Storytelling Michiel Maas voor Dr Mollercollege Kaatsheuvel

429 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
429
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Storytelling Michiel Maas voor Dr Mollercollege Kaatsheuvel

 1. 1. Onderwijsinnovatie en onderwijs op maat8 mei 2012Michiel Maas
 2. 2. Waarom maatwerk? Wat zijn jullie uitgangspunten:4 waarden:- Optimaal ontwikkelen en leren door erkenning en gebruik van ieders talent- Positieve waardering van de ontwikkeling van de identiteit- Gerichte aanpak ten behoeve van vervolgopleiding en beroep- Leren in een flexibele context en met verschillend aanbod3 peilers:- Persoonlijke keuzemogelijkheden- Heldere structuur- Kwaliteit
 3. 3. Jullie….
 4. 4. Even opfrissen….Wat is de GGD bij rekenenHoeveel lestijd kost een instructie in deGGD?Kan het ook anders? www.youtube.com “grootste gemene deler”
 5. 5. Welke rol speel je als docent? Welke vragen staan hierbij centraal?Waar gaan we van uit?de specifieke deskundigheid van de leraar: De kritische houding van de leraar tav de eigen kennis en competenties om ‘slimme’ en zinvolle keuzes te maken bji het inrichten van de didactiek en de inzet van ALLE mogelijke media daarbij? Hoe presenteer je op een aantrekkelijke, begrijpelijke en effectieve manier je vak? Hoe zet ik ALLE media hierbij effectief in? MAW: ben ik competent in de inrichting van blended leeromgevingen?
 6. 6. Tpack
 7. 7. Deskundigheid op 3 vlakken 1. Vakkennis 2. Didactisch/pedagogische kennis 3. Technologische kennisVraagje…. Wat zou je ibv nu al kunnen gebruiken? Dwz: kennis van mediatoepassingen + ict. Wat is er mogelijk met welk leereffect? Wordt de vakinhoud begrijpelijker en Aantrekkelijker? Doorzie je de mogelijke verandering die (nieuwe) media de onderwijspraktijk kunnen bieden?
 8. 8. Deskundigheid op 3 vlakken
 9. 9. De leerlingen
 10. 10. 21e eeuwse vaardigheden
 11. 11. Wat doe je al?......
 12. 12. Elo…..hoezo?De ELO biedt faciliteiten tbv:1. Het proces van leren2. De communicatie die nodig is voor dat leren3. De organisatie van het leren
 13. 13. Een ELO kiezen; Welke vragen stel je?1. Wat is onze onderwijsvisie? Wat willen we onze leerlingen onderwijskundig bieden? – denk aan de peilers/waarden.2. Wat is onze missie?3. Welk type onderwijs bieden we aan en hoe zal zich dat de komende jaren gaan ontwikkelen? (bv adaptief vs projectgericht, van reproductiegericht naar zelfsturend/ zelfontdekkend onderwijs, versterken van samenwerking en groepsprocessen onder leerlingen)4. In welke mate werken en leren leerlingen zelfstandig?5. Wat zijn de rollen van de docent in en om het leerproces van de leerling?6. Hoe ziet de interne besluitvorming eruit?7. Hoe kan de onderwijsvisie worden gekoppeld aan de ICT-visie?8. Hoe hebben we de leerinhoud geordend?

×