Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

15 tendències pel 2015

438 views

Published on

No et perdis les 15 tendències a tenir en compte per capturar idees i desenvolupar projectes innovadors aquest any 2015!

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

15 tendències pel 2015

 1. 1. 15 tendències pel 2015 www.societatdelainnovacio.cat
 2. 2. 1. Relacions en temps real Cada vegada més volem respostes ràpides a les nostres necessitats. Ho volem ara i aquí. Empreses com Amazon han començat a oferir serveis d’entrega en 1 hora pels seus membres Premium. No obstant, si estàs disposat a esperar 2 hores l’entrega és gratuïta!
 3. 3. Cognicor, intel•ligència de negoci extreta del sistema de queixes i incidències online en temps real, analitza les xarxes socials i les opinions dels clients a l’instant. Ofereix resposta a les queixes d’una manera instantània. Sindhu Joseph, sòcia creadora de Cognicor
 4. 4. 2. Customització Personalització i co-creació La personalització ajuda a les empreses a diferenciar-se dels seus competidors en un moment on la guerradepreusésconstant.Gràcies a Internet, és més fàcil comparar preus i productes. Segons Google, el 49% dels propietaris de telèfons mòbils utilitzen el seu dispositiu per comparar preus, i el nombre d’aplicacions de comparació de preus està augmentant. Així doncs, segons Google, els clients estan disposats a pagar un 20% més per un producte si aquest és personalitzable.
 5. 5. Munich, a través de la iniciativa Munich My Way, sigues tu el dissenyador de les teves pròpies sabates. Tria els colors i disseny, fes-les al teu gust!
 6. 6. 3. Mix on/off line. Experiències 360º La fusió dels 2 mons, offline i online conforma una experiència nova i única, que connecta productes i serveis allà on siguis, conformant una proposta amb múltiples punts de contacte brand – customer. Segons l’enquesta realitzada per Accenture, gairebé el 90% dels consumidors aniria a comprar a una botiga tradicional o online si les organitzacions oferissin informació en temps real sobre els seus productes. El 19% dels consumidors enquestats gaudeixen en utilitzar la funcionalitat de “clic i recollir“, és l’avantatge que ofereix la combinació del sistema de compres online amb la comoditat afegida de recollir els productes a la botiga offline que més convingui.
 7. 7. Fusió de l’entorn online amb l’offline. La iniciativa feta per C&A Brazil ens trasllada els likes que han obtingut els productes al facebook a la mateixa botiga.
 8. 8. 4. Mindfulness. Salut i Benestar Volem sortir de la rutina i relaxar-nos. Millennials o no, tots volem sentir-nos bé amb allò que fem i consumim. És per això que cada vegada més, podem trobar serveis i productes pensats per cuidar-nos. Segons un estudi realitzat per Flurry, una empresa d’anuncis online i creació d’aplicacions, l’ús d’aplicacions de salut i condicionament físic ha crescut un 62% en els últims sis mesos.
 9. 9. Happify, app que et recomana activitats equilibrades (mentals, físiques, etc.) per mantenir-te en forma mentalment i físicament.
 10. 10. 5. Filosofia “Sin” L’enquesta realitzada per Green America, EcoVentures International i Association for Enterprise Opportunity indica que durant els últims 10 anys, el mercat del menjar orgànic i sense additius ha crescut un 238%, comparat amb el 33% del menjar no orgànic.
 11. 11. Sanex Natur Protect, està centrat en la no utilització d’ingredients químics artificials. Sanex Naturprotect no conté sals de clorhidrat d’alumini, aquets han estat substituïts pel mineral natural d’alum, que té propietats naturals desodorants i anti-bacterianes. La sevafórmulaconté0%deparabens, 0% de colorants i 0% d’alcohol.
 12. 12. 6. Proximitat Cada vegada més es fomenta el comerç local I de proximitat. Consumint productes del nostre entorn afavorim al creixement econòmic de les nostres ciutats i pobles. De fet, durant els últims 6 mesos les vendes de comerços locals a la ciutat de Barcelona van pujar un 0,9%, xifra que representa el 25% del PIB de la ciutat.
 13. 13. Food ‘n Roll és un projecte de gastronomia sobre rodes que pretén “rodar” pels pobles de Catalunya, inicialment per les comarques d’Osona i Vallès Oriental, oferint Fine Street Food, tant en esdeveniments públics com privats. Abans de res busquen ser diferents i no volen ser la competència d’altres locals, sinó una alternativa per a la gent amb presses, però amb bon paladar, oferint menjar assequible, ecològic i fresc, i de proximitat, potenciant l’economia local i garantint la qualitat.
 14. 14. 7. Responsabilitat ECO Consum responsable, respectant el nostre entorn i medi. No només volem ser consumidors, sinó que volem aportar valor amb les nostres accions,volemsereco!Elqüestionari llançat per Time Magazine indica que el 50% d’americans valoren les iniciatives proteccionistes amb l’entorn, i més del 60% d’aquets ha comprat productes orgànics o eco- friendly durant l’últim any. A més, la construcció d’edificis ECO s’ha vist incrementada per un excepcional 1700% comparant-ho amb la construcció convencional, que es va reduir en un 17%.
 15. 15. A PlaytoRide, volen fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i et volen recompensar per això! PlayToRide és una comunitat on pedalar té premi. Acumula punts que podràs bescanviarperdescomptesipremis. A més, periòdicament, podràs participar en els seus challenges, on si aconsegueixes completar el repte que et proposen, entraràs en el sorteig de més premis.
 16. 16. 8. Internet of Things. Els wearables i els super jo. Internet ja no és una cosa distant. Està al nostre voltant i interactua amb nosaltres, oferint-nos allò que volem. Segons la IDC (International Data Corporation), la Internet de les coses ho canviarà tot, serà “una nova columna en el món de la tecnologia de la informació i les comunicacions.“ La IDC comptabilitzat una despesa en aquesta indústria de 4.800 mil milions de dòlars el 2012 i espera un creixement de mercat fins a 8,9 bilions de dòlars pel 2020, representant una taxa de creixement del 7.9% anual.
 17. 17. Moto 360, tenir la targeta d’embarcament, agafar trucades, a més del seguiment del teu dia a dia, calories cremades i passes realitzades.
 18. 18. Segueix llegint! Només et queden 7 tendències més per innovar amb èxit aquest 2015!
 19. 19. 9. Economia col•laborativa i P2P Nous models de negoci basats en la col•laboració i el compartir, ofereixen propostes més barates i no convencionals. Aquesta mateixa nit 40.000 persones han llogat casa seva a través d’un servei col•laboratiu que ofereix 250.000 habitacions a 30.000 ciutats en 192 països. Els usuaris han escollit i pagat les seves habitacions online, però els seus llits han estat posats a disposició del client per part de particulars, no pas per cadenes hoteleres.
 20. 20. Airbnb, et permet llogar casa teva a persones d’arreu del món a canvi d’una recompensa econòmica. Si t’agrada viatjar et permetrà allotjar-te a preus assequibles a les diferents cases ofertes a cada ciutat.
 21. 21. 10. Makers Revolution. Do it yourself. Per què comprar-ho quan ho pots fer tu? Crear productes per un mateix ofereix una experiència d’esforç i recompensa. Treballar i col•laborar amb més makers, tot compartit eines i processos. En els últims 18 mesos, la disminució dels preus de les impressores 3-D, talladores làser i altres equips de fabricació digital ha permès fomentar la cultura maker als llocs més insospitats, com biblioteques, escoles i altres organitzacions, expandint la filosofia i revolució DO IT YOURSELF.
 22. 22. Makers of Barcelona, es dediquen a crear i dissenyar noves propostes i experiències. Dintre d’un mateix espai, col•laborant i compartint, per exemple, amb entitats com l’Ajuntament de Barcelona.
 23. 23. 11. Open Source & Data Obrint les fronteres de la nostre organització podem arribar al talent de fora i aportar valor a la nostra empresa. Arribem a noves idees, tendències i coneixement. Al mateix temps, d’acord a l’estudi realitzat per Optaros, (una empresa de comerç electrònic), les organitzacions s’estan estalviant milions de dòlars en TI mitjançant l’ús de Open Source Softwares. El 2004, la metodologia Open Source va estalviar a les grans empreses (amb ingressos anuals de més de mil milions de dòlars) una mitjana de 3,3 milions de dòlars.
 24. 24. Tesla, va obrir les seves patents dels seus cotxes a tothom que les volgués consultar. Elon Musk CEO i fundador de Tesla Motors.
 25. 25. 12. El Món Digital és Vídeo El món físic es queda curt, ara tot està integrat als smartphones o altres dispositius que graven i capturen tot allò que fem i experimentem. Ja no és notícia que el compartiment de vídeos és cada vegada més popular. De fet, només entre el juliol de 2011 i el març de 2012, el temps empleat en apps de vídeo/imatge per a cada usuari de mòbil va créixer en un 166%.
 26. 26. RecPlaySports, per gravar, editar i compartir vídeos a les xarxes dels teus partits i les teves millors jugades.
 27. 27. 13. El Món Digital és Mòbil Amb una oferta de milers d’aplicacions, concretament 1.3 milions per part de Play Store i 1.2 per part de Apple Store, podem interactuar amb el nostre entorn, compartir les nostres experiències i sentiments, jugar i inclús gestionar les nostres finances.
 28. 28. L’app de Startbucks, et permet visualitzar la seva carta, fer la comanda i fins i tot pagar les propines. No facis més cues, paga a través del teu smartphone!
 29. 29. 14. El Món Digital és Joc L’aprenentatge ha evolucionat, ja no és un procés avorrit i monòton. Mitjançant el joc aprendrem nous conceptes i fins i tot idiomes. Cada vegada més hi ha una oferta més gran d’aplicacions enfocades a l’aprenentatge tot integrant-hi diversió. Segons el Forbes Global 2000, més del 70% de les empreses enquestades el 2013, van dir que planejaven utilitzar la gamificació com una eina de venda i retenció de clients, oferint noves experiències i productes.
 30. 30. Duolingo és l’app per aprendre idiomes jugant. Mitjançant la gamificació l’usuari podrà aprendre idiomes d’una manera diferent i didàctica. Passant per diferents nivells de dificultat i avançant segons les aptituds adquirides.
 31. 31. 15. El Món Digital és Local Volem proximitat. Volem saber quin temps farà a la ciutat o poble on vivim, volem conèixer el nostre entorn, saber què ens ofereix i quines activitats hi ha. Amb més de 2.170 mil aplicacions mòbils a tot al món ja no tens excusa, estigues al dia del que passa al teu voltant!
 32. 32. L’app de Oakley per a practicants del surf, ofereix informació sobre l’estat de la mar, temperatura i llocs per anar a fer surf.
 33. 33. Induct SEA, S.L. C/ Lepant 287 Ent. 1. 08025 Barcelona, España +34 931292866 office.es@inductsoftware.com www.societatdelainnovacio.cat Joan Ras CEO d’Induct Barcelona +34 654 566 001 joan.ras@inductsoftware.com Ignasi Clos Director de projectes d’Innovació +34 659 551 401 ignasi.clos@inductsoftware.com

×