I nteriør og utstillingsdesign

781 views

Published on

Design og håndverk Verdal videregående skole presentasjon

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
781
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
80
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

I nteriør og utstillingsdesign

  1. 1. INTERIØR OG UTSTILLINGSDESIGN VG2UTSTILLINGSDESIGN VG3INTERIØR VG3
  2. 2. INTERIØR OG UTSTILLINGSDESIGNFORMÅLBevissthet om og interesse for de ting vi omgir oss med og deuttrykk offentlige og private rom formidler, danner grunnlagfor programfagene i interiør og utstillingsdesign.Programfagene skal bidra til å imøtekomme samfunnetsbehov for veiledning og tjenester innen interiør, profilering ogutstillingsdesign.Opplæringen skal bidra til utvikling avkreativitet og forståelse for estetiske og etiskeproblemstillinger innen fagområdet interiør og utstilling.Praktisk arbeid med materialer, redskaper og teknikker skalgi grunnlag for faglig kompetanse og forståelse for faget i ulikekulturer og tradisjoner i lokalt, nasjonalt og internasjonaltperspektiv. Opplæringen skal bidra til å utvikle evne til å sesammenheng mellom materielle uttrykk og målgruppenesoppfatninger og assosiasjoner. Programfagene skal fremmeforståelse for forholdet mellom arbeid og uttrykksform ogbidra til å utvikle evne til kritisk refleksjon over eget arbeid.I opplæringen skal det legges vekt på praktisk arbeid medfagrelaterte materialer, redskaper og teknikker samt kreatividéutvikling og profesjonelle presentasjonsformer.Programfagene skal bidra til kunnskap og bevissthet ommarkedsføring og salg av produkter og tjenester innenfagområdet.
  3. 3. INTERIØR OG UTSTILLINGSDESIGNINTERIØR:•Gjennom dette faget lærer du å forholde deg tilkunder, leverandører og oppdragsgivere.•Du lærer å kommunisere, beskrive ogdokumentere arbeid.•Forstå arbeidstegninger og beskrivelser.•Beregne kostnader i forbindelse med oppdrag,arbeide med målestokk og tegninger.•Bruke relevant digitalt utstyr for å innhentefaglig informasjon og eksperimentere med form,farge og komposisjon samt presentere egetarbeid.
  4. 4. INTERIØR OG UTSTILLINGSDESIGNSom INTERIØRKONSULENTlærer du deg til å bli en kommunikatørinnenfor møbel og innredningsbransjen. Du vilkunne abeide med omgivelsene dine. Rom er noevi alle forholder oss til. Du blir bevist atrommets utforming spiller en viktig rolle forpraktisk bruk, du får leke deg med å få fremstemninger i rom. Du som jobber med interiørhar muligheten til å forme egne og andresomgivelser gjennom design og funksjonalitet.
  5. 5. INTERIØR OG UTSTILLINGSDESIGNUTSTILLINGSDESIGN:•I dette faget lærer du å bruke fagspråk ikommunikasjon med kunder, kolleger og andresamarbeidspartnere.•Du lærer å dokumentere og presentere egetarbeid. Å kunne lese og lage abeidstegningersom beskriver en bestemt utforming.•Beregne materialforbruk, tidsbruk og pris påegne oppdrag.•Gjennomføre målinger og registreringer i romog anvende størrelsesforhold ved tegning av romog modellbygging.•Å bruke relevant digitalt utstyr for å innhentefaglig informasjon og eksperimentere med form,farge og komposisjon samt presentere egetarbeid.
  6. 6. INTERIØR OG UTSTILLINGSDESIGNSom UTSTILLINGSDESIGNER kandu arbeide med butikkplanlegging, stands,dekorasjon og interiør.Gjennom utdanningen lærer du å skapeeksponeringer som vekker oppmerksomhet ogskaper interesse for produkter og tjenester. Duvil kunne leke deg med markedsføringsoppdraggjennom å designe utstillingsvindu ogmesseområder. Eller promotere noen utvalgteprodukt gjennom en brosjyre.
  7. 7. INTERIØR OG UTSTILLINGSDESIGNDu vil få innføring i følgende program:WordPower pointIn DesignPhotoshopArchi CadØnsker du mer informasjon, se udir.noEller design og handverk.no•Utstillingsdesigner•InteriørkonsulentTa gjerne kontakt med Verdal videregåendeskole for spørsmål.

×