Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Virus Informa

473 views

Published on

Published in: Technology, Health & Medicine
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Virus Informa

 1. 1. VIRUS INFORMÀTICS
 2. 2. ÍNDEX Definició i funció dles virus informàtics....................1   Què fa un virus.................................................2   Tipus de virus..................................................3,4 Els virus més enviats..........................................5   Tipus de virus segons com estan...........................6,7   Bibliografia...................................................8
 3. 3. DEFINICIÓ I FUNCIÓ D'ELS VIRUS  Un virus informàtic és un programa d'ordinador que pot ser copiat a si mateix i infectar un ordinador. El terme "virus" també és utilitzat per referir-se a altres tipus de programes de malware, adware i spyware que no tenen la capacitat reproductiva. Els virus poden augmentar les seves possibilitats de propagació a altres equips per infectar arxius en un sistema de fitxers de xarx Els virus informàtics tenen la funció de propagar-se, replicant- se, però alguns contenen una càrrega maligna amb diferents objectius, des d'una broma fins a realitzar danys importants en els sistemes, o blocar les xarxes informàtiques.
 4. 4. QUÈ FA UN VIRUS?   El que fa un virus és: S'executa un programa que està infectat, per desconeixement de l'usuari. El codi del virus queda allotjat a la memòria RAM de l'ordinador. El virus despres pren el control dels serveis bàsics del sistema operatius infectant arxius executables que siguin cridats per a la seva execució. Finalment s'afegeix el codi del virus al del programa infectat i es grava al disc.
 5. 5. TIPUS DE VIRUS -Cucs: Ocupant la memòria i fan tornar lent l'ordinador, però no s'adhereixen a altres arxius executables.   -Troians: Són els més perillosos, perque no hi ha moltes maneres d'eliminar-los. Són capaços de mostrar pantalles amb paraules. Ajuden l'atacant a entrar al sistema infectat,per pagines webs o emails.   -Jokes o virus broma: Són virus que creen missatges de broma a la pantalla. També poden executar el lector de CD/DVD obrint-lo i tancant-lo, o controlar el propi ratolí i fins i tot el teclat, sempre amb un fi de diversió i mai de destrucció o dany per al contingut de l'ordinador, encara que a vegades poden arribar a ser molestos.
 6. 6.   -Hoaxs: Són missatges amb una informació falsa, normalment es troben mitjançant el correu electrònic, a vegades amb el fi de crear confusió entre la gent que rep aquest tipus de missatges, o amb una finalitat pitjor: atacar l'ordinador per mitjà de l'enginyeria social, amb missatges com ara esborri aquest arxiu de l'equip. Són virus molt potents; a vegades afecten arxius del sistema.
 7. 7. ELS VIRUS MÉS ENVIATS  Els virus més enviats segons (Informàtic control virus scanner) són:         º TIPUS 1998 2000 2003 2005   Troian 20% 15% 22% 25% s Cucs 22% 20% 25% 27% Boot 5% 1% 4% 2% Altres 52% 64% 49% 46%
 8. 8. TIPUS DE VIRUS SEGONS COM ESTAN  Hi han diferents tipus de virus:   ·Segons l'infectat   Segons alguns autors existeixen dos tipus de virus: 1-Els que infecten arxius. I es classifiquen en: -Virus d'acció directa. En el moment en què s'executen, infecten altres programes. -Virus residents. En executar-se, s'instal·len a la memòria de l'ordiandor i infecten els altres programes. 2-Els que infecten el sector de arrencada. Aquests virus resideixen en la memòria. 3-”multipartite”: és la suma de les dues categories anteriors.
 9. 9.   ·Segons el seu comportament Els grups principals de virus informàtics són: -Kluggers: Aquells virus que en entrar als sistemes d'un altre ordinador es reprodueixen. -Viddbers: Aquells virus que modifiquen els programes del sistema de l'ordinador en el qual entren.
 10. 10. BIBLIOGRAFIA Wikipedia.org

×