • 4.Even terug naar mij. Ik ben gefascineerd door geschiedenis. Ik lees erover in boeken, wetenschappelijke tijdschriften en op websites. Bijna overal waar ik ben, ben ik ermee bezig.
 • 5. Wat ik wil is de beschikking krijgen over geschiedenis, op de plek waar het allemaal plaatsvond. Toeristische gidsen zijn voor mij te statisch, want ik wil korte tekstjes, sprekende beelden, beeldende video’s. Ik wil de informatie die ik lees delen met mijn vrienden. Ik denk dat meer mensen dat willen.
 • 6. Dit is de Waag. Ik ken de Waag vrij goed. De Waag wil haar verhalen kwijt, wil de mensen met de toeristische gidsen, maar zeker ook de passanten vertellen over haar rijke historie. Weten zij eigenlijk wel dat de Waag ooit de poort naar de stad was, en op een IJdijk staat?
 • 7. De Waag wil dus haar verhalen kwijt, en ik wil die verhalen, on-the-spot en spontaan, tot leven zien komen. Dat moet te combineren zijn. Maar hoe gaan we dat doen?
 • 8. Om mensen als ik te wijzen op de aanwezigheid van informatie over de geschiedenis van een plek plaatsen we QR-codes in de openbare ruimte. We doen dat op bordjes en tegels.
 • 9.Want waar wij niet in geloven is dit (afb. ANWB bord). Statische teksten, gedateerde informatie, weinig uitdagend. Ik stel voor om dit even 10 seconde op u te laten inwerken.
 • 10. Ook de Provincie NH gelooft in een nieuwe manier. Hun verhalenplatform, Oneindig Noord-Holland, gebaseerd op crowdsourcing en duiding, zet naast verhalen op het web in op het vertellen van verhalen in de openbare ruimte. Deze verhalen worden gebundeld in routes.
 • 11.Eén van die routes is de IJdijken route, een initiatief van Dienst Ruimtelijke Ordening en Sparked. Deze IJdijken stonden ooit aan de wieg van Amsterdam en omstreken, en vormen nog steeds belangrijke lijnen in het landschap. De Waag heeft geluk, want ook zij staat op een IJdijk.
 • 12. De IJdijken vormen de start van een nieuwe manier voor het verkrijgen van informatie, op locatie. Zij vormen daarbij een kapstok voor verhalen, en lopen van Velsen naar Amsterdam. In een later stadium zullen ook de IJdijken richting Muiden, Monnickendam en Beverwijk worden toegevoegd.
 • 13. Na het scannen van de QR-code kom je op onze mobiele website (geen app) en krijg je de aanwezige informatie in de buurt te zien. Voor de IJdijken route hebben we gekozen voor vier categorien: rood voor cultuurhistorie, blauw voor water, groen voor natuur en geel voor toekomst.
 • 14. Je kiest wat je leest, en hoeveel je daarover leest. Tegelijk kun je met de informatie in je hand de plekken in de buurt bezoeken en de verhalen tot leven zien komen.
 • 15. Zie je iets interessants, dan deel je dat met de wereld via Facebook, Twitter, Hyves of mail. Zo zien je vrienden op welke locaties je bent geweest, en welke routes je hebt gelopen. En dat het delen van informatie met je vrienden belangrijk blijft, dat weten we zeker.
 • 15.Als je wilt volg je de route langs de dijken, in oostelijke of westelijke richting, maar dat hoeft niet. De verhalen op de locaties staan los van elkaar. Wil je meer informatie over voor jou interessante onderwerpen kun je op locatie of thuis verder lezen op Oneindig Noord-Holland.
 • 16. We zetten in op meer routes, meer locaties en meer verhalen. We koppelen content, via digitale media aan locaties (en in die volgorde). Wij geloven dat dit dé manier wordt om routes te volgen in de toekomst. Straks niet alleen langs de IJdijken, maar ook van NS-station naar NS-station of langs het Pieterpad.
 • 18.Steeds meer mensen hebben een smartphone en ontdekken wat zie hiermee kunnen. Zij hebben de toegang tot locatiespecifieke informatie straks gewoon op zak, en kunnen de aangeboden routes volgen zonder eerst een foldertje te halen. Zo is de informatie in de route altijd up-to-date, en is het nog goed voor het milieu ook.
 • 19.Waar dit gaat eindigen weten wij ook niet. Vooralsnog moeten we nog beginnen; we zijn hard bezig aan onze eerste route.
 • 20.Dit is wat ons op dit moment bezig houdt. We horen graag wat je ervan vindt, en welke routes jij straks graag op deze manier zou willen gebruiken. Wil je meer zien van onze mobiele website, scan dan deze code voor een demo. Wil je meer weten van ons, neem dan gerust contact op.
 • David van Zeggeren van Sparked - Pecha Kucha presentatie

  1. 1. Inspiratiedag e-tourism<br />
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. 6.
  7. 7.
  8. 8.
  9. 9.
  10. 10.
  11. 11.
  12. 12.
  13. 13.
  14. 14.
  15. 15.
  16. 16.
  17. 17.
  18. 18.
  19. 19.
  20. 20. David van Zeggeren<br />David.van.zeggeren@sparked.nl<br />06 22954463<br />@Dvdvz<br />Demo voor iPhone<br />

  ×