Drenge Akademiet

1,237 views

Published on

Fredag den 29. november 2013 satte Implement Consulting Group fokus på, hvordan vi skaber succes i projekter.

Mere end 130 projektledere og andre ledere og eksperter med ansvar for at skabe effekt i projekter var samlet til en formiddag med fokus på, hvilke tendenser og temaer der er på dagsordenen i ”højt performende” offentlige og private organisationers arbejde med projekter.

Konferencen startede ud med resultaterne af udgangspunkt et survey, som Implement Consulting Group gennemførte i efteråret 2013 blandt et bredt udsnit af offentlige og private organisationer og virksomheder i Danmark.

Dernæst fik deltagerne mulighed for at dykke ned i fire forskellige emner inden for projektledelse, hvor det ene emne var Drenge Akademiet - Projekt med effekt – læring gennem et projekt fra Løkkefonden.

Drenge Akademiet er et læringslaboratorium, hvor fagligt svage drenge gennem 3 ugers intensiv summer camp får mulighed for at løfte sig selv både fagligt og personligt.
Konceptet blev i 2013 testet i praksis sammen med 95 drenge, som alle var af sted på Drenge Akademiet i 20 dage.

Published in: Education
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,237
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
318
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Drenge Akademiet

  1. 1. OM LØKKEFONDEN ■ LøkkeFonden er stiftet af Lars Løkke Rasmussen i 2012 ■ LøkkeFondens mission er at skabe projekter, med hjælp fra danske virksomheder og andre partnere, der skal bringe drenge fra kanten til at være unge i fællesskabet ■ LøkkeFondens vision er enten som drivkraft, partner eller donor at virke til gavn for drenge på kanten. Ved at gennemføre projekter, der afprøver nye metoder, motiveres drengene til at tage ansvar for at få en uddannelse, et job og til at blive aktive samfundsborgere, samtidig med at vi udvikler ny, dokumentet viden, som kan inspirere til generelle forandringer
  2. 2. OM DRENGE AKADEMIET ■ Dobbelt så mange drenge som piger er uden funktionelle læsefærdigheder ■ Drengene trives dårligere i folkeskolen ■ Markant flere drenge end piger modtager specialundervisning ■ Drengene må også se sig overhalet af pigerne, når det kommer til at få en uddannelse efter folkeskolen  Derfor startede LøkkeFonden projektet Drenge Akademiet i 2012 Drenge Akademiet er et læringslaboratorium, hvor fagligt svage drenge gennem 3 ugers intensiv summer camp får mulighed for at løfte sig selv både fagligt og personligt.
  3. 3. HVORDAN GØR VI? På Drenge Akademiet kombineres den faglige læring med personlig træning SYNLIGE MÅL KLARE SUCCESKRITERIER KENDT UDGANGSPUNKT SYNLIGE MÅL KLARE SUCCESKRITERIER KENDT UDGANGSPUNKT PERSONLIGT LØBENDE EVALUERING, FEEDBACK OG TILPASNING AF INDSATSEN FAGLIGT 7 KARAKTERTRÆK* Vedholdenhed Optimisme Selvkontrol Nysgerrighed Taknemmelighed Engagement Social intelligens Stavning Læsning Matematik FRIHED TIL AT VÆLGE DET, DER VIRKER LØBENDE EVALUERING, FEEDBACK OG TILPASNING AF INDSATSEN *De 7 karaktertræk er identificeret af den førende forsker inden for positiv psykologi Martin Seligman i samarbejde med forskerne Chris Peterson og Angela Duckworth og netværket ”KIPP Charter Schools” FRIHED TIL AT VÆLGE DET, DER VIRKER
  4. 4. BAG OM DRENGE AKADEMIET  Drengene undervises af folkeskolelærere, der gerne vil afprøve og teste en anden tilgang til at motivere skoletrætte og fagligt svage drenge  Den faglige undervisning tager udgangspunkt i den seneste forskning og bygger bl.a. på John Hatties omfattende og evidensbaserede undersøgelser og studier  Den personlige træning fokuserer på at udvikle og træne de 7 konkrete karaktertræk, som vi ved har stor betydning for ens evne til at gennemføre en uddannelse. Karaktertrækkene er identificeret af de førende forsker inden for positiv psykologi, Martin Seligman, Chris Peterson og Angela Duckworth og netværket ”KIPP Charter Schools”. Konceptet blev i 2013 testet i praksis sammen med 95 drenge, som alle var af sted på Drenge Akademiet i 20 dage. Projektet blev fulgt og evalueret af Frans Ørsted Andersen og Poul Nissen fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) ved Aarhus Universitet, der udgiver en evalueringsrapport i begyndelsen af 2014.
  5. 5. EKSEMPLER FRA HVERDAGEN Synlige og individuelle mål og succeskriterier med navn på, der viser, hvor den enkelte er nået til. Evaluering med tjek ind/tjek ud af timen – hvilken indstilling møder jeg til time med, og hvilken indstilling forlader jeg timen med. Fagstationer med forskellige temaer og materialer giver den enkelte frihed til at vælge, det der virker for ham. Teknologi giver drengene mulighed for at træne faglige færdigheder i eget tempo, og lærerne får feedback om udviklingen.
  6. 6. RESULTATER 2013  Alle drenge lærte meget – på trods af stor spredning  Drengene løftede sig i gennemsnit 2 skoleår i stavning  Og i gennemsnit 3 skoleår i læsning og matematik  DPUs evalueringsrapport, som udkommer i begyndelsen af 2014, analyserer årsagerne til, hvordan det lykkedes drengene at flytte sig så meget på blot 20 dage. Når det nye skoleår starter for drengene, kan de vælge at få en mentor tilknyttet, som de vil mødes med gennem hele skoleåret. Formålet er, at drengene fastholder deres mål og gode vaner.
  7. 7. FRA LABORATORIUM TIL FOLKESKOLE 2014 I 2014 vil Drenge Akademiet løftes ind i en ny fase Det betyder at lærere vil få mulighed for at deltage i lærerworkshops og se metoderne i en praktisk sammenhæng på Drenge Akademiet 2014  Formålet: at opnå praktisk viden i samarbejde med folkeskolelærere, så vi kan videreudvikle metoderne og rykke ud af læringslaboratoriet og ind i den rigtige folkeskole LøkkeFonden søger samtidig konkrete skoler, som kunne tænke sig at afprøve Drenge Akademiets metoder og værktøjer som en integreret del af undervisningen med start fra skoleåret 2014  LøkkeFonden stiller gratis metoderne til rådighed for skolerne  LøkkeFonden ruster skolens lærere til at bruge metoderne efteruddannelse, observation og sparring  DPU og LøkkeFonden følger udrulningen på folkeskolerne i praksis gennem

×