Tip: Ander inloggeluid voor Windows 8

2,986 views

Published on

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om het inloggeluid van Windows te vervangen voor een audiofragment naar keuze. Althans, niet zonder een kleine aanpassing. Wij laten zien hoe je het alsnog voor elkaar krijgt in Windows 8.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,986
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,598
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tip: Ander inloggeluid voor Windows 8

  1. 1. Ander inloggeluid Windows 8In 3 eenvoudige stappen
  2. 2. InleidingNiet lang na de release van een nieuwe Windows-versie, hebben demeeste mensen het geluid dat wordt afgespeeld als je Windows start enafsluit al in het geheugen geprent. Er was een tijd waarin die geluidenmassaal werden aangepast, bijvoorbeeld door ze te vervangen doorfilmquotes of andere grappige geluiden. Tegenwoordig is dat niet meermogelijk, althans niet zonder een kleine aanpassing. Wij laten je zien hoeje het alsnog voor elkaar krijgt.
  3. 3. 01 Reservekopie maken van het RegisterHet is ons niet helemaal duidelijk waarom Microsoft er ooit voor heeft gekozen om hetaanpassen van deze geluiden uit te schakelen. Je kan deze optie gelukkig vrij eenvoudigweer inschakelen, maar daarvoor moet je wel wat wijzigen in het Register, en dat is altijdeen beetje riskant om dat het Register het kloppend hart van Windows is. Als je destappen die wij noemen precies opvolgt kan er niets gebeuren, maar voor de zekerheidmaken we eerst een reservekopie van het Register.Beweeg je muis naar de rechterkant van het scherm en klik op het vergrootglas.Helemaal rechtsboven zie je een zoekveld, waarin je regedit typt. Aan de linkerkantverschijnt nu een blokje met regedit. Klik je hierop, dan start je de Registereditor. Klik nuin de Registereditor linksboven op Bestand / Exporteren. Geef het bestand een naam(bijvoorbeeld registerbackup+datum) en zorg ervoor dat de optie Alles linksonder isgeselecteerd. Klik nu op Opslaan om de reservekopie te maken, dit kan even duren.
  4. 4. 02 Registerwaarden aanpassenNu je een reservekopie hebt gemaakt van het Register, kan het minder kwaad om hierwaarden in te veranderen. In het linkerdeelvenster klik je op HKEY_CURRENT_USERen vervolgens op de onderliggende sleutels (ander woord voor mappen in het Register)AppEvents en EventLabels (op EventLabels klik je dubbel om deze open te vouwen).Vrijwel helemaal onderaan in de sleutel EventLabels zie je de subsleutelWindowsLogon, deze verwijst naar het onderdeel in Windows dat verantwoordelijk isvoor het opstartgeluid. Klik je op deze subsleutel, dan zie je in het rechterdeelvensterstaan ExcludeFromCPL (hetgeen staat voor Uitsluiten uit Configuratiescherm).Wanneer je hierop dubbelklikt zie je het getal 1 staan bij Waardegegevens, hetgeen ‘Ja’betekent. Verander deze waarde in 0 (oftewel Nee) en klik op OK, om de optie voor hetwijzigen van het opstartgeluid toe te voegen aan het Configuratiescherm. Dezelfdestappen herhaal je voor de subsleutel WindowsLogoff, hetgeen logischerwijs slaat ophet geluid dat je hoort bij het afsluiten. Verder hoef je in het Register niets aan te passen,je kan het sluiten via het kruisje rechtsboven.
  5. 5. 03 Geluiden aanpassenDe geluiden pas je nu aan via het Configuratiescherm. Beweeg je muis naar derechterkant van het scherm en klik op Instellingen / Configuratiescherm. In het vensterdat verschijnt klik je op Hardware en geluiden en vervolgens op Systeemgeluidenwijzigen. Er verschijnt een venster waarin het tabblad Geluiden automatisch isgeselecteerd.In het veld Programmagebeurtenissen scrol je helemaal naar beneden onder het kopjeWindows. Daar vind je, vlak boven het kopje Verkenner, de twee opties Windowsaanmelden en Windows afmelden, die er voor het uitvoeren van stap twee niet waren.Om de geluiden te wijzigen klik je op één van de twee opties en vervolgens opBladeren. Selecteer het gewenste geluid, klik op Openen en vervolgens onderin hetvenster op Toepassen.Je hebt nu het geluid veranderd. Wil je de opties weer verwijderen (daar kan je iemandbehoorlijk gek mee krijgen door eerst de geluiden te veranderen en dan de opties teverwijderen) dan herhaal je stap 2, en zet je de waarden weer terug op 1.
  6. 6. Deze presentatie wordt je aangeboden in samenwerking met de redactie vanComputer!Totaal, het grootste computermagazine van de Benelux. Kijk voor meerinformatie over abonnementen op onderstaande url. www.computertotaal.nl/abonneren www.facebook.com/computertotaal www.twitter.com/computertotaal

×